Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Sandy nem bírt a Szűzanyával

2012.11.15. 12:57, Katekéta

A New Yorkban tomboló Sandy hurrikán emlékeztette a világváros lakóit, hogy milyen aprók vagyunk a természet végtelen erejéhez képest. Sokan az utolsó percekig nem hitték el, hogy megtörténhet mindaz, amit a filmrendezők már évek óta mutogatnak katasztrófafilmek gyanánt, az emberek pedig kellemes libabőrrel nézegetik. Annyira eltávolodtak a valóságtól, hogy a hurrikán lecsapása előtt a chipsek is elfogytak a boltokban, mert az emberek nem akartak unatkozni a tomboló vihar alatt... Sokan katasztrófaturistaként szándékosan a veszélyes helyekre mentek, egyesek pedig még gyermekeiket is vitték.

A pusztítás persze sokakat meglepett. 150-nél is több embert gyilkolt meg a Sandy, csak New Yorkban közel félszázat. A pusztítás egyik központjában, ahol letarolt mindent a szélvihar, mégis érintetlenül áll Szűz Mária egyik szobra, hirdetve a hit pajzsának erejét. Akinek van füle a hallásra, talán figyelmeztetésként is fölfoghat egy természeti katasztrófát is. Vigyázzatok, mert porrá lesztek. Nézzétek meg, mi fontos az életetekben, milyen urat szolgáltok a mindennapjaitokban. New York-iak: jön a vihar, most virrasszatok és imádkozzatok!

sandy.jpg

Nem ritka, hogy Szűz Mária csodatételekkel nyilatkozik meg. A vért könnyező Mária-szobrok hitelességét persze könnyű elvenni: néhány éve egyetlen esetben kiderült, hogy egy ausztriai templomban, amelybe egyébként vietnámiak jártak, szintetikus könnyet sírt a szobor. A preparált álcsodára viszont éppen az érsek hívta föl a közvélemény figyelmét, hiszen a kegyhellyé nyilvánítás előtt az egyház alapos vizsgálatnak veti alá a csodákat, melyekben igyekszik egyféle advocatus diaboli (ördög ügyvédje) szerepet is felvállalni, és ha lehet, megdönteni a csodát abban a biztos tudatban, hogy a valódi csodát nem lehet.

Máriapócson többször is vért sírt egy Mária-ikon, de a csíksomlyói búcsút is a Könnyező Madonnának ajánlják. Szűz Mária főleg a XIX. és XX. században jelent meg ilyen sok csodával: ebben a két században valamennyi Mária-jelenés 58%-a történt. Mi történhetett, hogy a korábbi Jézus központú jelenések helyett az Istenanya üzen az embereknek? Csak a XX. században négyszáznál is több jelenésről, csodáról tudunk.

A könnyező szobrokat természetesen részletes vizsgálatok alá vetik világi tudósok is. A döbbenetes az, hogy bár több tucat ilyen szobrot őriznek a világon (Győrött is megtekinthető egy), a néha vizet, de gyakrabban vért könnyező alkotások esetében rendszeresen nem sikerül tudományos magyarázatot találni. Az 1995-ben Olaszországban vért síró szobor kapcsán azt találgatták, hogy talán a szoborba került nedvesség oldott ki valamilyen mázt, esetleg rozsdát, de a vizsgálat során kiderült, hogy férfivér folyt a szoborból. Egy esetben egy szentmise alatt az Eucharisztia során a bor és az ostya valódi hússá és vérré változott. Érdekesség, hogy a vért is tartalmazó csodák esetében leggyakrabban a vércsoport ugyanaz.

Érdekes kivétel a nagyon híres japán akitai szobor, amely a hetvenes években borzolta a kedélyeket. Emberek szeme láttára sebei nyíltak a szobornak, majd bőségesen vér és könny távozott belőle. A seb később begyógyult, a laborvizsgálatokból kiderült, hogy a vér 0, B és AB vércsoportú. A 101-szer könnyező szobrot a nyolcvanas évek végén egy bizonyos Ratzinger bíboros végül hiteles csodának nyilvánította. A bíborost ma XVI. Benedek pápa néven tiszteljük.

A híres fatimai vagy épp lourdes-i jelenések után nem volt kérdéses, hogy a XX. századra a Mária-jelenések nagyon komoly üzeneteket hordoznak, ezért XII. Piusz pápa 1942-ben az egész világot fölajánlotta Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.

A későbbiekben összefoglalom a világ leghíresebb csodáit és azok bizonyítékait. Lesz szó a Mária-kegyhelyekről és ennek keretében természetesen a Szűz Mária-jelenésekről is, különösen a kivizsgált magánkinyilatkoztatásokra, melyek constat de supernaturalitate (megállapítható természetfölötti eredet) minősítést kaptak. Van csoda, amelyet több tízezren láttak egyszerre, még olyan is, amelyről videofelvétel készült. A kétkedők persze mindig fogást próbálnak majd találni ezeken, de helyes is, ha keményen próbára teszik az ilyen állításokat. Amit viszont nem lehet eltagadni: az efféle történetek nagy hatást gyakorolnak az emberekre, sok megtérés köszönhető ezeknek. Aki pedig nem hiszi, mert nem látja, talán elfelejti, hogy annak, akinek állandóan okoskodó szavakkal van teli a szája, sokkal nehezebb meghallania a szelíden súgott üzenetet.

Szólj hozzá!

Címkék: csoda szűz mária kegyhely


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr244908397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása