Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Gyakorlati kurzuson segíti az ördögűzőket a Vatikán

2015.04.28. 08:42, Katekéta

A Vatikánban gyűltek össze az ördögűzés szakértői áprilisban, hogy teológiai és tudományos szempontból tárgyalják a démoni megszállottságot.

Az évente megrendezett összejövetel, az „Exorcism and Prayer of Liberation” (ördögűzés és a felszabadító ima) papok és világi személyek számára biztosít lehetőséget arra, hogy megtanulják, hogyan ismerhetik fel a megszállottságot, ha találkoznak vele, és egyben azt, hogy mit tehetnek ellene. (Az ördögűzésről részletesen ide kattintva lehet olvasni.)

A rendezvény idén április 13. és 18. között zajlott le a Regina Apostolorum pápai egyetemen. Előadást tartott számos tapasztalt, gyakorló ördögűző, de beszéltek orvosok, pszichológusok, ügyvédek és teológusok is a témában. Az eseményt a vatikáni Papi és Püspöki Kongregáció támogatja és a Sacerdos Intézet szervezi.

A Breitbart hírügynökség szerint a kurzus egyik fő célja az, hogy segítse a papokat és világi személyeket a démoni megszállást megkülönböztetni a pszichológiai vagy egészségügyi problémáktól.

Az előadásokon egy sor kapcsolódó témát is tárgyaltak, köztük az okkult tanokat, sátánizmust és a fiatalok nihilizmusát is. (A Vatikán szerint nő a démoni befolyásoltság a világban, így egyre nagyobb szükség van démonokkal harcoló papságra.)

Ferenc pápa többször figyelmeztetett arra, hogy a sátánt ne mítosznak, kitalációnak vagy egyszerűen a gonosz eszméjének tekintsük. „A sátán létezik, és nekünk harcolnunk kell ellene” – jelentette ki a pápa tavaly október 30-án tartott szentbeszédében, hozzátéve, hogy a kísértés elleni harc nem a triviális dolgokról szól, hanem olyan világméretű jelenségekről, amelyek az ördögtől és követőitől erednek.

Az Egyház szerint már vészhelyzet van

Egy másik beszédében a pápa arról beszélt, milyen fontos, hogy képesek legyünk felismerni az életünkben megjelenő gonoszt.

Katolikus szakértők szerint az okkult tevékenység és ezzel együtt az ördögűzések iránt mutatkozó szükség kritikus szintre jutott. Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége (AIE) tavaly októberben tartotta meg 12. éves konferenciáját Rómában, amelyet követően a szervezet szóvivője, dr. Valter Cascioli elmondta, egyre növekszik azoknak a püspököknek és bíborosoknak a száma, akik részt akarnak venni a rendezvényen a démoni tevékenységek gyakoriságának növekedése miatt. Cascioli szerint már vészhelyzetről beszélhetünk. Ennek okai a szóvivő szerint a hívők számának csökkenésében és az okkult tanok iránti érdeklődés növekedésében keresendők. Utóbbira példaként említette az Ouija-táblákat és a szeánszokat.

(Catholic News Agency)

52 komment

Címkék: hír kereszténység démonológia


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr397404936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2015.04.28. 13:35:23

Mindez annak köszönhető, hogy a túlvilágon a lélekvándorlásért felelős angyali hierarchia sajnos igen szarul végzi a munkáját. Így tömegesen grasszálnak szabadon a földi asztráltérben mindenféle kísértetek (elhunytak lelkei), elfajzott szellemű lelkek (bűnösök), akiket senki sem rángat el innen a felsőbb dimenziókba ítéletre és új életre. És mivel a vágyaik, félelmeik, indulataik visszatartják őket, nem bírnak nyugton meglenni magukban, hanem figyelik a még élőket és ha tudják, basztatják őket. Ez egyébként régi probléma, már évtizedekkel ezelőtt is többen panaszkodtak nekem efféle zaklatásra, kísértetjárásra, démoni jelenlétre (nem csak vallásos emberek!). És magam is számos alkalommal tapasztaltam, mint szellemlátó, hogy egészen siralmas viszonyok uralkodnak a túlvilági lények között. Tiszta vadnyugat, ami odaát van. Mindenféle démonok, rémisztgetők, megszállók, élősködők, pokolfajzatok, elszabadult elementálok császkálnak odaát szabadon és nincs rendesen működő angyal rendőrség, hogy összefogdossák és sittre vágják vagy kitoloncolják őket (emiatt már többször panaszkodtam az Istennek, de egyelőre nem tett semmi érdemlegeset az ügyben). Így nem egy alkalommal előfordult velem is, hogy ilyen lények zaklattak, megtámadtak, próbáltak megijeszteni, fenyegetni, megszállni, meg szétverni a lelki békémet az állandó zsivajukkal. Végül sikerült némi utánajárással olyan spéci paravédelmi rendszert telepítenem magamra, ami az összes ilyen túlvilági csibészt távol tartja és azóta totális csend van körülöttem. Az összes démon úgy elkerül, mint macska a tüzet és senki nem mer zaklatni. Teszem hozzá: bár felszentelt pap vagyok és tudok beszélni a túlvilági lényekkel, nem az egyház által hivatalosan elismert és használt ördögűzési praktikákat és procedúrákat használom, hanem annál jóval fejlettebb mágiatechnikákat. De erről nekik nem kell tudniuk, nehogy megszóljanak érte.
A legfontosabb, amit mindenkinek tanácsolni tudok, ha ilyen helyzetbe kerül, hogy nem kell félni és nem kell engedni nekik semmiben. Határozott föllépéssel el kell hajtani őket újra és újra, és semmibe kell venni a próbálkozásaikat. Végül föladják és keresnek maguknak könnyebb prédát. A globális problémát ez persze nem oldja meg, de legalább időt nyersz magadnak. Ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak, ne hagyd, hogy zsaroljanak, és főként ne alkudozz, üzletelj velük, mert megbízhatatlanabbak, mint egy bróker vagy politikus.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.28. 13:37:46

2015ben?

Csoda, hogy ott tart az egyház ahol ezek után?

Cny 2015.04.28. 14:01:33

Az a hibás, aki az ördögöt (mint minden mást, a jót, rosszat, gonoszságot) előállította - úgymond teremtette.

panteon 2015.04.28. 14:04:19

@steery: Te beteg vagy...
Honnan a p..ból lehet ilyen zagyvaságokat összehordani?

Jolka40 2015.04.28. 14:25:20

Emberséges dolog, hogy a pszichoterápián szabad használni számítógépet.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 15:34:49

A RÍTUS (film):

"Michael Kovak papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt."

www.port.hu/a_ritus_the_rite/pls/w/films.film_page?i_film_id=116247

A KÖNYV:

"A rítusban Matt Baglio egy ördögűzőnek tanuló amerikai pap megdöbbentő történetét felhasználva bizonyítja be, hogy a megszállottság, a démonok, az Ördög és az ördögűzés nem csupán a régi időkből ránk maradt babonaságok, hanem olyan jelenségek, amelyek még ma is ijesztően komoly befolyással vannak egyes emberek életére.

Gary Thomas atya plébánosként dolgozik Kaliforniában, amikor a püspöke arra kéri, utazzon el Rómába, és tanulja ki az ördögűzés mesterségét. A meglepett atya, bár kezdetben vonakodik, végül teljesíti a kérést, és beiratkozik egy, a Vatikánhoz közel álló egyetem újonnan induló ördögűző kurzusára, ahol többek között megtudja, hogyan lehet megkülönböztetni a valódi megszállottságot az elmebetegségtől. Végül több mint nyolcvan ördögűzésen vesz részt egy veterán olasz ördögűző segédjeként.

Tapasztalatai alapjaiban rengetik meg addigi vallási meggyőződését, és miközben racionális kétkedőből gyakorló ördögűzővé válik, egészen új megvilágításban kezdi látni a jó és a rossz között folyó harcot. Matt Baglio a tanfolyam teljes ideje alatt napi kapcsolatban állt Gary atyával, és rengeteg megmagyarázhatatlan információra tett szert."

www.port.hu/a_ritus/pls/w/document.document_page?i_document_id=23075

A FILMRŐL A WIKIPÉDIÁN:

"A film Matt Baglio A rítus: egy ördögűző születése című, 2009-ben megjelent könyvén alapul. Baglio művének megírásához részt vett egy ördögűzéssel kapcsolatos szemináriumon Rómában. Itt találkozott Gary Thomas atyával, a saratogai Szent Szív templom plébánosával, akit San Jose püspöke kért fel arra, hogy legyen az egyházközség ördögűzője. Az eleinte szkeptikus és vonakodó Gary Thomas atya kétségei azonban Rómában hamarosan szertefoszlottak. Ismeretségének köszönhetően Baglio több mint húsz, Gary atya által levezetett ördögűzésen lehetett jelen."

hu.wikipedia.org/wiki/A_r%C3%ADtus

Serrin 2015.04.28. 15:42:17

A sötét középkorban hiszik magukat...

Kelly és a szexi dög 2015.04.28. 16:00:35

ajánlom mindenki figyelmébe az Itt a vége c. filmklasszikust, abban is van ördög!

Pipas 2015.04.28. 17:50:43

"Egy másik beszédében a pápa arról beszélt, milyen fontos, hogy képesek legyünk felismerni az életünkben megjelenő gonoszt."

Mondja ezt az a pápa, aki képtelen felismerni a meséket, legendákat meg a képzeletbeli személyeket? Miért hinnénk egy embernek, aki meg van győződve arról, hogy a sok szenvedés mind azért van mert pár ezer évvel ezelőtt egy beszélő kígyó rábeszélt egy nőt arra, hogy megegyen egy gyümölcsöt?

Honnan tudnánk, hogy ő képes felismerni a gonoszt, amikor szentül meg van győződve, hogy egy végtelenül erkölcsös lény, aki igazából rettenetesen igazságos és roppantul szeret minket alkotott egy pokol nevű helyet, ahol végtelen sokáig szenvedhetünk leírhatatlan kínokat? Mi lehet már ennél gonoszabb?

bee.normal 2015.04.28. 18:22:30

@steery: Ha tényleg felszentelt pap, hogyan egyezteti össze a hitével (?) a leírtakat, illetve a más blogokon összehordott sületlenségeit jövőbe látással, abortusszal, vagy épp alkímiával kapcsolatban? Ha már zaklatásról, megszállottságról illetve ördögűzésről van itt szó, melyik oldalon áll? Mondjon már legalább egy (egyház)megyét!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 18:33:35

@Pipas:

"Honnan tudnánk, hogy ő képes felismerni a gonoszt, amikor szentül meg van győződve, hogy egy végtelenül erkölcsös lény, aki igazából rettenetesen igazságos és roppantul szeret minket alkotott egy pokol nevű helyet, ahol végtelen sokáig szenvedhetünk leírhatatlan kínokat? Mi lehet már ennél gonoszabb?"

Ez kb. olyan, mintha az elektromosságot hibáztatnád azért, hogy ha nem tartasz be bizonyos szabályokat, akkor utólag hiába picsogsz :)

Van ugye pár egyszerű szabály, amit ha nem tartasz be, akkor agyoncsap az áram. Ezek a szabályok közismertek, de azokra is vonatkoznak, akik még sose hallottak róla. Viszont mindenki előtt ott a lehetőség, hogy tájékozódjon.

Mondhatjuk-e, hogy az elektromosság gonosz, mert egyébként tök kedves embereket is agyoncsap, ha szándékosan, vagy tudatlanságból nem tartják be a szabályokat?

Pipas 2015.04.28. 18:53:48

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Ez kb. olyan, mintha az elektromosságot hibáztatnád azért, hogy ha nem tartasz be bizonyos szabályokat, akkor utólag hiába picsogsz :)"

Az elektromosság nem mindenható, nem mindentudó, nem állítják róla, hogy végtelenül erkölcsös és azt sem, hogy szeret engem. Nincs szabad akarata.

Idióta lenne, aki az elektromosságot hibáztatná.

De ha a nyugdíjas bácsinak szabad akarata van, képes felfogni a tetteinek súlyát és belevezeti az áramot a kerítésbe, hogy megsérül/meghal valaki, akkor őt már teljes joggal hibáztatják. Érted, nem a villanyt, a bácsit!

Ha a bácsi hibáztatható amiért ilyen szenvedést okoz, akkor egy nála okosabb (mit okosabb, mindentudó) nála nagyobb befolyással rendelkező (mit nagyobb, mindenható) lény is hibáztatható. Nyugodtan mondhatjuk róla, hogy gonosz, szándékosan leírhatatlan szenvedést okoz úgy, hogy abból garantáltan senkinek sem lesz semmi haszna.

"Ezek a szabályok közismertek, de azokra is vonatkoznak, akik még sose hallottak róla."

Ha vannak olyanok, akik nem is hallottak róla, akkor nem közismertek és ha az ő esetükben használjuk a poklot, akkor megint csak iszonyatos gonoszságról van szó, hiszen olyan dologért kapnak büntetést ami a büntető miatt következett be. Te mondjuk helyesnek tartanád mondjuk brutálisan megverni a gyermekeidet olyan szabály miatt, amit nem tanítottál meg nekik?

Ugye ez nem egyszerűen fura lenne, hanem a gonoszság netovábbja? Tudsz ennél gonoszabb dolgot elképzelni?

"Mondhatjuk-e, hogy az elektromosság gonosz"

Nem lehet gonosznak nevezni senkit és semmit, aki nem képes felfogni a tetteinek következményét. Azt akarod mondani, hogy Jehova nem képes felfogni a tetteinek a következményét?

"Viszont mindenki előtt ott a lehetőség, hogy tájékozódjon."

Nem, nem mindenki előtt. Nem beszélgettél még indiaiakkal, ennyi az egész.

A kereszténység szerint azonban nem csak ismernünk kell a szabályokat. El kell fogadnunk Jézus Krisztust megváltónknak, ami igen nehéz, sőt lehetetlen annak, aki egyszerűen nem hiszi el ezt a mesét.

Akkor tehát a pokol egint csak olyan gondolatbűnért jár, ami független a szándékunktól, ami ellen nem tehetünk semmit. El tudsz képzelni ennél gonoszabb dolgot? El tudod képzelni, hogy valaki annál is gonoszabb, hogy valakit a gondolatai miatt kínozzon az diők végtelenségéig?

Mert én nem.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 18:54:47

@Pipas:

"alkotott egy pokol nevű helyet, ahol végtelen sokáig szenvedhetünk leírhatatlan kínokat"

Olyanról, hogy "Pokol", ahol az Ördögök időtlen időkig üstökben főzik az embereket, szerintem a Biblia sehol nem ír :)

A Biblia szerint a halála után mindenki várakozik az utolsó ítéletre. Ekkor az isten eldönti, hogy a lélek továbbélhet-e, vagy megsemmisül a porladó testével együtt.

Szó van emellett a "tűz taváról" is, amelyben a lázadó angyalok fognak megsemmisülni. Szóval a bográcsokban élő embereket főző "ördögök" meséje azért is hülyeség, mert a "pokolban" az "ördögök" nem fegyőrök, hanem elítéltek lesznek :)

-

Könyörgöm, legalább EGYSZER olvasd végig azt a "mesekönyvet", hogy hitelesen tudj belőle idézgetni ahelyett, hogy a kósza meséket veszed készpénznek :DDD

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 18:58:38

@Pipas:

"Idióta lenne, aki az elektromosságot hibáztatná."

Láttam én már a saját ügyetlenségük miatt különböző tárgyakat tettleg bántalmazó felnőtt embereket :D

Pipas 2015.04.28. 19:12:42

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Olyanról, hogy "Pokol", ahol az Ördögök időtlen időkig üstökben főzik az embereket, szerintem a Biblia sehol nem ír :)"

Én egy szóval sem beszéltem arról, hogy mi van a bibliában, én arról beszéltem, hogy a katolikus pápa felismeri -e a gonoszt vagy nem.

Azt akarod mondani, hogy a katolikus pápa szerint a pokol nem létezik? :)

"Könyörgöm, legalább EGYSZER olvasd végig azt a "mesekönyvet", hogy hitelesen tudj belőle idézgetni"

Elvesztetted a fonalat. Én nem idézgettem a bibliából és nem is hivatkoztam rá. Ezt te tetted.

És könyörgöm, ne próbáld már beadni, hogy nem olvastam a bibliát. Olyan gáz, amikor hívő emberek nekiállnak bizonygatni, hogy tudnak dolgokat csak "mert" és kész. :)

"Láttam én már a saját ügyetlenségük miatt különböző tárgyakat tettleg bántalmazó felnőtt embereket :D"

A kínos kérdésekre felelj inkább. :)

Ha isten tényleg létezik és pontosan olyan, ahogyan azt a katolikus egyház leírja és ahogyan az felteszem a pápa is hiszi, akkor vajon ez az isten gonosz? Erkölcstelen? A gyűlölet vezeti vagy ostoba?

Miért tesz olyat, amiért megvetnénk magunkat és amiért súlyos büntetést követelnénk más emberekre?

I_Isti 2015.04.28. 19:14:01

@Shlomo a halott zsidó terrorista: hát igen, mindenki fel fog támadni, és testében fog számot adni mindenről, amit testben cselekedett. Na, ez lesz az igazán ciki...

Pipas 2015.04.28. 19:30:03

@I_Isti: A probléma az, hogy a keresztények (és persze általában a vallásos emberek) valami eszeveszett logika alapján hihetetlen erkölcsi felsőbbrendűséggel prédikálnak olyan dolgokról, amik már évszázadok óta teljesen elfogadhatatlan gaztetteknek számítanak.

Megpróbálják beállítani, mintha nekik lenne az előjoguk, hogy eldöntsék mi az erkölcsös és mi a gonosz, miközben a tanításaikat rég kiselejtezte a társadalom.

A tízparancsolatból például a mai európai törvények hetet kiselejteztek, hármat meg (ne ölj, ne lopj, hamis tanúbizonyságot ne tégy) nyilván minden kultúra egymástól függetlenül kitalált.

Ugyanakkor a biblia pl. elfelejtett megemlíteni egy csomó erkölcsi normát, amit a mai társadalom igencsak komolyan vesz, a rabszolgaság tiltását, a vérfertőzés tiltását, a pedifília, az állatkínzás, a gondatlan veszélyeztetés, a drogokkal való visszaélés csak néhány péda erre.

A keresztények istene homofób, intoleráns a más vallásokkal, a nőkkel, a más rasszokkal, gyűlöletkeltésben bűnös, népirtást követett el, felbújtott és rábírt gyilkosságra, népirtásra, rituális emberáldozatra, rablásra, kifosztásra, minden napos szinten bűnös segítségnyújtás elmulasztásában... jah, igen, a kereszények szerint egyszer egy egész bolygót elpusztított állatokkal, növényekkel és emberekkel együtt.

És akkor azt mondja a pápa, hogy fontos lenne felismernünk a gonoszt. Agyam eldobom.

A bibliában hány embert ölt meg Sátán és hányat Jehova[1]?

Sátán: 10
Jehova: 2 476 633

Nesze, ismerd fel a gonoszt!

[1] dwindlinginunbelief.blogspot.hu/2006/08/who-has-killed-more-satan-or-god.html

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 19:34:21

@Pipas:

"Elvesztetted a fonalat. Én nem idézgettem a bibliából és nem is hivatkoztam rá. Ezt te tetted."

Azt írtad le TÖBB alkalommal is, hogy a keresztények szerint van Pokol, ahol az isten embereket kínoz.

Márpedig ez baromság.

I_Isti 2015.04.28. 19:35:20

@Pipas: van egy jó hírem a számodra! Mindezt megbeszélheted Istennel, sőt, kénytelen leszel! Na, akkor nem kívánnék a helyedben lenni...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 19:36:16

@Pipas:

"Ha isten tényleg létezik és pontosan olyan, ahogyan azt a katolikus egyház leírja"

Hogyan írja le pontosan az istent a katolikus egyház?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 19:40:29

@Pipas:

"A bibliában hány embert ölt meg Sátán és hányat Jehova"

És Jézus születése óta - vagyis az elmúlt 2000 évben - hány embert ölt meg a Sátán, és hányat Jehova ?

És az elmúlt ÉVSZÁZAD vérengzései, diktatúrái, népirtásai mögött ki áll? A Sátán, vagy Jehova?

I_Isti 2015.04.28. 19:41:49

@Shlomo a halott zsidó terrorista: van pokol, ahol a bűnös állapotban meghaltak lelke gyötrődik a feltámadásig. a (második) feltámadás után kerül sor az örök ítéletre Isten nagy fehér trónja előtt. Na ez lesz az igazi probléma sokaknak...

Pipas 2015.04.28. 19:48:07

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Azt írtad le TÖBB alkalommal is, hogy a keresztények szerint van Pokol, ahol az isten embereket kínoz.

Márpedig ez baromság."

Nem mondtam, hogy "az Isten embereket kínoz". Olvasd el újra, próbáld megérteni. Ha nem megy kérdezz!

Ha meg azt akarod bizonyítani, hogy "a keresztények" szerint nincs pokol, az nehéz lesz, mert bizony sok keresztény szerint van és én soha nem állítottam, hogy minden egyes keresztény így gondolná. Szóval csak hajrá.

"van egy jó hírem a számodra! Mindezt megbeszélheted Istennel, sőt, kénytelen leszel! Na, akkor nem kívánnék a helyedben lenni... "

Nem, engem megvéd Luke Skywalker. :D

Figyu! Képzeld el mit gondolnál, ha valaki elkezdene azzal fenyegetni, hogy a halálod után Anubis megméri a szívedet és ha nehezebb egy madártollnál, akkor lesz nemulass.

Ugye kiröhögnéd az illetőt és kezdenél el piramist építeni?

Na, akkor most már tudod hogy érzek én erről a te nagy benfentes infódról. :D Nincs harag, remélem nincs harag, de a te képzeletbeli világod, nem az enyém.

"Hogyan írja le pontosan az istent a katolikus egyház? "

Most azt várod, hogy szépen felmondom neked az egészet vagy mi? Mégis milyen választ vársz erre?

Próbálnál keresni egy jelentéktelen apróságot, amiben az egyik pap mást mondott mint a másik és akkor dugába dölne az egész érvelésem?

Ott van, soroltam, bűnök, amiket a bibliában találsz, bűnök, amiket a világban látsz, bűnök, amiket állítólag el fog követni.

Ismerd fel a gonoszt. :D

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 19:50:59

@Pipas:

"A bibliában hány embert ölt meg Sátán és hányat Jehova"

A Sátán a TELJES emberiséget meghalasztotta azzal, hogy bűnbe vitte az első emberpárt.

Hány embernek kellett meghalnia az idők kezdetétől napjainkig a Sátán miatt?

Pipas 2015.04.28. 19:51:54

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "És az elmúlt ÉVSZÁZAD vérengzései, diktatúrái, népirtásai mögött ki áll? A Sátán, vagy Jehova? "

Ha elfogadjuk, hogy Jehova mindenható és mindentudó, akkor minden szenvedésért ő is felelős.

A Sátánt meg nyugodtan elfelejtheted, láthatod, hogy ki a gyilkos, ott az írásban, belinkeltem. :D

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 19:55:49

@Pipas:

"Képzeld el mit gondolnál, ha valaki elkezdene azzal fenyegetni, hogy a halálod után Anubis megméri a szívedet és ha nehezebb egy madártollnál, akkor lesz nemulass."

Anubis egy démon. Isten köztudottan berágott az egyiptomiakra, mert azok démonokat (a fellázadt angyalok kreálmányait) imádtak.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 19:57:40

@Pipas:

"Ha elfogadjuk, hogy Jehova mindenható és mindentudó, akkor minden szenvedésért ő is felelős."

Nem felelős. Az embereknek szabad akaratuk van. Járhatnak a rossz úton is, ha azon akarnak járni.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:00:49

@Pipas:

""Hogyan írja le pontosan az istent a katolikus egyház? " Most azt várod, hogy szépen felmondom neked az egészet vagy mi? Mégis milyen választ vársz erre?"

Azt várom, hogy ha utalsz valamire, akkor ki tudd fejteni, mire gondolsz, vagy tudd linkelni a pontos leírást.

Pipas 2015.04.28. 20:04:08

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "A Sátán a TELJES emberiséget meghalasztotta azzal, hogy bűnbe vitte az első emberpárt."

A beszélő kígyó mese! :D Az ám az érv! :D

Ha a sátán miatt volt, akkor miért kell "meghalasztani" az embereket, hisz akkor ártetlanok, nem?

"Hány embernek kellett meghalnia az idők kezdetétől napjainkig a Sátán miatt?"

Mi a fenéért engem kérdezel? Fordulj a fejlesztőhöz, kérdezd meg, hogy mikor akarja már ezt a hibát kijvítani. :)

Én egyébként nem láttam olyan erőszakos, bunkó, kegyetlen embert, aki ne azzal jött volna, hogy valaki más a hibás az általa elkövetett kegyetlenségekért. Mindig volt valami, hogy "felidegesítették", "meg kellett nevelnem", "nem hagyhattam annyiba", "kiidegeltek".

De mondjuk olyan kelekótyát sem láttam volna, aki ilyen béna "beszélő kígyó" meg "tiltott gyümölcs" meg "bűnhődjenek a gyerekei is" kifogással tudott volna csak előjönni. :D

Erkölcstelen dolog az apák űnei miatt a gyermekeket büntetni? Az. Évezredeken keresztül? Naná! Gonosz dolog olyanért büntetni, amire semmi hatásod nem volt? Gonosz. Akkor?!

Arról nem is beszélve, hogy mese az egész, amit írástudatlan pásztorok arra találtak ki, hogy megmagyarázzák miért olyan sz@r a világ, amilyen.

Tudatlanok voltak, ilyen gyenge mesére futotta. Nem tudták, hogy pár kilométerre onnan már olyan fejlett logika van, hogy percek alatt szétszedik a történetet.

Vacak volt a mese, ezért aztán fogták és szétverték inkább a könyvtárakat és elégették a könyveket. Nagyjából kétezer éven keresztül nem is merte senki megemlíteni, hogy mennyire buta volt a mese... :(

Pipas 2015.04.28. 20:07:23

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Azt várom, hogy ha utalsz valamire, akkor ki tudd fejteni, mire gondolsz, vagy tudd linkelni a pontos leírást. "

Az érvelésemben Jehova több tulajdonságára, tettére és tanítására utaltam. Szerintem az elsöprő többségük megállja a helyét.

A "pontos leírást" meg hagyjuk. Pontos leírást a keresztényeknek sem sikerült adniuk több ezer év alatt, tele vannak ellentmondásokkal és "értelmezésekkel".

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:08:30

@Pipas:

"Ha meg azt akarod bizonyítani, hogy "a keresztények" szerint nincs pokol, az nehéz lesz, mert bizony sok keresztény szerint van "

Elég sok keresztény gondolja azt is, hogy az isten az egy szakállas öreg bácsi, akinek két keze, két lába, két szeme, két füle, szája, orra, szíve, tüdeje, mája meg kukija is van :)

A Biblia mindenkihez a saját értelmi szintjén és előzetes tapasztalatainak megfelelően szól. Az egyszerűbb emberekhez egyszerűbben, a nagyobb tudással, tapasztalattal rendelkezőkhöz meg bonyolultabban.

Pipas 2015.04.28. 20:16:24

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Nem felelős. Az embereknek szabad akaratuk van. Járhatnak a rossz úton is, ha azon akarnak járni. "

Ez a "szabad akarat" érvelés már legalább háromszáz éve megbukott. Ideje lenne leszokni róla.

Itt egy rövid példa arra, hogy miért marhaság:

Alice egy 16 éves kislány, hazafelé menet egy sötét sikátorban elkapja Bob, többször megerőszakolja, megkínozza, majd megöli. Isten tud róla, megakadályozhatná, de nem teszi, mert számára a szabad akarat fontosabb.

Kinek a szabad akarata? Nyilván Bob, ugye? Ha Isten közbeavatkozna, akkor Bob szabad akarata sérülne.

Igen ám, de így meg Alice szabad akarata sérült, hiszen nyilván nem akarta, hogy megerőszakolják, megkínozzák és megöljék, ugye? Ha Jehova közbeavatkozna, mondjuk tehetné úgy, hogy senki ne tudjon róla, akkor Bob szabad akarata odalenne, de Alice szabad akaratát megmentettük volna.

És valóban, ha végignézem, hogy valaki legyilkol egy csomó embert és nem teszek semmit, akkor baromira gyenge lenne arra hivatkoznom, hogy "de a szabad akarat", nem? A bíró nyilván körberöhögne, sőt, mindenki fel lenne háborodva, hogy ilyen marhasággal, ilyen rohadtul átlátszó hazugsággal jövök, nem? És én nem vagyok mindenható, nem vagyok mindentudó... de tőlem is elvárható a képességeimnek megfelelelő segítségnyújtás, nem?

Ne is haragudj, de ez a szabad akarat nevetségesebb mint a "lehet, hogy ott se vótam" védekezés. :(

Pipas 2015.04.28. 20:21:10

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Elég sok keresztény gondolja azt is, hogy az isten az egy szakállas öreg bácsi, akinek két keze, két lába, két szeme, két füle, szája, orra, szíve, tüdeje, mája meg kukija is van :)"

Talán azért, mert bele van a bibliába írva, hogy isten az embert a saját képére alkotta.

Ha te nem hiszel egy antropomorf istenbe, akkor igazából lehet, hogy te nem vagy a keresztény. Igazából egyre több keresztény tanításról sejteted, hogy nem fogadod el őket.

"A Biblia mindenkihez a saját értelmi szintjén és előzetes tapasztalatainak megfelelően szól. Az egyszerűbb emberekhez egyszerűbben, a nagyobb tudással, tapasztalattal rendelkezőkhöz meg bonyolultabban."

A biblia nem "szól". Te meg nem vagy jogosult arra, hogy eldöntsd melyik részek azok, amiket szó szerint kell értelmezni és melyek azok, amiket te átértelmezhetsz.

Ha te azt mondod, hogy az emberszerű isten csak egy szimbólum, akkor én meg azt mondom, hogy Jézus Krisztus egy szimbólum mint ahogyan az is, hogy az Isten teremtette a világot és az embereket. És aztán vége is az egész műnek. :(

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:28:11

@Pipas:

"Ha a sátán miatt volt, akkor miért kell "meghalasztani" az embereket, hisz akkor ártetlanok, nem?"

Az első emberpár TUDTA, hogy ha megteszi az EGYETLEN dolgot, ami tilos volt, azzal halandóvá válik.

A Sátánnak volt a szívügye, hogy az emberek halandókká váljanak. Ezért állította, hogy a tiltott gyümölcs megszerzése után nem rosszabb helyzetbe kerülnek, hanem többlet képességeket kapnaak.

Idézném:

"És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg; Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói."

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:30:25

@Pipas:

""Hány embernek kellett meghalnia az idők kezdetétől napjainkig a Sátán miatt?" Mi a fenéért engem kérdezel?"

Azért, mert te írtad fentebb, hogy hány embert gyilkolt le a Sátán és ahhoz képest mennyit az isten.

Gondoltam, csak képes leszel kigúglizni, hány ember élhetett a Földön a kezdetek óta :D

Pipas 2015.04.28. 20:34:54

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Világos, a Sátán gonosz, mert rábírta az embereket a dologra, az emberek meg bűnösök, mert megtették. Eddig rendben is.

De akkor Jahova mi, aki tudta előre, hogy mi lesz, bármit teremthetett volna volna, erre odatette fát középre, jól meg is mutatta, hogy hol van, na akkor ő milyen?

Persze, tudom, azért, hogy szabadon dönthessenek az emberek. Odatenni a fát meg a kígyót középre az nem korlátozta az embereket a szabadásgukban, feltenni a himalája tetejére az nyilván korlátozta volna őket. :)

Pipas 2015.04.28. 20:39:21

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Gondoltam, csak képes leszel kigúglizni, hány ember élhetett a Földön a kezdetek óta :D "

Én a bibliát vettem alapul, mert arról beszéltünk, hogy mit gondolhat a gonoszról a pápa. Feltettem, hogy nagyjából elfogadja ami a bibliában van és megpróbál a biblia alapján dönteni arról, hogy mi a gonosz.

Én természetesen szinte semmit nem fogadok el abból ami a bibliában van, nyilvánvalóan értzelmetlen számomra, hogy melyikük a gonoszabb, olyan, mintha arról beszélnénk, hogy Batman vagy Superman az erősebb. :)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:42:50

@Pipas:

"Alice egy 16 éves kislány, hazafelé menet egy sötét sikátorban elkapja Bob, többször megerőszakolja, megkínozza, majd megöli. Isten tud róla, megakadályozhatná, de nem teszi, mert számára a szabad akarat fontosabb."

Az isten SOHA nem avatkozik be KÖZVETLENÜL az emberek dolgaiba.

-

"Kinek a szabad akarata? Nyilván Bob, ugye? Ha Isten közbeavatkozna, akkor Bob szabad akarata sérülne."

Az emberek szabad akaratukból élnek egy züllött világban, holott egy sokkal jobb világban is élhetnének.

Miért avatkozna be az isten közvetlenül olyan esetekben, amikor az emberek KOLLEKTÍV züllöttségének, közönyösségének, igénytelenségének, felelőtlenségének az EREDŐJEKÉNT, vagyis maguk miatt az emberek MIATT történik a baj?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:44:41

@Pipas:

"Én a bibliát vettem alapul,"

Én meg NEM a Bibliát vettem alapul.

Ha hullákat akarunk számolgatni, akkor számoljuk meg az ÖSSZES hullát.

Pipas 2015.04.28. 20:51:09

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Az isten SOHA nem avatkozik be KÖZVETLENÜL az emberek dolgaiba."

Hinni annyi, mint úgy tenni, mintha tudnánk valamit, miközben fogalmunk sincs róla.

Te úgy teszel, mintha tudnád, hogy soha nem avatkozik be, más keresztények úgy tesznek, mintha tudnák, hogy beavatkozik. Máskülönben minek imádkoznának mindenféle kéréseket felé?

Így vagy úgy, de egyik csoport sem képes komolyan vehető érveket vagy bizonyítékokat szolgáltatni az állítására vagy akárcsak ésszerű magyarázatot adni arra, hogyan lehetne megvizsgálni az állítás igazságértékét, azaz egy fél sem *tudja*, hogy mi a helyzet. Csak úgy tesz.

Ha azonban elfogadjuk, hogy isten soha nem avatkozik be közvetlenül, akkor a logikus kérdés, hogy miért nem avatkozik be nem-közvetlenül és menti meg Alice-t. Mindenható, megmenthetné közvetlen beavatkozás nélkül is.

Sőt, megmenthetné mindenféle beavatkozás nélkül is, hiszen mindenható.

De éppen úgy megmenthetné közvetett beavatkozással is. Így vagy úgy, de nyilvánvalóan végtelenféle módon megmenthetné Alice-t. Úgy is, hogy Bob szabad akarata ne sérüljön. Ezt jelenti ugyanis a "mindenható" kifejezés.

Nem menti meg Alice-t, azaz vagy nem mindenható vagy nem bűnös a segítségnyújtás elmulasztásában.

Logikus nem?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 20:52:03

@Pipas:

"De akkor Jahova mi, aki tudta előre, hogy mi lesz, bármit teremthetett volna volna, erre odatette fát középre, jól meg is mutatta, hogy hol van, na akkor ő milyen?"

Tegyük fel, van egy kertem.

Tegyük fel, a legszebb, legnaposabb pontját beültetem azzal a nagyon dekoratív gyógynövénnyel, aminek szívbeteg emberek milliói köszöhetik az életüket. Egy bibi van: ha lelegeled az ágyást, azon nyomban meghalsz.

Tegyük fel, eljössz hozzám kerti partira.

Időben szólok, hogy ne nyúlj a kertem legszebb ágyásában nevelt virághoz, mert ha a nyelved érinti a nedvét, azon nyomban meghalsz. Odaviszlek, és jól meg is mutatom, hogy mihez ne nyúlj.

Mit csinálsz? Ahogy elmentem, hogy begyújtsam a faszenet, te nekiesel, hogy lelegeld az ágyást?

Pipas 2015.04.28. 20:59:18

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Én meg NEM a Bibliát vettem alapul."

Akkor te nem arról beszéltél, amiről én. Az érved a kérdés megvitatása szempontjából irreleváns.

Én annyit állítottam, hogy a bibliában a két kitalált személy közül Jehova cirka százezerszer több gyilkosságért felelős. Nem a valóságról tettem állítást, hanem arról, hogy mi van a sztoriban.

Hogy lehet a kereszténység a szeretet vallása, ha a keresztény isten több millió ember életéért felelős a tanítás szerint? Milyen vallás az, aki a szeretet tanításaként, isteni példaként tömeggyilkosságot és népirtást mutat be?

"Ha hullákat akarunk számolgatni, akkor számoljuk meg az ÖSSZES hullát."

Ennek semmi értelme nem lenne. Azt állítod, hogy minden azóta meghalt ember, minden szenvedés Sátán miatt van. Ezt kellene előbb bebizonyítanod és utána lenne érdemes elkezdeni számolni.

Pipas 2015.04.28. 21:04:40

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Mit csinálsz? Ahogy elmentem, hogy begyújtsam a faszenet, te nekiesel, hogy lelegeld az ágyást? "

Ugye emlékszel, hogy nem az a kérdés, hogy Ádám vagy Éva mit tett? Megbeszéltük, hogy szabályszegést követtek el, a kérdés nem ez.

A kérdés, hogy Isten mit tett.

Tegyük fel, hogy van egy kisfiad. Három éves, hozzá te szinte mindentudó és mindenható vagy.

Csinálsz egy kertet, a közepére odaraksz egy kutat. Áthívod a szomszédod és végignézed, ahogy a szomszéd megpróbálja rábeszélni a fiadat, hogy beleugorjon a kútba. Tudod, hogy bele fog ugrani.

Magyarázatként annyit adsz elő a tetteidre, hogy meg akartad adni a szabadságot a fiadnak arra, hogy beleugorjon a kútba.

Szerinted melyik bíróság jelentené ki rólad ezek után, hogy abszolút feddhetetlen mintapolgár vagy, aki nyilvánvalóan erkölcsösebb és igazságosabb mindenki másnál?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 21:05:53

@Pipas:

"Talán azért, mert bele van a bibliába írva, hogy isten az embert a saját képére alkotta."

Az ember génállománya 98%-ban megegyezik más főemlősök génállományával.

Mégse gondolja senki, hogy az isten a majmokat is a saját képmására teremtette volna.

Nem az anatómiáról, hanem a szellemi képességekről lett volna szó a hasonlóságban.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 21:10:29

@Pipas:

"A biblia nem "szól". Te meg nem vagy jogosult arra, hogy eldöntsd melyik részek azok, amiket szó szerint kell értelmezni és melyek azok, amiket te átértelmezhetsz."

1, De szól.

2. Jogosult vagyok. Az egyház nem hierarchikus felépítésű, ahol különböző jogosultsági szintek vannak, hanem hálózatos felépítésű. Az "egyházat" a megkeresztelt hívő emberek közössége alkotja, azonos jogosultságokkal. Pontosan úgy, mint a vele egy gyökérből eredő iszlámban - nem véletlen, hogy CSAK ebből a kettőből lett világvallás.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 21:12:41

@Pipas:

"Ha te azt mondod, hogy az emberszerű isten csak egy szimbólum"

Hol mondtam, hogy az isten "emberszerű"?

Pipas 2015.04.28. 21:12:56

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Miért avatkozna be az isten közvetlenül olyan esetekben, amikor az emberek KOLLEKTÍV züllöttségének, közönyösségének, igénytelenségének, felelőtlenségének az EREDŐJEKÉNT, vagyis maguk miatt az emberek MIATT történik a baj?"

Nos igen. Vegyuk alapul a búbópestist. Rengeteg szenvedést, halált okozott. Nyilván nem azért, mert züllöttek, közönyösek, igénytelenek és felelőtlenek voltunk. Azért, mert nem ismertük a penicillin nevű cuccost.

Ha olyan fontos volt istennek beleírnia a könyvbe, hogy a kecskegidát ne főzzük meg tejben, akkor esetleg leírhatta volna a penicillin dolgot is, nem?

Nem látsz itt egy hatalmas logikai bukfencet? Késztetést, hogy mi lehet az oka?

Hogy a fenébe lehet, hogy a bibliába kizárólag azok a dolgok kerültek bele, amit a közelben lakó elmaradott írástudatlan pásztortörzsek tudtak vagy gondoltak.

Kimaradt a könyvből minden más, a penicillin, a kenguruk és az is, hogy a föld bizony gömbölyű, sőt háromszáz éve egy Eratosztenész nevű csávó meg is mérte, hogy mekkora.

Azért maradtak ki ezek, mert az egészet ezek a kecskepásztorok találták ki. Kitaláció az egész, logikus nem?

Pipas 2015.04.28. 21:14:34

@Shlomo a halott zsidó terrorista: "Hol mondtam, hogy az isten "emberszerű"? "

Azt mondtad, hogy hibás istent szakállal, vesével, májjal meg miegymással elképzelni azaz az emberszerű isten csak szimbólum. Hogy a "saját képére teremtette" dolgot nem szó szerint kell érteni.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 21:16:03

@Pipas:

"Magyarázatként annyit adsz elő a tetteidre, hogy meg akartad adni a szabadságot a fiadnak arra, hogy beleugorjon a kútba."

Ádám és Éva NEM hároméves gyermekek voltak, hanem felnőttek, akik a legelés előtt már többszáz éve éltek a Paradicsomban.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 21:31:38

@Pipas:

1. Nem mondtam, hogy emberszerű.

2. Nem mondtam, hogy szimbólum.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.28. 21:33:14

@Pipas:

"Hogy a "saját képére teremtette" dolgot nem szó szerint kell érteni."

saját kép =/= anatómia, külső kinézet

GaryBird 2015.05.04. 13:21:44

Ha sikert arat a kurzus, remélhetőleg indítanak egy "Hogyan molesztáljunk kisfiúkat alapszinten" képzést is, az is kb hasonló erkölcsi-intellektuális szinten lesz.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása