Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint

2014.01.12. 14:48, Katekéta

A hét elején jelentette be a Vatikán, hogy az egyre növekvő számú démoni hatások miatt új ördögűző papokat képeznek. A hír végigsöpört a bulvármédián, és mára a magyar sajtót is elérte. De vajon miről is van szó? Valóban erősödik a gonosz?

Alapvetően meg kell értenünk, hogy a keresztény hit szerint létezik a sátán és serege, a démonok. Az ő céljuk a lelkek elveszejtésére körüljárni a világban: betegségekkel (fizikai és pszichés problémákkal), életkatasztrófákkal, kísértésekkel elérni, hogy az ember bűnben járjon. Létezésükről a Szentírásból tudunk, ahol az egyház első exorcistáját, Jézust is látjuk dolgozni. Mária Magdolnából például a bibliai tanúság szerint hét (tehát számos) ördögöt űzött ki.

A katolikus hit szerint az ördögűzés szentelmény, melynek nagy és ünnepélyes változatát csak pap végezheti, közülük is az, akit a püspök erre rendelt és engedéllyel ellátott. Ritkák az ördögűzések. Májusban a kamerák kereszttüzében Ferenc pápa is olyasmit tett, amit sokan ördögűzésnek láttak. Erről és magáról a katolikus ördögűzésről egy részletes bejegyzésem olvasható ide kattintva.

Hogyan válik valaki megszállottá?

A démonológia ismeretei szerint megszállás alá nemcsak emberek, de akár tárgyak, állatok, sőt épületek is kerülhetnek. Természetesen a legismertebb és a filmtémák kedvence, mikor a démonok embereket támadnak. A démonok között is hierarchikus rend van, s előfordulhat egyedüli vagy tömeges támadás. A következmények gyakran pszichés betegségek, megmagyarázhatatlan viselkedés, de följegyeztek haláleseteket is, melyeket démoni megszállással azonosítanak.

Exorcizmust akkor szokás elrendelni, ha már világ pszichológus megállapította, hogy nincs ismert betegség a háttérben. Ez nem csoda, hiszen még a papok között is sokan hitetlenek a kérdésben: bár az emeritus pápa jelezte, hogy aki nem hisz a démonokban, az Evangéliumban sem hisz, sokan elvont módon, nem valóságosan képzelik el a démoni támadásokat. A média bár szereti a témát, szintén nem feltétlenül vet jó fényt az egyházra, ha az ördögűzésekről beszél, mert ez ijesztő téma, ráadásul nagyon nehezen hihető.

Ezért alakult úgy, hogy már az egyházközségekben jellemzően nincs is kijelölt ördögűző. Pedig ma a korábbiaknál könnyebben érhetők el okkult és ezoterikus anyagok: kezdve a nem túl veszélyes horoszkópoktól egészen a részletes démonidézési mágiákig minden elérhető az interneten. A rossz, a sötét pedig mindig vonzóbb, mert izgalmasabb: kevesen akarnak az őrangyalukkal beszélni, de sokan igyekeznek kifürkészni a jövőt.

Halottlátók, jósok, aurafényképezők

Az úgynevezett Ouija tábla (halottakkal való kapcsolattartásra való eszköz, a hagyományos boszorkányság kategóriájába tartozik), a paganizmus (pogány vallások) és a sátánizmus terjedése miatt sokan nyitnak ajtót a támadásokra. Mivel kevesen vesznek föl szentségeket és szentelményeket, sokan megkereszteletlenek, az egyház spirituális védelme nélkül ki vannak téve a kísértő és ártó támadásoknak.

A főleg olasz és spanyol papok továbbképzésétől az egyház azt várja, hogy a nem hivatalos és veszélyes álördögűzéseket háttérbe lehet velük szorítani. Időről időre érkeznek hírek főleg a harmadik világból, hogy egy-egy pogány ördögűzés tragédiába torkollt. Ha szakember, felszentelt pap végzi, akkor ettől nem kell tartani: a megszállt személyt nem bántják, nem kötözik meg, nem kínozzák. A liturgia főleg imádkozásból áll.

A sátán érdekét követve tagadja a létezését: a modern, haladó világ megmosolyogja a régi hitet, de ettől a mosolytól a veszély nem múlik el. Miközben sokan tagadják, hogy létezne sátán, egész luciferiánus vallás alakult ki a háttérben. Oklahomában sátánista szobrot, egy Baphometet ábrázoló bálványt szeretnének állítani, és a sötét szimbolika is a legmeglepőbb helyeken üti föl a fejét: klipekben, filmekben, építményeken. Még Magyarországon is épített ismert építészünk olyan katolikus templomot, melyet az egyház éppen a benne lévő neopogány és kabbalista szimbolika miatt nem kívánt átvenni.

Megszállt a démon? Irány a pszichiáter

sat-ritual.jpgAlapvető elvárás, hogy minden esetben pszichiáter is vizsgálja a megszálltat. Előfordul, hogy a betegség nem diagnosztizálható vagy kezelhető, ilyenkor az ördögűzés biztosan nem árt, tehát érdemes megpróbálni. Meglepő gyógyulási mutatóval rendelkeznek az olyan egyházi tulajdonban lévő elmebetegeket ellátó intézmények, ahol minden új lakót automatikusan ördögűzés alá vetnek. Mérhetően több gyógyult beteg hagyja el ezeket.

Mai napig nincs magyarázat a hírhedt Annelise-esetre, mikor a megszállt és később sajnos a rohamok következményei miatt elhunyt fiatal lány szeme feketévé változott, egyszerre több hangszínen beszélt, s az orvosi szakvélemény szerint egyszerre küzdött epilepsziával, grand-mal görcsrohamokkal, skizofréniával és pszichózissal. Ezért érthetetlen, hogyan lehettek teljesen tiszta pillanatai, s miért törtek elő ezek belőle a szentelmények, például keresztek vagy maga a papi személy megjelenésére. Talán egyszerre voltak jelen néha egymást is kizáró betegségek, talán a stigmákat magának okozta, talán az anyanyelve mellett megtanult holt nyelveken is, hogy úgy ordítozhasson a papokkal? Talán azért kellett négy férfi a negyvenkilós nő lefogására, mert a kapott gyógyszerek kábítószerként hatottak. Vagy talán a XX. század legjobban dokumentált démoni megszállása volt ez az eset. További részletek egy korábbi bejegyzésben.

Nagyjából száz nem kezelhető pszichés zavarból egy az, amiről kimondható, hogy démoni megszállás következménye. Ez azt jelenti, hogy az élethosszig zárt osztályon tartott emberek 1%-a javulást érhetne el, ha papot engednének hozzájuk, és az ördögűzésben valóban van valami.

Az egyház óva int az önjelölt ördögűzőktől, akik nem képesek a helyes rítus alkalmazására, valamint a szórakozásból életünkbe engedett ezotériától is. A Biblia nem azt állítja, hogy nem működhet a jövendőmondás vagy az álomfejtés, hanem azt kéri, hogy ezektől maradjunk távol. A tudhatatlan tudása, a zárt ajtók mögé való bekíváncsiskodás ugyanis a gonosz eszköze: s még ha olykor igaz is, amit ezekből kiolvasunk, mindig elszegődünk vele a gonosz mellé, s tőle kérünk szívességet.

Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; 
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; 
Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

Ferenc pápa figyelmeztetett: itt élnek köztünk azok, akik a sötét úrhoz tartoznak. Nem árt legalább annyira komolyan venni ezt, mint amennyire ők maguk teszik.

34 komment

Címkék: hír sátán katolicizmus démonológia exorcizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr255754296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2014.01.12. 16:13:42

Itt látható egy démon, így néznek ki, ha egy ilyen megszáll egyből az ördögűző papot kell hívni, mert a pszichiáter ez ellen nem véd:
pictures.linkmesh.com/dragons/imagenes/golden_demon-dragon.jpg

De nem mindegyik démon ilyen ronda, ez például éjszaka vadászik és a szépségével csábít, de fel lehet ismerni a kosszarváról és a denevérszárnyáról. Az ellenszere: ördögűző pap.
www.wallsave.com/wallpapers/1920x1080/anime-girl-demon/308396/anime-girl-demon-wings-horns-stick-stone-sitting-tattoo-308396.jpg

Más démonok sokkal ördögibben álcázzák magukat. Ez például az egyik legalattomosabb démon, olyan ügyesen téveszti meg az embereket, hogy még papok is élnek vele. Démonűző papok is benyelik ezt a démont:
217.113.62.82/COMMON_IMAGES/SITE_IMAGES/141/Soproni_Demon_POS_A4_LOW_RES_001_001.jpg

Urfang 2014.01.12. 16:40:39

Amíg az egyik bekezdésben azt írod, hogy meglepő gyógyulási mutatóval rendelkeznek az olyan intézmények, ahol ördögűzik az elmebetegeket és mérhetően több ott a gyógyult beteg, a másik bekezdésben már azt írod, hogy nagyjából száz elmebetegből egy van csak démonizálva. Az 1% az még a mérési hibahatárt sem éri el és aligha nevezhető meglepő gyógyulási mutatónak. Most akkor meglepő módon mérhetően többen gyógyulnak az ördögűzős diliházakban, vagy ott is csak százból egy? Vagy az ördögűzős diliházakban több az ördög is és azért olyan látványos ott a sok gyógyulás?

Egyáltalán van bármilyen forrásod a meglepő gyógyulási mutatóra és a mérhető növekedésre? Vagy ezt csak bedobtad mert jól hangzott? Arra az 1%-os adatra van bármilyen mérés vagy forrás? Vagy a kisujjadból szoptad? Én biztos vagyok benne, hogy ha egyszerre megjelenne egymillió hozzád hasonló démonokról és megszállásról prédikáló ember, akkor hirtelen megjelenne legalább egymillió "megszállott" is. Attól tartok sajnos az ilyeneket ti állítjátok elő.

Ha nem terjesztenétek ilyeneket, akkor senkinek eszébe sem jutna ilyen baromság, de ha terjesztitek, akkor jönnek majd a megszállottak is, mert nem létezik akkora baromság, amit ne lehetne elhitetni az emberekkel. Elég ha száz emberből egy elhiszi ezt cikket és máris van oka szorongani, száz szorongóból meg egynek megbomlik az agya és "megszállott" lesz.

Aztán majd kigyógyíthatjátok, de jobb lenne eleve meg sem bolondítani.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.13. 08:30:25

Ez így igaz, Sátán tevékenysége egyre erősebb, fertőzi az embereket. Ennek fő jele pl., hogy sokan tapsolnak a bűnnek.

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2014.01.13. 08:31:13

Nohát, elsőre teljesen más értelemmel olvastam...

Anselmo 2014.01.13. 08:33:58

A Szent Szövegekben tényleg vannak ilyen bölcsességek. A muszlimok szerint például nem ehetünk abból a csirkéből, amivel előtte szexuálisan közösültünk. De azért én az állam és egyház szétválasztásávban is látok némi rációt.

Horváth Balázs 2014.01.13. 09:22:46

"A tudhatatlan tudása, a zárt ajtók mögé való bekíváncsiskodás ugyanis a gonosz eszköze: s még ha olykor igaz is, amit ezekből kiolvasunk, mindig elszegődünk vele a gonosz mellé, s tőle kérünk szívességet."

Na ezért nem leszek én soha katolikus. Rabszolgaegyház, Nem akarok senki rabszolgája, udvari bolondja, alázatos hajbókolója lenni, még az általuk Istennek nevezet lényé sem. (aminek vajmi kevés köze van az igazi isteniséghez.) ÉS a katolikus egyháznak talán magán kéne kezdeni az ördögűzést, de az már szinte lehetetlen, hiszen a legmagasabb szintjeire férkőzött be. Az a rengeteg vér, könny, szenvedés, amit a "kereszténység" nevében indított háborúk, boszorkányüldözések okoztak, megbocsáthatalanok. Jézus Krisztust ne a hivatalos egyházakban keresd, onnan már undorral rég elfordult.

Horváth Balázs 2014.01.13. 09:25:22

@Urfang: az is egy érdekes kérdés, hogy a dokumentált "megszállottak" között miért szinte 100%-os a mélyen hívők aránya. Rose is mélyen hívő lány volt.

Alick 2014.01.13. 09:41:56

"a szórakozásból életünkbe engedett ezotériától is"

A nem szórakozásból űzött "hivatalos ezotéria" monopolizására a Vatikán mindig is fenntartotta a jogát. Ugyebár a három napkeleti csillagjóst sem kövezték meg, akik Jézus születésének jelét követték...
:)

gézukácska 2014.01.13. 09:44:30

Húúú, vaze!
Ez nagyon súlyos!
Nem elég buták az emberek, még butítsátok őket ilyen baromságokkal!

Zebulon10 2014.01.13. 09:53:57

Sam és Dean Winchester már intézi a dolgokat, nyugi van.

I_Isti 2014.01.13. 10:04:17

Márk 16:17 Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

Akik hisznek, démonokat űznek. Ezt Jézus mondta. (Nem azt mondta, hogy a papok, vagy az exorcisták, hanem azt, hogy mindenki, aki hisz!)

Máté 26:15. Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.

Az az előzmények alapján egyértelmű, hogy a démonoktól való szabadulás "a fiak kenyere" - vagyis Jézus Krisztus tanítványaié. (érdekes módon, ennek ellenére a kananeus asszony lánya megszabadult a démonikus gyötréstől, - pontosan az asszony hite miatt.)

A postban is említett úgynevezett utálatos bűnök - beleértve a bálványimádást is - pontosan azért utálatosak, mert az ember szellemét, szívét démonok előtt nyitják meg, és az emberi sors felett átjátsszák az uralmat tisztátalan szellemi lények kezébe. A legtöbb démonizált ember soha nem jut arra a szintre, hogy konkrét pszichiátriai kezelésre kelljen járnia. "Csak" az életének valamely területe fölött nem saját maga az úr, hanem egy - de inkább több - démon. Például a legtöbb ember tudja, hogy a dohányzás káros az egészségére, de ennek ellenére még sincs annyi lelki ereje, hogy abbahagyja. Vagy az alkoholizmus. Vagy a kábítószer fogyasztás. Vagy a falánkság. Vagy a kávéivás. Vagy bármilyen olyan kötelék, vagy kényszerítő erő, ami fölött az embernek nincs hatalma azonnal következmények nélkül abbahagyni.
Ja, nem beszélve a pornográfiáról. Persze elmegy az ember a templomba, aztán otthon meg pornófilmeket néz. Tudja hogy bűn, de nem tudja abbahagyni, vajon miért?
(Mindenféle szexuális deviancia mögött is démonok vannak, ráadásul nagyon erős démonok, mert az ember személyiségének a legmélyebb rétegeibe épülnek be.)
Egyébként minden, ami ma Magyarországon probléma, probléma volt száz évvel ezelőtt is, és probléma volt ötszáz évvel ezelőtt is. Ez is azt mutatja, hogy Magyarország problémái mögött nem emberek állnak, hanem gonosz angyalok, démonok, fejedelemségek, hatalmasságok, ez élet sötétségének világbírói, gonoszság szellemei. Ezek ugyanis nem halnak meg, mivel szellemi lények, hanem itt vannak nekünk ezer évek óta, már a magyarság kárpát medencei betelepülése előttről, és teszik tönkre azokat, akiket csak tudnak.

randomuser1 2014.01.13. 10:25:41

@I_Isti: van úgy, h valakinek hirtelen összeáll a kép és ilyen tisztán átlát mindent.
csak szólok, h dobogókőt, a föld központját,a szent helyet kihagytad.

Alick 2014.01.13. 10:40:20

@I_Isti: a demonológia erősen túl van dimenzionálva. Valójában minden ember csak jól akarja magát érezni és az ehhez kapcsolódó biokémiai jutalmazási reflexekhez (ami a fiziológiánk részeként Isten konstrukciója) téves beidegződéseket fejleszt ki. A démonok munkája nem ilyen ösztönös késztetések szintjén működik, erre inkább Hitler lenne a jellemző példa, aki egyébként ösztönszinten inkább elfojtó-aszkétikus karakter volt.

I_Isti 2014.01.13. 10:40:26

" följegyeztek haláleseteket is, melyeket démoni megszállással azonosítanak"

Az "öngyilkosság szelleme" egy tipikus démon. Gyakorlatilag senki sem követ el öngyilkosságot úgy, hogy ne lenne ennek a démonnak a hatása, befolyása alatt.
(Magyarországon pedig sok az öngyilkosság, ebből az következik, hogy sok emberben van benne, és tevékenykedik ez a démon.)

Alick 2014.01.13. 10:43:40

Közel száz évvel ezelőtti tudományos kutatás a témában:
new-birth.net/booklet/30_years_among_the_dead.PDF

Amocsok 2014.01.13. 10:46:42

@I_Isti: Mi hír a hamis prófétákról? Azoknak is mostanában kell valamikor jönniük, nem?

randomuser1 2014.01.13. 11:03:17

nekem a református papom mondta h a pszichiátriai betegeket a démon szállta meg. persze nem mindet, csak egy részét, de a közösségben többen is meggyógyultak. érdekes dolog az, ki-miben tud kiteljesedni, van aki a maga ura szeretne lenni, van akinek azért köll egy kis segíség fentről.

Alick 2014.01.13. 11:15:57

@I_Isti: érdekes gondolat, hogy a szamurájok neveltetésüknél fogva ilyen démonokat installáltak magukba. :)
A hitbéli tudatosságot nélkülöző, gépies vasárnapi templombajárásnak vajon milyen démonja van? :)

ügyfélszolgálatos 2014.01.13. 11:20:54

@I_Isti: Szerintem túl sokat jársz moziba.

kalandozomagyar 2014.01.13. 11:24:20

@Horváth Balázs: Finoman megsúgom, hogy a protestánsok is hisznek Isten és az ördög létezésében. Ördögűzés is van, bár manapság elég ritka.

Szóval ha elutasítod a keresztény Isten létét, akkor nem csak katolikus hanem semmilyen keresztyén nem lehetsz...

A keresztyénség nevében indított háborúk meg ugye olyanok voltak, mint a mostani "terror elleni háború". Válaszreakció az iszlám hódításra...

Egyház meg egy van, s annak tagja minden keresztyén felekezettől függetlenül.

Alick 2014.01.13. 11:31:42

@kalandozomagyar: "A keresztyénség nevében indított háborúk meg ugye olyanok voltak, mint a mostani "terror elleni háború"."

Mindkettő üzlet és politika...

Karnamantra 2014.01.13. 11:32:51

www.biblia.hu/biblia_k/k_5_18.htm
Mózes 5 ("Ószövetség"). Jó tudni. Nem írtad oda.

BKV reszelő 2014.01.13. 12:04:18

Magyarország démoni hatásban is jobban teljesít. Itt az ördög maga a miniszterelnök és nem fél, az egyház (?) a legjobb barátja a gonoszságok elkövetésében. Na, mehet a picsába a pápa és a szoknyás buzi hadserege is! :)

Démonmac1 2014.01.13. 12:16:47

Hínnye, a hétszázát:))
Nem vettem észre, hogy növekedne, szerintem túl sokat ittak a miseborból.

bela 2014.01.13. 16:21:44

"kevesen akarnak az őrangyalukkal beszélni,"

És ezt így hogy? Az ember szól neki, önt egy kis bort, és aztán a konyhaasztal mellett megbeszéljük az élet nagy dolgait?

"az egyház spirituális védelme nélkül ki vannak téve a kísértő és ártó támadásoknak."

A démonok bárkit kísérthetnek, de hogy tetszésük szerint meg is szállják az embert, azaz ördöngőssé tegyék, azt azért kötve hiszem.

Alapesetben nincs átjárás a 2 világ között, noha az ember a szellemi világ felé néző "adóvevőjével" valóban bajba kerülhet, HA okkult praktikákba bonyolódik.

Azt azonban kizártnak tartom, hogy pl. megyek munkából hazafelé, és közben 7 démon megszáll.

Az valóban igaz, hogy a neopogányság a reneszánszát éli, minden újságban van horoszkóp, a TV-ben ezoterikus fertőzés megy délelőtt, stb.

"Akik hisznek, démonokat űznek. Ezt Jézus mondta. (Nem azt mondta, hogy a papok, vagy az exorcisták, hanem azt, hogy mindenki, aki hisz!)"

Skéva fiai legyenek okulásul minden vakmerőnek. Mondjuk szerintem Jézus nem azt mondta, hogy minden egyes hívő ördögöket fog űzni. Nehezen képzelem el az óvodás lányomat, amint ördögöket próbál űzni.

"Magyarország problémái mögött nem emberek állnak, hanem gonosz angyalok"

Egy picit mintha átestél volna a ló túloldalára. A Biblia nem azt mondja, hogy az emberek ártatlanok, és minden rossznak a démonok az okai. Hanem a Biblia azt mondja, az emberek gonoszak, a szív csalárdabb mindennél. Jakab levelében sem azt olvassuk, hogy ejnye-bejnye, démonok, hanem hogy az embert a saját gonosz kívánságai vonják tévútra.

Alick 2014.01.13. 19:43:08

"az egyház spirituális védelme nélkül ki vannak téve a kísértő és ártó támadásoknak."

Sajnos az egyházon belülről is érhetik támadások az embert... pusztán az egyházra hivatkozás nem tesz senkit sem hitelessé.

jabbok 2014.01.15. 20:00:27

@Alick: De jelentős részben ennek az "üzletnek és politikának" köszönheti Európa, hogy ma még létezik.

Szeretném megkérdezni, hogy hozzád hasonló felvilágosult és "liebrális" gondolkodók milyen nem-keresztény kultúrában létezhettek és létezhetnek egyáltalán??? Talán az iszlám világban? Vagy az indiai hindu-buddhista-brahmanista-stb világ kasztrendszerében? Vagy a kínai kultúrkörben? Vagy???

Kicsit történelmietlen (hogy ne mondjam: tájékozatlan és nem sok önálló gondolatra utaló) dolog olyanoknak a részéről szidni a keresztény múltat (pontosabban szajkózni a mástól átvett szidalmakat), akik enélkül a keresztény múlt nélkül nem is létezhetnének... ;o)

Alick 2014.01.16. 11:18:16

"De jelentős részben ennek az "üzletnek és politikának" köszönheti Európa, hogy ma még létezik."

Nyilván valamennyire igen (bár azt nem tudjuk megmondani, hogy "mi lett volna ha?")... viszont Isten Országának kereséséhez ennek nem sok köze van.

"Szeretném megkérdezni, hogy hozzád hasonló felvilágosult és "liebrális" gondolkodók milyen nem-keresztény kultúrában létezhettek és létezhetnek egyáltalán??? Talán az iszlám világban?"

A keresztes háborúk idején az európai uralkodók jórészt a saját nevüket sem tudták leírni, ugyanakkor az iszlám vezetők a görög filozófusok műveiről cseréltek eszmét. A hellenisztikus kultúra jórészt az iszlámon keresztül került vissza Európába... ha úgy vesszük, szellemi értelemben akkor az iszlám világ sokkal nyitottabb volt, a keresztes hadjáratok leírásaiból is kiderült, hogy pl. fejlettebb gyógyító tudománnyal rendelkeztek.

Az érdekes paradoxon, hogy Európa civilizációja éppen a polgárosodás szekularizációján (a keresztény vallásosság háttérbe szorulásán) keresztül emelkedett az iszlám világ fölé... a materialista szemlélet miatt vagyunk "kevésbé barbárok"(?) hozzájuk képest.

Urfang 2014.01.19. 11:10:40

2 gyerek belehalt az ördögűzésbe Amerikában.

edition.cnn.com/2014/01/19/justice/maryland-exorcism-deaths/

"Egyre nő a démoni befolyás a világban", egyre több áldozata van a "démonűzőknek".

milka1214 2014.01.22. 08:53:00

Ez van, ha kóklerek exorcizálnak (ha egyáltalán ezért történt). Mert ugye sok az önjelölt, magát mágusnak vagy valamilyen szellemi hatalommal rendelkező lénynek képzelő sarlatán is.

Mária Kulybus 2018.05.17. 21:47:59

Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása