Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Jelentkezett az angyali pap

2013.08.14. 11:44, Katekéta

Néhány napja egy titokzatos pap jelent meg egy balesetnél. A történet a magyar sajtóban nem jelent meg, de ezen a blogon rekord érdeklődést hozott a közösségi médiában való terjedésével. Ebből is látszik, hogy az embereknek ma is van igényük a csodákra, a szép és mesés történetekre. Az őrangyalnak is nevezett pap végül meglett.

A titokzatos pap története a blogon a második legolvasottabb anyag lett, de a kétszer annyi olvasót elérhető első helyezettnél (melyet XVI. Benedek pápa lemondásakor írtam) több lájkot érdemelt. Érdekes volt a kétkedés híveinek reakciója: már azt is megállapították, hogy mind a tévécsatornák, mind az újságírók, mind a szemtanúk, köztük a tűzoltók, de még a sérült is csak kitalálta az egészet. Nem lehet igaz a történet. Mintha irtóznának mindentől, ami szép.

Természetesen valószínűbb, hogy egy hús-vér, igazi pap járt ott, mint az, hogy manifesztálódott egy őrangyal. De ettől még kevésbé mesés a történet? A neuroteológiai tézisek, mely szerint Saul pálfordulása egy epilepsziás roham következménye, vajon kevésbé teszik csodálatossá, hogy Pállá lett? Ha a pap igazi, attól már nem is mesés a történet, nem csodálatos, hogy megmenekült a sérült, akiről a helyszínen már le is mondtak?

Tényleg szörnyű lelkület az, mikor valaki mindenhol elvárja, hogy Isten neki nyilatkozzék meg, bizonyítsa létezését, minimum újabb napcsodát vár (az előzőt is tagadja, persze), ha pedig történik valami szép, arra csukott a szeme. Mert az csak koindiencia, nagy véletlen vagy egyenesen hazugság...

S hogy miért volt pont ott és pont akkor az egyébként börtönlelkész atya? Mert ez volt a dolga.

7 komment

Címkék: videó hír csoda


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr495460266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2013.08.15. 07:34:52

Felírat?!
Kár, hogy nincs.

Amocsok 2013.08.15. 08:31:45

"Érdekes volt a kétkedés híveinek reakciója: már azt is megállapították,..."
"Természetesen valószínűbb, hogy egy hús-vér, igazi pap járt ott, mint az, hogy manifesztálódott egy őrangyal."

És! Az előző anyagból.
"Szinte a semmiből érkezett, ugyanis ekkorra már két-három mérföldes körben lezárták a környéket, és senkit nem engedtek a baleset helyszínére."

Tehát, miután szinte teljes bizonyossággal kizártad annak lehetőségét, hogy egy hús-vér pap járhatott a helyszínen, további csodákkal (Pio atya) támasztod alá a történteket, az "igazság" megismerése után egyszer csak kijelented, hogy "Természetesen valószínűbb, hogy egy hús-vér, igazi pap járt ott, mint az, hogy manifesztálódott egy őrangyal."

Hááát, nem!
Ahogy az egyik hozzászóló írta az előző bejegyzéshez: "A Mars-szonda működését viszont gond nélkül nyugtázod, mert láttál róla két fotót. A Photoshop korában.". Nem tudsz most ezzel a (feltételezhető hoax) filmmel meggyőzni arról, hogy ellentétben az első hírrel, mégsem történt meg az a bizonyos "valóban csodás" történet. És akkor mit kezdjünk azzal, hogy "a semmiből megjelenő katolikus pap végig a helyszínen volt, az ott készült nyolcvan fotó egyikén sem fedezhető fel, pedig nem kis feltűnést keltett."

A film kamu, hoax, a materialisták mocskos ármánya. Te meg beszoptad.

ingyenebed 2013.08.18. 08:44:31

na, az ilyen esetek győznek meg arról, hagy a vallásosak tényleg az emberi faj selejtje.

Fekete Sámuel 2013.08.23. 22:41:08

@ingyenebed: Ne aggodj, hogy ilyeneket mondasz. Nem veszik zokon. A vallasosak egy ilyen beszolasra ugy reagalnak, hogy imadkoznak erted.

Iván_a_muzsik 2013.08.24. 16:58:09

@ingyenebed
"na, az ilyen esetek győznek meg arról, hagy a vallásosak tényleg az emberi faj selejtje. "
Ezen következtetésedet mire alapoztad ,és abból hogyan következtettél csak úgy kíváncsiságból kérdezem :)

Kono 2013.09.13. 21:00:21

Akár angyal, akár nem, szerintem rendkívüli az, ami ott történt önmagában is.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása