Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

Pápai üdvözlet Kolumbusz Lovagjainak

2013.08.11. 16:20, Katekéta

Ferenc pápa külön is üdvözölte Kolumbusz Lovagjait, megköszönve nekik eddigi evangelizációs tevékenységüket, és kérve őket, hogy folytassák karitatív és apologetikai (hitvédelmi) munkájukat. A szervezet 131. gyűlésére augusztus 68. között került sor. De kik is ők, talán egy titkos katolikus összeesküvésről van szó?

Természetesen a K. of C. egyáltalán nem titkos, csak éppen az európai katolikusok keveset tudnak róla, ami szomorú, hiszen a világ legnagyobb karitatív katolikus szervezetéről van szó. Míg mondjuk Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász ismert katolikus segélyszervezet, addig az amerikai kontinensen a Kolumbusz Lovagjai vállalják a segítő feladatot. De nem csupán Amerikában, hanem az egész világon vezető szervezetről van szó a taglétszámot figyelve: jelenleg mintegy 1,8 millió lovag van az új világban.

kolumbuszlovagjai.jpg

A San Antonió-i központú szervezetet egy pap alapította a XIX. század végén. Céljuk nem kizárólag a karitatív munka, bár ezen van a fő hangsúly (árvákat gondoznak, gyermekeket táboroztatnak, fogyatékosokat és betegeket kezelnek, ösztöndíjakat osztanak, valamint élet- és baleset-biztosítási rendszert is működtetnek).

Mivel Amerika protestáns ország, szükség van a katolikus hitvédelemre is, így munkájuk során hitoktató tevékenységet is végeznek, ismertetik és képviselik a katolikus hitelveket. Ezeket nem csupán hazánkban, de Amerikában is viszonylag kevesen ismerik: ahogyan itthon, úgy például a tengerentúlon is sokan összekeverik a keresztény felekezeteket, és például az evolúcióelmélet elvetőivel azonosítják a katolikusokat vagy más olyasmit tulajdonítanak nekik, ami ellenkezik a katekizmusunkkal.

Tanúbizonyságot tesznek

A pápa kifejtette, hogy a világi hívőknek milyen fontos szerepük van Krisztus hiteles képviseletében a mindennapjaikban. Meg kell értenünk, amit már sokszor említettem, hogy százból egy ember olvassa a Bibliát, de a további kilencvenkilenc őt nézi. Nem hitelvek, logikázgatás vagy dogmák alapján szökken szárba a hit, hanem kegyelemből, s a hit hitelét csak egy dolog veszélyezteti igazán: a hiteltelen hívők. Ha viszont boldogságban és tőlünk telhető életszentségben tudunk élni, úgy sokak szívét is megnyitjuk az Evangéliumra.

Ebben a szellemben Ferenc pápa kérte, hogy a lovagok a továbbiakban is tegyenek tanúbizonyságot az élet megsérthetetlen méltósága és a szexualitás szépsége és igazsága mellett is. Ferenc üzenete gyakorlatilag XVI. Benedek emeritus pápa tavalyi kívánságának jóváhagyása: az előző pápa azt kérte, hogy a Hit évében saját életük példaként állításával tegyenek hitet, s most Ferenc ezt erősítette, illetve köszönte meg.

Kolumbiában a papokat is ölik

Van is szükség a hitvédelemre, hiszen ma a világon a legtöbb üldöztetést vallásuk miatt a keresztények élik meg, ötpercenként hal meg egy a hite miatt. A mártíromságot pedig kevésbé ajándéknak, mint inkább szörnyű fenyegetésnek kell tekintenünk, hiszen emberi életekről van szó.

Amerikában sem könnyű a helyzet: csak idén tizennégy katolikus papot gyilkoltak meg azért, mert a klérus tagjai, s ebből tíz az amerikai kontinensen veszítette életét.

Szólj hozzá!

Címkék: amerika


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr275456229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása