Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Hárommillióan a Copacabanán Ferenccel (képgaléria)

2013.08.05. 14:45, Katekéta

Kellene egy nagyobb tengerpart! Hárommillió ember gyűlt össze a Rio de Janeiró-i Copacabana tengerpartján, hogy meghallgassa Ferenc pápa brazíliai látogatásának utolsó miséjét. Képgaléria.

A zarándokok örömmel válaszoltak a pápa hívására, hogy segítsenek felépíteni a katolikus templomot. „Amit Jézustól kaphatunk, az sokkal több, mint egy labdarúgó-világbajnokság!" – mondta a pápa, hatalmas tapsot kapva a futballőrült braziloktól.

Rengetegen töltötték az éjszakát a copacabanai tengerparton virrasztással az Ifjúsági Világnap végén. A misén Brazília, Argentína, Bolívia és Suriname elnöke is jelen volt.

A hatalmas tömeg nagy örömmel üdvözölte az első latin-amerikai pápa szavait, aki arról beszélt, hogy a katolikus egyháznak közvetlenebbnek kell lennie, és kimennie az utcára, hogy elérhessen a hívőkhöz.

Apácák és bikinibe öltözött nők álltak egymás mellett a Copacabanán; a négy kilométer hosszú riói tengerpart szint teljesen megtelt, néhányan kora reggel megmártóztak az Atlanti-óceánban, mások pedig zászlókat és futballmezeket dobáltak be a pápa nyitott oldalú autójába, amikor az elhaladt mellettük.

rio01.jpgPrédikáció a megtértekhez: Ferenc pápa utolsó miséjét celebrálja a copacabanai tengerparton, Rio de Janeiróban. Üzenete: a katolikus egyháznak lazítania kell, és kimenni az utcára, hogy elérhessen a hívőkhöz.

rio01.jpgPéldátlan látvány: apácák és bikinis nők állnak egymás mellett a négy kilométer hosszú copacabanai tengerparton. A félhold alakú part szinte teljesen megtelt emberekkel.

rio01.jpgHatalmas tömeg: a katolikus zarándokok – akik közül sokan Brazília nemzeti színeibe öltöztek – hallgatják a Ferenc pápa celebrálta misét.

rio01.jpgA rózsafüzért és szentképeket szorongató hívők helyért küzdöttek a copacabanai tengerparton, hogy hallhassák a pápát.

Rengetegen töltötték az éjszakát a tengerparton, az egész éjen át tartó ifjúsági világnapi bulin. „Majd megfagytunk, de megérte” – mondta Lucrecia Grillera, egy 18 éves Cordobából, Argentínából érkező lány. Ferenc pápa is élt ott egy ideig, mielőtt még egyházfő lett volna. „Fárasztó nap volt, de hatalmas élmény.”

rio01.jpgFerenc pápa áldást mond egy a levegőbe emelt gyermekre, miközben pápamobilján végighalad a milliós embertömegen, akik Dél-Amerika legkülönbözőbb országaiból zarándokoltak el Brazíliába, hogy láthassák az egyházfőt.

rio01.jpgA biztonsági őröknek futniuk kellett, hogy lépést tudjanak tartani Ferenc pápával, aki pápamobilján érkezett a copacabanai tengerpartra, hogy záró miséjét celebrálhassa: felpezsdítette a tömeget, csecsemőket csókolt meg, ivott egy korty maté teát a felé nyújtott pohárból, és röptében kapta el az ajándékokat.

rio01.jpgFerenc pápa mosolyogva mond áldást egy rendőr brazil zászlót szorongató fiára. Rengetegen töltötték az éjszakát a tengerparton, egy egész éjjel tartó, igazi latin partin, az Ifjúság Világnapját ünnepelve.

rio01.jpgAz utókornak: milliónyi zarándok szegezte a fényképezőgépét az egyházfőre, hogy elkaphassák a pillanatot, amint a pápamobil elhalad előttük.

Reggelre a tengerpart és a szomszédos Atlanti sugárút úgy nézett ki, mint egy rögtönzött menekülttábor a világ egyik leggyönyörűbb városának közepén. A Copacabana híres mozaikból kirakott járdái letiport kartonlapokkal, elszórt műanyag zacskókkal, üres ásványvizes palackokkal és süteményes papírokkal voltak tele.

A Jehova Tanúi felekezet standjánál egy „Mit tanít valójában a Biblia?” című brosúrát osztogattak, de nem volt sok érdeklődőjük.

rio01.jpgA klérus tagjaival az oldalán Ferenc pápa a tömegnek integet az ifjúság világnapi ünnepségek végén.

rio01.jpgXXI. századi zarándokok: az emberek Ferenc pápa érkezésére várva táncoltak, imádkoztak és énekeltek – és hosszú sorokban álltak a tengerparton elhelyezett mobil illemhelyek előtt.

rio01.jpgMeleg öltözék: az egyik zarándok ébredezik a virrasztással töltött éjszaka után a copacabanai tengerparton. A Vatikán arról számolt be, hogy az Ifjúság Világnapja szervezői, illetve a helyi hatóságok információi szerint több mint hárommillió ember látogatott el a misére.

rio01.jpgHatalmas tömeg gyűlt össze a tengerparton, hogy üdvözölje a pápát, aki motoros kíséretével elhaladt közöttük. A virrasztáson részt vevők közül sokaknak könnybe lábadt a szeme, miközben Ferenc pápa szavait hallgatták. Az egyházfő azt kérte tőlük, ne „részmunkaidős katolikusok” legyenek; építsék fel saját templomukat, úgy, ahogyan névrokona, Assisi Szent Ferenc is tette.

rio01.jpgEgy különleges nap: Papok várják Ferenc pápa érkezését, aki látogatása utolsó miséjét készül celebrálni. A pápa egyhetes brazil látogatása után visszatért Rómába.

rio01.jpgApácák is csatlakoztak a tengerparton tartott virrasztáshoz, amelyet Ferenc pápa vezetett a 28. alkalommal megrendezett Ifjúság Világnapján Rio de Janeiróban, a hárommilliós tömeg a misére is ott maradt.

rio01.jpgZarándokok hajtogatnak ki egy hatalmas Ferenc pápa-képet: Az árusok csecsebecséket, pólókat, kalaposak és zászlókat árultak, ami jó üzletnek bizonyult, ugyanis sok zarándok vitt haza egy-egy szuvenírt.

rio01.jpgEgy hívő ország: Brazília elnöke, Dilma Rousseff (balra), Argentína elnöke, Cristina Fernandez (középen) és Bolívia elnöke, Evo Morales is részt vettek a copacabanai tengerparton tartott misén.

rio01.jpgRengetegen töltötték az éjszakát a tengerparton, egy egész éjjel tartó ifjúsági világnapi bulin. Zászlókba és hálózsákokba burkolták magukat, hogy bírják a hideget.

rio01.jpgFerenc pápa áldást mond egy négytagú családra – a szülők brazil futballmezbe öltöztek az utolsó misére. Az egyik zarándok elmondása szerint, aki ott volt a copacabanai tengerparton, hogy részese lehessen az egyházi eseménynek, azt mondta, „csodálatos élményben volt része”.

rio01.jpgMég az állatok is eljöttek… Egy kóbor kutya sétál le az oltár lépcsőjén, miközben Ferenc pápa záró miséjét celebrálja a copacabanai tengerparton.

„Amit Jézustól kaphatunk, az sokkal több, mint egy labdarúgó-világbajnokság!” – mondta a pápa, hatalmas tapsot kapva a futballőrült braziloktól. A pápa arra biztatta a fiatal katolikusokat, hogy terjesszék az igét „a társadalom peremén élők között, még azok között is, akik a legtávolibbnak és legközömbösebbeknek tűnnek”.

„Az egyháznak szüksége van rátok, a lelkesedésre, a kreativitásra és az örömre, amely mindannyiótokban ott van!” – ez volt a pápa üzenete, amelyet taps fogadott. A pápa visszaindult Rómába egyhetes brazil látogatása után. Az egy hét alatt találkozott a latin-amerikai és karibi püspökökkel, és köszönetképp audienciát tartott annak a 60 ezer önkéntesnek, akik az ifjúsági fesztivált szervezték.

„Fantasztikus hét volt, mindenkinek remek volt a hangulata, szinte érezni lehetett a békét a levegőben” – mondta Denise da Silva, egy Rio de Janeiró-i katolikus, aki egyedül ült a tengerparton vasárnap reggel, egy arcára festett brazil zászlóval.

rio01.jpgHihetetlen látvány: Egy férfi nyúl ki egy üvegfalú hotel ablakán, hogy készíthessen egy képet a milliónyi hívőről, akik azért gyűltek össze, hogy meghallgathassák Ferenc pápa brazil látogatásának utolsó miséjét.

rio01.jpgA hatalmas kijelzők jóvoltából közelről láthatták a pápát a hívek, akik közül sokan a tengerparton töltötték az éjszakát.

rio01.jpgEgy püspök is előkapta a fényképezőgépét, hogy megörökítse a nem mindennapi látványt, amint a Copacabanán összegyűlt milliós tömeg a vasárnap délutáni misére várakozik.

rio01.jpgEgy Krakkó feliratú zászlót lengettek a tömeg feje fölött Ferenc pápa bejelentését követően, miszerint a következő Ifjúsági Világnapot 2016-ban a lengyel városban tartják majd.

rio01.jpg„Még sosem éltem át itt Rióban ilyen csodálatos dolgot, mint amiben most volt részem.”

Fotók: Reuters, AFP, AP, Getty Imgages, EPA.

Szólj hozzá!

Címkék: pápa fiatalság katolicizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr385446027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása