Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Lemondott az utolsó előtti pápa?

2013.02.11. 13:48, Katekéta

Derült égből villámcsapás... senki sem számított arra, hogy XVI. Benedek pápa ma bejelenti, hogy február 28-án lemond a pápai trónról. A Szentatya rendkívül idősen, 78 évesen vált pápává még 2005-ben, így élemedett kora és ezzel együtt megromló egészsége miatt hagyja ott Szent Péter trónját.

Benedek pápánk nagyon komoly kihívással nézett szembe uralkodása elején. Boldog II. János Pál pápa világszerte megnyerte hívők és nem hívők rokonszenvét, kitűnő életszentségben és szeretetben élte életét, kitűnően vezette az Egyházat és szolgálta az Urat. Életének számos megdöbbentő és példamutató momentuma között is kiemelkedett, mikor merénylőjét (aki majdnem kioltotta életét, mikor többször rálőtt s el is találta) meglátogatta a börtönben. 2000-ben amnesztiát kért a férfinak, aki a pápai látogatás hatására katolikus hitre tért.

A média széles körében támadták az új pápát, akinek ráadásul rendkívül nehéz politikai viszonyok között kellett kormányoznia. A gyermekmolesztálási ügyek kezelése első feladatai között volt: azt mondta, hogy az Egyház tévedett, mikor azt gondolta, az ilyen ügyekben kizárólag a megbocsátás útján járhat, mert szeretetből büntetni is lehet. Mindent megtett az efféle ügyek tisztázása és az igazság kiderítése, ezzel együtt a klérus megtisztítása érdekében. Végre olyan változás indult be, amelyet az egyházon belül is sokan sürgettek.

Új szemléletű pápát vártak sokan Benedekben, mert korábban maga is bírálta a papi cölibátus egyházfegyelmi szabályát. De pápaként a tradíciók és az egyházi bölcsesség egyaránt jellemző volt a Szentlélek kegyelméből uralkodó egyházfőre. Nem osztotta meg a katolikusokat, de szorosabbá fűzte a közöttünk lévő köteléket. Nyitott a fiatalság és az internet világa felé, ami korábbi hiánya szintén nagy elmaradása volt egyházunknak.

Az idős pápa most úgy érzi, nem tudná megfelelő színvonalon ellátni fontos feladatát, s ezért új pápát kell választani. A konklávét márciusra hívták össze. A pápaválasztó bíborosok (köztük a közepes szinten esélyesnek tartott prímásunk, dr. Erdő Péter atya) tehát hamarosan új egyházfőt választanak. Szomorúan hallottam a hírt, de tisztelem a pápai döntést.

Korábban csak egyszer volt rá reális lehetőség, hogy magyar pápa vezesse a katolikusokat. Az 1500-as évek elején Bakócz Tamás dominikánus bíboros, esztergomi érsek, konstantinápolyi pátriárka jutott közel a trónhoz.

Szót kell ejtenünk egy próféciáról, mely hátborzongató időket jósol. Szent Malakiás 111+1 pápáról írt listát, s jóslata meglehetősen pontosnak bizonyult. Nem neveket írt, hanem szimbólumokat és jellemzőket, melyek azonban föllelhetők a pápaság történetében. A lista 450 éve került nyilvánosságra, azóta minden pápára ráillett a jóslat. A csupán 33 napig uralkodó I. János Pált félholdról nevezi el (a nagyon rövid ideig pápáskodó reform szemléletű pápa épp félholdkor ült trónjára), az utána következő II. János Pált a nap vajúdásából (napfogyatkozásból) született egyházfőnek nevezi. Előző pápánk épp napfogyatkozás idején született. XVI. Benedekről azt írta, hogy az olajfa dicsősége lesz. Jelenlegi pápánkat szokták az olajfa pápájának is nevezni, sőt az izraeli miniszterelnök is olajfát ajándékozott neki a két vallás közötti béke jelképeként, mivel egy izraeli útján a pápa egy olajfa mellett elsétálva azt mondta, jó lenne, ha a vatikáni kertet is ilyen díszíteni.

A jóslat szerint azonban ezután már csak egy utolsó pápa jön, méghozzá Péter. Ezzel a kereszténység végórájához érkezik, a Bibliában is jelzett utolsó óra üt, és sokan meghalnak majd. A baljós prófécia így fejeződik be: „Az Anyaszentegyház utolsó üldözése idején Péter, a római fog uralkodni. A juhokat sok szorongattatás közepette fogja legeltetni. Ezután a Hétdomb-várost elpusztítják, és a rettenetes Bíró megítéli a népét. Vége.

A hét domb városa Róma. Jelenleg mindössze két Péter nevű bíboros van a konklávéban: Erdő Péter és a ghánai Peter Turkson, aki ráadásul az egyik legesélyesebb jelölt. A valóságban viszont nem kötelező a bíborosi testületből választani, s bár az elmúlt évszázadokban ez vált szokássá, kánonjogilag akár egy laikus is lehetne pápa. Szintén nem biztos, hogy a pápa valódi neve Péter lesz, lehetséges, hogy csak ezt veszi föl majd pápai névnek. Emellett pedig a prófécia hitelességéről a Vatikán sosem nyilatkozott. Nem tudunk róla, hogy hiteles jövendölés lenne, így persze semmi ok az idegeskedésre. Mégis érdekes, mert több szent jövendölés szerint is az utolsó időkben Rómát meggyilkolt papok teste fogja borítani, hiszen egy nagy álvallásossággal, álszentséggel, majd pedig keresztényüldözéssel érkeznek el az utolsó napok.

A média most biztosan sokat fog foglalkozni a Malakiás-jóslattal, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a jövő kifürkészése okkult dolog. Előfordulhat, hogy valaki csodálatos módon előre lát történéseket, létezik is efféle karizma, de nekünk nem feladatunk azt fürkészni, ami még nincs. Az európai embernek ez mindig nagy hibája volt: a múlton merengünk, ami már nincs vagy éppen a jövőn aggódunk, ami pedig még nincs. A kettő között ne vesszen el az egyetlen, ami van, a jelen: mert jelenleg új pápa, új korszak köszönt a katolikus egyházra. Sok pozitív változás után csak abban reménykedhetünk, hogy még tovább javul egyházunk helyzete. Sokan vannak belül, akiknek kívül van a helyük, de még nagyobb baj, hogy sokan rekednek kívül, akiknek köztünk lenne a helye. Reméljük azt, hogy az új pápa méltón ül majd a trónra.

Köszönjük az eddigi szent szolgálatot Neked, Róma püspöke, Jézus Krisztus helytartója, az Apostolfejedelem utóda, az egyetemes Egyház legfőbb főpapja, a római érseki tartomány metropolitája, Itália prímása, Vatikánváros uralkodója, Isten szolgáinak szolgája, XVI. Benedek pápánk!

294 komment · 1 trackback

Címkék: pápa világvége prófécia


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr565074275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.12. 10:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2013.02.11. 14:40:50

Azért tegyük rögtön hozzá, hogy a Bibliában található Malakiás könyvének semmi köze a fent említett jóslatokhoz, azok nem a Bibliából származnak.
Az ilyen egyéb "Malakiás próféciái" típusú írásoknak meg igen kevés köze szokott lenni a valósághoz, azok értelmezése sokkal inkább utólagos belemagyarázás szokott lenni.

" Sokan vannak belül, akiknek kívül van a helyük"
Ez meg nem volt máshogy az elmúlt sok évszázad alatt sem, ebben a tekintetben ne reménykedj pozitív változásban.

Csumpitáz Alfréd 2013.02.11. 14:43:08

Egy másik blogban már kifejtettem az (összesküvés)elméletemet, most itt is megosztanám, csak a gondolatébresztés kedvéért:

Mi az, ami alapjaiban megrengetheti a vallásos világképet és mi az, amit Malakiás még nem tudhatott, de annyiban előre látott, hogy véget vet a Vatikán hatalmának???? Nos, konteoretikus véleményem szerint a dolog mögött a földönkívüliek állnak.

Messzebbről indítok. Egy kevéssé nyilvánosságra hozott hír (hetek.hu/kulfold/201302/az_ufok_mar_davosban_vannak) szerint Medvegyev az idei davosi csúcs előtt felszólította Obama elnököt, hogy hozza nyilvánosságra a világ számára, azokat a titkos információkat, amelyek a földönkívüliek földi tevékenységével kapcsolatosak, vagy különben Oroszország teszi ezt meg (egyik sem tette…eddig), de a kommentárokban valahol elhangzott, hogy van még egy hatalom, amelyik szinte mindent tud a témáról: a Vatikán. És itt nem csak a világi forrásból származó információkra gondolok, de úgy vélem a Vatikánnak saját kutatásai és tudástára is lehet a földönkívüliekkel kapcsolatban, elég csak mondjuk a fatimai szűz megjelenésére és az ő próféciáira gondolni, amelyek szintén az egyház végével voltak – állítólag – kapcsolatosak, és amelyeket azóta szintén titokban tart a Vatikán.

A dolgok mintha afelé mutatnának, hogy közeleg valamilyen határidő a földönkívüliekkel kapcsolatban, amelyet mintha senki nem akarna megvárni, inkább az események elé mennének (Medvegyev), vagy lemondanának (Benedek pápa). Az USA még hallgat, de lehet, hogy már nem sokáig. Benedek lemondása után a következő pápa feladata lehet, hogy az lesz, hogy ő vezesse át az egyházat abba a világba, melyet alapjaiban fog megrengetni a földönkívüliek megjelenése a világ szeme előtt (és talán nem csak megjelennek, de hatalmi pozíciókat is elfoglalnak) és amennyiben ez nem sikerül a következő pápának, úgy beteljesül Malakiás jóslata és a Vatikán (Róma) elesik, hatalma megszűnik. A prófécia “félelmetes bírója” sem tűnik Jézusnak (hiszen ő szelíd, mint Isten báránya), lehet, hogy ő is egy idegen lesz majd…

Ennyi.

Ne érdekeljen! 2013.02.11. 14:43:22

Állítólag ő játsza majd Palpatine császárt az új csillagok háborúja epizódokban!

Katekéta 2013.02.11. 14:44:23

Valóban, feltételezések szerint nem is Szent Malakiás, hanem Néri Szent Fülöp írhatta a jóslatokat, de ez sem változtat azon, hogy hitelesnek tekinthetjük-e őket.

Az elmúlt 450 évben valóban működött a szimbolikája, de az utólagos értelmezés miatt ez nem bizonyító erejű. Az egyébként nem várható, hogy az új pápa pontifikátusára a Péter nevet vegye föl, Szent Péter után ez ugyanis meglehetősen szerénytelen volna.

Martian (törölt) 2013.02.11. 14:45:28

"Szent Malakiás 111+1 pápáról írt listát, s jóslata meglehetősen pontosnak bizonyult. Nem neveket írt, hanem szimbólumokat és jellemzőket, melyek azonban föllelhetők a pápaság történetében."

A szimbólumok vonzzák a tetszetős belemagyarázásokat, a jóslatok bekövetkeztének mindig van bizonytalansága, a kimenetelek időzítése végső soron az Úr kezében van.

Katekéta 2013.02.11. 14:45:33

A földönkívüliekkel kapcsolatos katolikus szemléletről egy későbbi bejegyzésben írok majd. Nem dőlne össze a vallásunk emiatt :) Erről épp az érseki bíróság egyik atyájával beszélgettünk pár hete, érdekes téma.

Radio Silicon 2013.02.11. 14:46:13

mi ebben a baljós prófécia? Mindenki meg fog dögleni, van aki a mennyországba van aki a pokolba fog kerülni. Ezen nem lehet változtatni.

twisted 2013.02.11. 14:46:50

@Csumpitáz Alfréd: Ebből jó kis Dan Brown regény születhetne!

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2013.02.11. 14:54:25

@Csumpitáz Alfréd: szóval már a kórtermekben is van internet hozzáférés.
mindenki ezen a kamu medvedev riporton pörög :D

psziroot 2013.02.11. 14:55:55

A malakiás próféciákat 2002-ben kezdtek terjedni, és azóta könyv alakban is megjelentek: www.amazon.com/Future-Popes-ebook/dp/B006QNBVWQ/ A szerző azóta kitalálta a 111+1 utáni pápák listáját is. Korábbi tévedéseinek listájával maga is folyamatosan frissítette egy cikkét: web.archive.org/web/20081104042610/http://www.catholicplanet.com/future/future-popes.htm

Csumpitáz Alfréd 2013.02.11. 14:57:15

@Katekéta: Nos, én sem gondolom, hogy a kereszténység összedőlne emiatt, sőt úgy gondolom, hogy az egyház több olyan nyilatkozatot tett az elmúlt pár évben, amely azt sejteti, hogy készen állnak a válaszokkal a földönkívüliekkel kapcsolatos esetleges kérdésekre, de az események kimenetelét az egész emberiségre vonatkozóan nem biztos, hogy meg lehet jósolni. Amennyiben egy ilyen horderejű változás áll küszöbön, úgy valószínűleg XVI. Benedek - már koránál fogva sem - érzett elég erőt ennek levezénylésére, de az új pápa feladatai között ez is szerepelhet. Nyilvánvalóan ez csak egy elmélet, de a földönkívüli élet nyilvánvaló és egyértelmű megmutatkozása az emberiség előtt egy olyan horderejű esemény lenne, amihez hasonlatos nem sok van a történelemben.

Khonsu 2013.02.11. 14:58:26

Nem kellenek ehhez földönkívüliek. Válság van, az emberek most könnyen befolyásolhatók. Jön valami rossz szándékú önjelölt vezér és szépen elpusztít mindent és mindenkit ami nem tetszik neki. Láttunk már ilyet a történelemben. Ez ráillene "és a rettenetes Bíró megítéli a népét. " változatra. Képzeljünk csak el egy Hitlert vagy Sztálint aki eléri Rómát.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.02.11. 15:01:30

@Csumpitáz Alfréd: Nézd meg a V - Visitors című sorozat bemutatóját [Pilot], esetleg további részeit is.

Tetszeni fog.

Daniken úr előadásait is érdemes tanulmányozni.

A vallásokat azért hozták létre, hogy még sok száz év múlva is emlékezzünk rájuk, várjuk őket.

Csumpitáz Alfréd 2013.02.11. 15:02:24

@nevetkőzzcsakszopnifogsz!: ezek szerint valóban van, hiszen te is írogatsz. Amit leírtam, az egy gondolatkísérlet, nem hinném, hogy az tilos lenne, ráadásul semmi olyat nem írtam, ami az egyház hivatalos álláspontjával ellentétes lenne.

Lásd pl. ezt a cikket: www.origo.hu/nagyvilag/20091111-a-foldon-kivuli-eletrol-tanacskoztak-a-vatikanban.html

Tehát lehet, hogy kamu a Medvegyev cikk, de hogy a Vatikán igenis számol a földönkívüli élet lehetőségével, az nem az. A többi meg egy elmélet, amelyet meg lehet cáfolni. De ilyen nicknévvel az egyház nevében védelmezőként fellépni ezen a blogon, mást elmebajosnak titulálva, az valóban nagyszerű emberi teljesítmény.

rozsé drazsé 2013.02.11. 15:03:48

@Csumpitáz Alfréd:
Hogy témába illően reagáljak:
ATYAISTEN!
Mekkora baromsááág!

rozsé drazsé 2013.02.11. 15:06:07

@Csumpitáz Alfréd:
Figyumáá! Ez a cikk nem arról szól, amiről kegyelmed beszél.

raa 2013.02.11. 15:06:35

Ez egy nagyon érdekes téma:
"„Az Anyaszentegyház utolsó üldözése idején Péter,"
Ők fognak üldözni másokat, vagy őket fogják üldözni? :)
Azért kérdezem, mert mindinkább egybeforr a politika és a hatalom.
Ahhoz, hogy az üldözés elinduljon, heteken belül kell valami nagyon durva dolognak történnie.
Mit gondolsz erről?

rozsé drazsé 2013.02.11. 15:08:37

Mindazonáltal azt megjegyezném, hogy 2009-ben voltam legutóbb Rómában. A San Paolo Extremaduras bazilikában a történelem összes pápájának az arcképe föl vagyon festve az oszlopcsarnokra. A legutolsó arckép XVI. Benedeké.

De már csak három hely van!!!!!

Engem ez aggaszt. UFO-k ide vagy oda.

$pi$ 2013.02.11. 15:10:36

@rozsé drazsé: Ugyan már. Én már tíz éve megmondtam, hogy az index belever a karterba, senki sem figyelt rám.

Pedig nagyon is elmésen, kristálytiszta szimbolikával utaltam erre az esetre.

Most csak egy szót szólok: probatbicol! Akinek van füle az hallja, akinek van értelme az értse.

Pár nap múlva visszatérek és elmondom a hitetleneknek is hogyan kell érteni.

A nagy Krapulax 2013.02.11. 15:13:48

hát ha néger lesz a pápa, akkor minden elismerésem Nemere Istvánnak, aki kb ezt hüvelyezte ki a Malakiás-jóslatokból még valamikor a 80as években az Új Titkok könyvében

Khonsu 2013.02.11. 15:15:13

@raa: Nem kell semminek sem történnie heteken belül, lehet hogy a következő pápa 40 évig uralkodik majd, van idő bőven. Ráadásul az említett idézet csak Róma pusztulásáról szól, az egyház ettől még fennmaradhat. Az pedig, hogy az európai (főleg déli) válság, a növekvő elszegényedés közepette a Vatikánban Róma közepén ott ülnek a nagy lóvén (az ők tartalékuk az egyik legnagyobb a világon), talán nem is kell már túl nagy fantázia a továbbiakhoz...

tundrazuzmo (törölt) 2013.02.11. 15:16:31

"Köszönjük az eddigi szent szolgálatot Neked, Róma püspöke, saját szervezeted helytartója, a római császárok utóda, a katolikus felekezet legfőbb főpapja, XVI. Benedek, pápá!"

Azt pedig nem köszönjük, hogy mosogattad a szerecseneket, rejtegetted a pedofilokat, leplezted a gazdasági bűncselekményeket, és ragaszkodtál évszázados eretnekségeitekhez!

indapass90210 2013.02.11. 15:17:00

@Csumpitáz Alfréd: "úgy vélem a Vatikánnak saját kutatásai és tudástára is lehet a földönkívüliekkel kapcsolatban,"

Nem kell ennyit kombinálni, van nekünk saját szakértőn is! Kérdezzük meg az Eddás Pataky Attilát, őt már többször elrabolták és feltehetőleg magukévá is tették a földönkívüliek!

lebegő levegő 2013.02.11. 15:24:12

Jah, a Bibliának köbö annyi igazságtartalma van, mint a Harry Potternak, ennyit erről. A pápa meg menjen kisgyerekeket simogatni.

fikanick 2013.02.11. 15:29:49

Ha mondjuk vudu-varazslatokkal, beljoslassal meg bekabol es nadirigobol fozott varazsontetekrol szolna ez a blog, akkor ugyanilyen udvariasan allna hozza a vilag, vagy akkor hangosan rohogne rajta mindenki?

Pedig pontosan ugyanolyan babona egyik es masik, ezt a fenti butasagot raadasul mar az iskolaban is elkezdik indoktrinalni a gyerekekbe.

Nem zavart a dolog addig, amig a babonasok nem kaptak iskolakat az allamtol, de ujabban lepten-nyomon egyhazi iskolak bujnak elo a kovek alol, mint valami istenverese a 19. szazad derekarol.

Mikozben a lakossag alig 10%-a tartja a vallasat.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2013.02.11. 15:31:58

OMG, megint egy világvége. Nem szeretem őket, a múltkori is unalmas volt.

Egyébként meg igazi jóslatok mindig csak utólag születnek. Az emberiségnek már van egy olyan mennyiségű írásanyaga ami annyi általánosságot takar hogy bármi bármibe belemagyarázható.

mrZ (törölt) 2013.02.11. 15:42:17

Tényleg az utolsó pápa következik.
Utána már részvénytársaság lesz. A ministráns fiúk kapnak munka- meg eü könyvet, vesznek néhány rózsaszín lámpát, befizetik a 27%Áfát, és végre lehet majd bankkártyával is fizetni vatikánban a szolgáltatásokért.
Semlyént pápának.

Kekszemu 2013.02.11. 15:42:23

A háborúk többsége vallásháború volt régen is. A következő is az lesz. A muzulmánok már a spájzban vannak..

wowerman 2013.02.11. 15:43:24

A katolikus egyház lehet hogy javulhat, de az átlag katolikusok a jobbik és fidesz-kdnp féle pszeudokeresztények, na ők maradnak amilyenek

Hypofx 2013.02.11. 15:47:04

egyház és vallás teljesen más...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 15:48:51

Egyébként vicces, hogy a jóslatban az utolsó római pápa Római Péter, s a legesélyesebb pápajelölt meg pont Péter nevű, akinek pont Rómában van a székhelye.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 15:51:06

@Kekszemu:

"A háborúk többsége vallásháború volt régen is."

A háborúk MINIMÁLIS része volt vallásháború.

Reszelő Aladár 2013.02.11. 15:54:04

@lebegő levegő:
Olvass bele, nem olyan rossz. Ha pedig úgy érzed sokkal felemelőbb érzés nem hinni semmiben, sőt tagadni is. Lelked rajta.
Halál előtti pillanatokban persze akad némi túljelentkezés...

rosszpenz 2013.02.11. 15:58:16

a vatikáni pénzmosásról miért nincs egy szó se?

Zabaalint (törölt) 2013.02.11. 15:59:34

Azért jók az ilyen szimbólumokban megfogalmazott jóslatok, mert bármit bele lehet magyarázni. Még jobb, ha az alanyok ismerik is a jóslatot, lásd pl. elég a pápának megemlítenie, hogy jól mutatna az olajfa a kertben, az izraeli miniszterelnöknek meg már csak poénból is olajfát ajándékoznia a pápának (nem mint ha korábban tutira nem kapott volna más pápa más politikusól ilyet, csak hát azt nem emlegetjük), és máris lehet hinni továbbra is a jóslatban.

tiburi 2013.02.11. 16:02:11

Azt se bánnám ha ő lenne az utolsó... :)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 16:06:28

A pápa lemondása csak annak meglepetés, aki nem követte a pápai komornyik sagát és a Ratzinger körül kialakított korrupciós hálót.

Ratzingert lemondatták, csak megvárták amíg kicsit elül a korrupciós botrány, ami baromi rossz fényt vetett az Egyházra és az erkölcsi alapjait fenyegette összeomlással.

Reméljük bölcsebb és szerényebb ember lesz az utódja.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.11. 16:09:14

Malakiás ószövetségi prófétaként nem jósolt semmit egy Bibliában sosem szereplő pozícióról. A Biblia lapjain egy darab pápa sem szerepel.
Egyébként pedig Jézus maga mondja, hogy az utolsó nap eljövetelét még Ő maga mint Fiú sem tudja, egyedül csak az Atya. Úgyhogy nem érdemes nem létező Malakiás próféciákba bármit belemagyarázni.
Ha valakit egyébként tényleg érdekelnek a Biblia rejtélyei tudományos szempontból, akkor javasolhatok egy remek előadást:
facebook.com/bibliaestudomany

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2013.02.11. 16:09:47

Hát ez a konteózás hatalmas! :) Innen már csak egy lépés Sloszár József (tessék rákeresni!) bibliaértelmezése (amúgy egész olvasmányos)...

Szerintem annyi történt, hogy a jelenlegi pápa egyre jobban érzi korának súlyát. Saját korát, meg a kort, amiben él, és rájött, hogy ehhez a harchoz már nincs ereje.

Talán nem tudott mit kezdeni a belső feszültségekkel, rájött, hogy hiába a német precizitás és "inkvizíciós" szigor, nem tudja egyházát megtisztítani, hát lemond. Lehet, hogy azt érzi, hogy egyre inkább bábja az őt körülvevőknek, és addig lép ki ebből, amíg nem lesz az ő szócsövük. Ki tudja?

De hogy földönkívüliek, meg Malakiás-jóslatok??? Hogy jön ez ide? Az nem volt benne, hogy az olajfa-pápa le fog mondani...

Zabaalint (törölt) 2013.02.11. 16:13:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ez attól függ mit tekintesz vallásháborúnak. Egyrészt még a kimondottan vallásháborúnak tekintett háborúk mögött is mind ott voltak a politikai, gazdasági okok, lásd például keresztes háborúkat, ezért meg lehet magyarázni, hogy nem, nem volt vallásháború, inkább csak a háborúba küldött katonáknak adták be, hogy a Jézusért/Mohamedért/Istenért harcol a gaz pogányok ellen, amit vagy hittek, vagy nem, de mindig akadt aki igen.

Másrészt voltak háborúk, amelyek kimondottan nem vallási háborúk voltak, ám a háborúban részt vevő felek ellentéte mögött olyan identitásbeli ellentét feszül, amelynek része az eltérő vallás is, nyilván ezt sem a politika szintjén nézve. Ilyen vallási magja még a szerb-horvát konfliktusnak is van.

nemecsek ernő áruló 2013.02.11. 16:19:37

És ha nem Péternek hívják majd a következő pápát, akkor mi van? Lesz még egy? Annyira bírom, hogy a jóslást (boszorkányság) hívő keresztények is bírják alkalmazni, és hisznek is benne.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 16:20:24

@Zabaalint:

Vallásháború az, melynek elsősorban vallási okai vannak.

A te logikád alapján a II. vh. is vallásháború volt, hiszen a német haderőben a katolikusok és a protestánsok voltak többségben, a szovjetben meg az ortodoxok és a muszlimok.

Ugye vicces? Na, pont ilyen vicces a jugoszláv háborúkból vallásháborút faragni.

Бабаяга 2013.02.11. 16:22:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: minden bíborosnak van Rómában egy címtemploma, amit támogatnia kell. Így mindkét Péter nevű bíbornok bizonyos értelemben római is.

Бабаяга 2013.02.11. 16:24:06

@nemecsek ernő áruló: Számomra az, hogy a blogger előjött ezzel a babonával már megkérdőjelezi a hívő voltát.

Case · http://streetartbp.hu/ 2013.02.11. 16:24:30

Reméljük bejön a dolog, a kereszténység réges-régen megérett már az összeomlásra.

II. János Pált meg ugyan ne magasztaljuk már ennyire... Mert az egy dolog, hogy Ratzinger alatt robbantak a pedofil botrányok, de nagyjából az összes ügy II. JP idejében történt, vagyis nagyon nagy részt az ö felelössége, hogy az esetek el lettek tusolva, akkor amikor történtek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 16:30:41

@Бабаяга:

Így igaz, azonban van aki TÉNYLEGESEN is Rómában székel.

Két Péter van a pápának megválaszthatók között. Csak a néger srác lakik és dolgozik Rómában, a magyar gyereknek viszont csak jelképes római temploma van, ő Budapesten és Esztergomban lakik és dolgozik.

komissarlajos 2013.02.11. 16:32:33

@$pi$: A jó Isten áldjon meg! Mért nem most?

komissarlajos 2013.02.11. 16:35:11

Először azt gondoltam kabaré a blog. De most menekülök innen!
Elmebeteg-kavalkád?

Katekéta 2013.02.11. 16:42:20

Nem nagyon akartam hozzászólni mint szerző, de mivel itt néhányan megkérdőjelezték, hogy hívő volnék, azért mégis szólok pár szót. Egyrészt ez rendkívül aljas, másrészt viszont súlyos teológiai ismerethiányt jelent.

A hozzászólók azért tették ezt, mert véleményük szerint én boszorkányságban hiszek (ti. a jóslás szerintük az). Egyrészt nem mondtam, hogy hiszek a jóslatban, pusztán bemutattam, mivel ez egy érdekes téma, a jelen hitvédelmi blogban pedig igyekszem közérthetően, fogyaszthatóan bemutatni teológiai és kánonjogi kérdéseket.

Másodsorban említem is, hogy a Biblia szerint a jóslás tilos. Nem azt írja, hogy nem működhet, hanem mint okkult dolgot tiltja. Ennek sok oka van, itt nem kell kifejteni. Azonban ez nem azt jelenti, hogy ilyen karizma nem létezne. A tudhatatlan tudása nem mindig negatív előjelű. Elég csak arra gondolni, hogy számtalan szent van, aki próféta is volt, s a Szentlélek által sugalmazott jóslatai rendre beváltak.

Pascal épp ezért dicsérte a katolikus vallást: leírása alapján minden elérhető vallást megvizsgált, s világossá vált számára, hogy ezek ellentmondásai miatt csak az egyik lehet igaz (Isten létét természetszerűleg nyilvánvalónak vette, de az autodeizmust értelemszerűen el is utasította, így szükség volt egy vallásra, amelynek kétségtelenül igaza van). Azért a katolicizmus mellett döntött, mert a hitelesnek elfogadott katolikus jóslatok mindegyike beigazolódott. Mint írtam is: ezt nem hitelesítették, nem elfogadott, de hinni lehet benne, aki akar és tud.

Lehet azon vitatkozni, hogy van-e jóslás vagy igazuk volt-e a katolikus prófétáknak. De boszorkányságnak nevezni látomásokat s ezért az én hitem kétségbe vonni nagy fokú tájékozatlanságra vall. Ennyi erővel a bibliai Jelenések könyve önmagában eretnekség kellene, hogy legyen, lévén profetanisztikus mű.

Бабаяга 2013.02.11. 16:44:26

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azért Esztergom is enyhe túlzás. Rossznyelvek szerint egy kézen meg lehet számolni hányszor aludt a prímási palotájában.
Egyébként nem lesz pápa, ha lett volna esélye további karrierre, akkor már rég ő is kúriális bíboros lenne.

Бабаяга 2013.02.11. 16:50:57

@Katekéta: Kedves hitre vezető! (Továbbra is bennem van a kérdés, hogy milyen hitre)
A jóslás, azok terjesztése a mai napig tilos. A katolikus egyház első törvénykönyve még tételesen tiltotta az ilyen Malakiás-féle jóslatok terjesztését, méghozzá kiközösítéssel. Tény, hogy a zsinat után ezt a kánont eltörölte Róma, de hangsúlyozta, hogy ami isteni jogon tilos, az továbbra is tilos. Tehát ezen szösszeneted isteni törvénybe ütközik, még akkor is, ha sok-sok klikkel kecsegtet a blogodon.
Hasznosabb lenne arról írni világosan, hogy miként fog lezajlani a pápaválasztás, miként változtatott Benedek elődje pápaválasztási szabályain, milyen teológiai, kánonjogi kérdéseket vet fel az, hogy két pápa lesz. Ja, hogy ezekhez tényleg kéne teológiai, kánonjogi ismeret?

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2013.02.11. 16:51:40

Ebben a mai rideg világban a leginkább vállalható és hiteles személyiség, aki alkalmas a pozíció betöltésére: Pápai Vérzőszívű Ferenc testvérünk, a Gyurcsányi család egyetlen fiú szülöttje!

LAVÓRVAGÁNY 2013.02.11. 16:53:09

Remélem a következő is pedofil lesz, hogy azt kapjátok, amit érdemeltek.

Nervus 2013.02.11. 16:53:34

@Csumpitáz Alfréd: Ekkora hülyeséget is rég olvastam.

Katekéta 2013.02.11. 16:54:03

A katolikus egyház katekizmusának 2115. cikkelye szerint " Isten föltárhatja a jövőt prófétái vagy szentjei előtt". Egy szent (Malakiás vagy éppen Néri Fülöp) próféciájának bemutatása megfelel ennek a kitételnek.

A pápa pedig a kánonjog szerint lemondhat a trónról, egyházjogilag nem lesz egyszerre két pápa.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 16:54:31

@Бабаяга:

Persze, hogy nem lesz. Nincs fiatalítási kampány a Vatikánban, Erdő meg az egyik legfiatalabb bíboros.

A néger srác valószínűbb, amúgy is nagyon régóta nem volt nem-európai római pápa. Meg a bőrszíne is jó, erősíteni fogja a katolikusok helyzetét Afrikában, ahol sok helyen katolikus-muszlim harc van a hívőkért.

-JzK- 2013.02.11. 16:54:53

Vallási kérdéseket illetően ajánlok mindenkinek egy kis olvasnivalót:

mek.niif.hu/05300/05394/05394.htm

reginamundi.hu/library.php?id2=library/bangha_bela_30_kotet (elsőre az első három kötetet javaslom)

mek.oszk.hu/07800/07883/html/

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.11. 17:02:37

JÉZUS A TEMPLOMBAN

Nem lévén a kapun plomba
Jézus bemén a Templomba.
Falon plakát: „Adok-veszek!”
S hallatszanak biznisz neszek.

Elszabadul néhány gerle
S kegytárgyakat zajjal ver le.
Kecskekufár s birkabankár
Miatt lelki létben van kár.

Jézus fájón körbe tekint,
Látvány kelti benne e kínt.
Lendül korbács, borul asztal,
Hősünk senkit nem marasztal.

„Nem a Jeruzsálem Pláza
Ez, hanem az Atyám háza!”
Péter így szól: „Újabb fétis
Dőlt meg. Jó lesz ez a hét is!”

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/12/jezus-templomban.html
:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:04:12

@LAVÓRVAGÁNY:

Csak pedofil??? Hát náci nem lesz??? Vigyázz, mert az ilyen bújtatott katolikuspártoló szövegeddel meg leszel gyanúsítva, hogy Opus Dei ügynök vagy.

Бабаяга 2013.02.11. 17:09:48

@Katekéta: Akkor a tévedhetetlenség a székhez, vagy a személyhez kötődik?
Ha a lemondott pápa 80 évesnél fiatalabb lenne, akkor ő is választhatna pápát?
Lemondása után tehet-e a lemondott pápa ex catedra nyilatkozatot, vagy legalább kijelentheti-e egy tanításról, hogy definitív jellegű? Arról van szó az Universi Dominici Gregisben, hogy mit kell tenni a kúriában sede vacante esetén, de arra nézve semmi, hogy mit tehet a pápa, aki lemondott ilyen helyzetben.
Ezek az izgalmas kérdések.
Mellesleg szent Malakiást nem azért avatták szentté, mert ezeket a szösszeneteket elkövette a pápákról, hanem egyházszervező, reform munkásságáért. Semmi nem igazolja, hogy valóban ez a szentéletű ír férfi követte el ezeket a jóslatokat. Sőt divat volt, hogy valaki a saját írását úgy terjesztette, hogy valamelyik jeles ember írásaként aposztrofálta.

Бабаяга 2013.02.11. 17:11:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Szerintem pedig az lesz a pápa, akire a jelenlegi gondol. (Persze azért a Szentlélek erejét nem vonom kétségbe.)

Katekéta 2013.02.11. 17:14:53

@Бабаяга: A kérdéseket továbbítottam az érseki bíróságra. Ha érkezik válasz, akkor egy külön posztban beszámolok róla.

Mindfield 2013.02.11. 17:15:39

Újabb világvége! Remek!

Zabaalint (törölt) 2013.02.11. 17:16:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nem mondtam, hogy a szerb-horvát háború vallásháború lett volna. Arról beszéltem, hogy ez messze nem olyan egyértelmű, mert ahogy sokan a keresztesháborúkba is belemagyarázzák, hogy nem vallásháború, mert politikai okai voltak, bele lehet magyarázni egy kimondottan nem vallásháborúba is a vallási indítékokat. A szerb-horvát esetben pl. azzal, hogy eredendően a 2 nép kultúrája éppen az eltérő vallás mentén vált ketté a távoli múltban. De én ebből nem vezettem le, hogy ezért az vallásháború volt, hanem azt írtam, sok mindent bele lehet magyarázni.

De pl. a 30 éves háborút is emlegették vallásháborúként, csak a franciák ebben pont kakukktojások voltak, ráadásul ott is megvoltak a politikai okok. Egyébként a vallás és a politika pont hogy nem mindig választható szét, mivel az egyházaknak is vannak politikai érdekei.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:19:01

@Zabaalint:

A szerb éa a horvát eleve 2 nép, a nagy egyházszakadás előtt is már 2 nép voltak, azaz ez nem érv.

2013.02.11. 17:19:13

Most már csak az kérdés, hogy milyen vallásra térjek át:)

Sola Scriptura 2013.02.11. 17:23:00

@Katekéta: a jóslás és a prófécia teológiai (pontosabban dogmatikai) szempontból nagyon különböznek, nem kellene összemosni őket.

Zabaalint (törölt) 2013.02.11. 17:23:02

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Vagy mondhatnám az invesztitúra harcokat is vallásháborúnak vagy nem? Hiszen alapvetően a vallás körül forgott, csak éppen azon belül a hatalmi érdekekről.

A te logikád szerint egyébként nem létezett vallási háború, hiszen mindegyik háborúnál be lehet bizonyítani, hogy végső soron nem a vallás volt a kiinduló ok. A muzulmánok terjeszkedésére is igaz, hiszen egyeseknek a hatalmát is növelték ezek a háborúk, tehát végső soron inkább az ő politikai érdekeik mentén haladt, a vallás terjesztése meg egybevágott az ő érdekeikkel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:24:33

@Zabaalint:

Sosem mondtam, hogy nem volt vallásháború. Csak azt állítottam, a háborúknak a minimális hányada volt vallásháború.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:26:06

@movhu: "a Bibliában található Malakiás könyvének semmi köze a fent említett jóslatokhoz, azok nem a Bibliából származnak"
Kifejtenéd? Ha a Bibliában található, akkor mégsem a Bibliából származik?
Látod, ezért fogok muzulmán hitre térni.

nemecsek ernő áruló 2013.02.11. 17:26:08

@LAVÓRVAGÁNY: Ez nem pedofil volt, hanem náci (ti. hitlerjugend).

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:29:12

@Csumpitáz Alfréd: "Egy másik blogban már kifejtettem az (összesküvés)elméletemet, most itt is megosztanám, csak a gondolatébresztés kedvéért:"

Az ápoltaknak jár az internet? Hát ezért tart itt az egészségügy, miután 1990 óta a brazilokat is ingyen látják el.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:31:48

@Zabaalint:

Pl. a keresztes háborúk, a 30-éves háború vagy a spanyol egyesítési háború.

Teng-Hsziao Gerzson 2013.02.11. 17:34:51

Szerintem a legjobb az egészben az, hogyha most is bejön a prófécia, és a Péter eredeti név, nem felvett, akkor két lehetőség van:
1. az új pápa magyar
2. az új pápa fekete

Persze, egyik sem biztos még, de ezek közül mindkét lehetőség esetén örülnék és szakadnék a röhögéstől. :D

nemecsek ernő áruló 2013.02.11. 17:34:51

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Épp egy trollt szopatok, te meg kioktatsz; szerinted érdekel, mi volt, vagy nem volt a hitlerjugend? :P

Katekéta 2013.02.11. 17:36:10

@Sola Scriptura: Ezzel a névvel nem gondolnám, hogy a katolikus dogmatika szakértőjel beszélgetek :) De a humort félretéve: nem írtam sehol, hogy a jóslás és prófécia ugyanaz volna, sőt jeleztem, hogy a jóslás olyan titkok kifürkészésére való törekvés, amik szándékosan rejtettek. Mivel víciumról van szó, nyilván tiltott. De arra válaszul jeleztem, hogy a prófécia is jóslás (de nem minden jóslás prófécia), hogy egyesek szerint a Malakiás-jóslat puszta bemutatása is eretnekség.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:36:38

@Csumpitáz Alfréd: " beteljesül Malakiás jóslata és a Vatikán (Róma) elesik, hatalma megszűnik"

Én már olyan híreket is hallottam, hogy a földönkívüliek Magyarországon fognak landolni, de előtte felsöprik a területet (ha már Truman kihagyta a lehetőséget).
Ugyanis az ufók ezt lakatlan területnek hiszik, nem tudnak róla, hogy a barbár magyar törzsek idevonszolták magukat.

Бабаяга 2013.02.11. 17:36:52

@Katekéta: Remek. Várom, mivel a kérdések még az előző pápa betegeskedése idején fogalmazódtak meg egy olyan kánonjogászban, aki az egyik dikasztérium munkatársa azóta. A válaszokat ő se tudja, csak elméletei vannak.
Február 28-án 20 órakor ünnepélyes keretek között fogja Benedek pápa összetörni a halászgyűrűjét?

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:38:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A Hitlerjugend-tagok nem voltak nácik."

Igen, tudjuk: a máltai szeretetszolgálat cserkészcsapata volt. Anyádnak több esze is lehetett volna, amikor az ápoltakat gondozta.

BadSimpson 2013.02.11. 17:38:54

Kicsit unalmas már ez a folyamatos pánikkeltés.

dr. KING SCHULTZ (törölt) 2013.02.11. 17:39:26

Semmivel sincs több hatalma ennek a pedofil senkinek mint nekem, csak benne többenhisznek

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:40:32

@Orbán Diktor:

Nem voltak cserkészcsapat. Aki nem cserkész, az náci?

BadSimpson 2013.02.11. 17:40:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A Hitlerjunged nem volt más mint a náci párt ifjúsági tagozata. Na erről ennyit.

wiener 2013.02.11. 17:41:00

Jo lenne mar ha valaki elmondana mi van a foldonkivuliekkel, nem tudom elkepzelni hogy nem szivarog ki semmi ha tenyleg letezik ilyen

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:44:01

@Teng-Hsziao Gerzson: "az új pápa fekete"

Van egy jó és rossz hírem a jobbikos nyomorékok számára: a jó hír az, hogy Isten nem volt fekete, a rossz hír pedig az, hogy Jézus zsidó volt (márpedig ő Isten fia).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:44:40

@BadSimpson:

Igen, s ebből mi következik? Semmi. Az Úttörőszövetség is a kommunista párt gyerekszervezete volt. Na és?

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:45:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Aki nem cserkész, az náci?"

Aki nem érti, az hülye.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:47:06

@Orbán Diktor:

Isten minden színű, azaz fekete is, nincs értelme arról beszélni, hogy milyen nemzetiségú, mert semmilyen. Viszont megtestesülésekor zsidó nemzetiségű emberként testesült meg.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:48:03

@wiener: "ha valaki elmondana mi van a foldonkivuliekkel, nem tudom elkepzelni hogy nem szivarog ki semmi"

Azokkal a magyarokkal kezdenek el kísérletezni, akik nem használnak ékezeteteket, hogy felturbózzák a szürkeállományukat.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 17:53:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Isten minden színű, azaz fekete is, nincs értelme arról beszélni, hogy milyen nemzetiségú, mert semmilyen."

Mé, te láttad? Beszéltél vele? Legalább azt meséld el, hogy miért pont a zsidókat választotta saját népének, talán liberális? Közben a magyarok ott szambáztak a pusztában, nagy vírtussal: hogy hogy Isten nem őket választotta? Talán primitívek voltak? Nem tudtak írni? Kecskével háltak?

2013.02.11. 17:54:12

Jelenlegi pápánkat szokták az olajfa pápájának is nevezni, sőt az izraeli miniszterelnök is olajfát ajándékozott neki

Fontos momentum! Mindenesetre bőkezű gesztus, gondolom nap mint nap hasznát vette ennek az ajándéknak! :)))))

Бабаяга 2013.02.11. 17:54:25

@Katekéta: Kedves protestáns kommentelőnknek igaza van. A jóslás és a prófécia nem összemosható.
Ez a Malakiásnak tulajdonított izé, semmit nem ad nézeteim szerint az üdvösségünkhöz, így nem igazán tekinthető próféciának. (A napot és órát pedig nem tudhatjuk.)
Másrészt igencsak jól érzed, hogy ezen eszmék propagálására kiterjeszthető az 1369. kánon. Szerencséd, hogy még egy érseki bíróságon se folynak ilyen jellegű büntető perek. (más jellegűek sem.) A mi helynökünk mondta, hogy az utolsó büntető intézkedés az 50-es években volt, akkor is elvitték a bíróság tagjait az ÁVO-sok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 17:57:04

@BadSimpson:

Értem. Butaságot írtál. De miért kellene ezért engem sajnálni?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 18:00:40

@Orbán Diktor:

Azért testesült meg Isten zsidóként, mert a zsidó vallás segítségével akarta üzenetét kiterjeszteni a világra. Ez sajnos nem sikerült, ezért van van külön keresztény és külön zsidó vallás. A zsidó vallás hívei azok akik nem ismerik fel az igaz Istent.

Pusztai magyarok? Ennek meg mi köze az egészhes. Istent nem érdeklik a népek, nemzetiségek.

2013.02.11. 18:00:47

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Isten minden színű, azaz fekete is, nincs értelme arról beszélni, hogy milyen nemzetiségú, mert semmilyen. Viszont megtestesülésekor zsidó nemzetiségű emberként testesült meg.

Az az isten fia volt, ha kioktathatlak! Ne keltsd a pánikot, istent nem ölték meg, csak a fiát!

BadSimpson 2013.02.11. 18:04:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem , én nem írtam butaságot. Te kezdted el ,hogy aki a Hitlerjunged tagja volt az nem volt náci holott a Hitlerjunged a náci párt ifjúsági szervezete ,ahol kötelező volt a náci párttagság. Akkor miről beszélsz ?

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.02.11. 18:10:59

"A Malaikás-jóslat szerint az utolsó pápa érkezik, aki alatt elesik Róma és a kereszténység."

Ámen!

Katekéta 2013.02.11. 18:11:37

@Бабаяга: Már ne haragudjon, de Ön hol látja, hogy itt sérülne az egyházi törvénykönyv 1369-es kánonja?

"Aki nyilvánosan előadáson vagy nyilvános összejövetelen
vagy nyilvánosan terjesztett írásban vagy a tömegtájékoztatási eszközök
útján más módon káromlást követ el, vagy a jó erkölcsöt súlyosan
megsérti, vagy a vallás vagy az egyház ellen igazságtalan dolgokat
fejez ki, vagy gyűlöletet, illetve megvetést szít, megfelelő
büntetéssel büntetendő."

Jelen írásomban nem fejeztem ki káromlást, csak bemutattam egy jóslatot. Nem propagáltam, egyszerűen csak tény, hogy ez a téma előjön ilyenkor (2005-ben is előkerült) a médiában, és jobb, ha innen ismerik meg az emberek, hiszen én nem mulasztottam el jelezni, hogy nincs ok aggodalomra, mert nem hitelesített próféciáról van szó.

pizzaboy 2013.02.11. 18:16:56

@Csumpitáz Alfréd:

"Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos."

Albert Einstein

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 18:19:53

@BadSimpson:

"holott a Hitlerjunged a náci párt ifjúsági szervezete ,ahol kötelező volt a náci párttagság"

Ez még nagyobb butaság... Tehát azt állítod, hogy az összes HJ-tag egyben náci párttag is volt?

billy reed 2013.02.11. 18:24:10

@Frady Endre: "Malakiás ószövetségi prófétaként nem jósolt semmit egy Bibliában sosem szereplő pozícióról. A Biblia lapjain egy darab pápa sem szerepel."

Még jó, hogy nem az ószövetségi Malakiástól származnak az említett jóslatok, hanem Malachy O'Morgair 12. századi ír püspöktől...

en.wikipedia.org/wiki/Saint_Malachy

@Orbán Diktor: "Kifejtenéd? Ha a Bibliában található, akkor mégsem a Bibliából származik?
Látod, ezért fogok muzulmán hitre térni."

A fentiek Önnek is szólnak.
Sok szerencsét az iszlámhoz.

Szinkronrendező 2013.02.11. 18:50:44

en.wikipedia.org/wiki/File:Arnoldo_Wion_1595_Lignum_Vitae_p311.GIF

Lehet már volt, de..
XII. Pius-t Pastor angelicusnak ("angyali pásztor) nevezni...
Nemtudom, az a "néhány" katolikus egyház által Dél-Amerikába szöktetett náci, élükön az SS színe-javával (hogynemondjam, csak egy név példának: Rudolf Eichmann), az angyali cselekedet volt?

és ez csak egy pápa, akit hirtelen ismerek. valószínűleg az egész próféciát jó adag kritikával köllene/illene azért a helyén kezelni. jajjdeszereti az ember a konspirációkat.

mostmár jöhetnek az Ufó-elméletek is!

Sola Scriptura 2013.02.11. 18:52:05

@Katekéta: valóban protestáns keresztyén vagyok, de attól még a prófécia NEM jóslás. Műfajliag is egészen más, a prófécia ugyanis Isten akaratának a hirdetése, a jóslás pedig a jövő fürkészése, függetlenül Isten akaratától. Nem véletlen, hogy a Szentírás kategorikusan tiltja, míg a próféták egész könyveket és komplett legendáriumot hagytak maguk után.

Katekéta 2013.02.11. 18:55:10

Akárhányszor írod ide, ugyanannyiszor csak azt tudom mondani: senki sem állította, hogy minden jóslat prófécia. De nem csupán a prófécia igazolódik be. Következésképpen nem tudjuk, hogy ez a jóslat prófécia-e, illetve ettől függetlenül azt sem, hogy beigazolódhat-e. Vélhetően nem.

Remélem, most már sikerül megérteni.

Sola Scriptura 2013.02.11. 18:59:00

Tehát ha nem állítod, hogy minden körte villanyvonat, akkor ez a körte még lehet hogy villanyvonat lesz?

Бабаяга 2013.02.11. 18:59:37

@Katekéta: Azért szerintem a jó erkölcsöt sérti, ha egy katolikusnak szánt blog bulvár szinten foglalkozik a pápaválasztással. Bár engem nem véletlenül hívnak a barátaim Savanarolának.
Mindenesetre megbotránkoztat a témaválasztásod.

Бабаяга 2013.02.11. 19:01:20

@Sola Scriptura: Isten útjai és szándékai kifürkészhetetlenek.... :-)
Egyébként kivételesen igazat adok neked.

Sola Scriptura 2013.02.11. 19:04:17

@Бабаяга: habuimus papam, egyelőre ennyit tudunk :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.11. 19:05:33

@billy reed: "Még jó, hogy nem az ószövetségi Malakiástól származnak az említett jóslatok, hanem Malachy O'Morgair 12. századi ír püspöktől..."
:)
Ez az egyik bajom a IV. században alakult katolikus egyházzal, hogy mindenféle püspököket, tévedhetetlen pápákat és politikával átitatott zsinatokat helyeznek a Biblia fölé. A katolikus vallás legtöbb dolga nem a Bibliából következik (sőt, pont a Biblia ellenére - nem véletlen, hogy a középkorban tűzzel-vassal üldözték pl. a Biblia fordítókat és a Biblia szerint élni akarókat), hanem a valaki(k) által valamikor kitalált hagyományokból.
Én inkább a Bibliára szavazok:
fradyendre.blogspot.hu/2009/08/biblia.html
:)

Katekéta 2013.02.11. 19:09:45

@Sola Scriptura: Remélem, szándékosan csinálod, és nem azzal van gond, hogy nem érted. A jóslás mint az isteni akaratának kutatása és babonás okkult aktus tiltott, egyértelműen bűn a vallásosság erénye ellen. Nem azonos a kinyilatkoztatáson alapuló próféciával (amely lehet sugalmazás, magánkinyilatkoztatás stb.). De ezen az oldalon hétköznapi, laikusoknak szánt szövegek szerepelnek. Nyilvánvalóan a jövendőmondás nem eretnek cselekedet, amennyiben prófécia. Ellenkező esetben büntetendő cselekmény.

@Бабаяга: Sajnálom, ha megbotránkoztál. Azonban a célom, hogy megismertessük vallásunkat másokkal. A többség számára a katolicizmus valami régóta meghaladott, avíttas dolog, s nehezen hiszik el, hogy a kor kérdéseire választ ad, s ma is működik. Egyértelműen van PR-célja ennek az oldalnak, s ez az választott utam egyik eleme: megmutatom másoknak, hogy van a mindennapi kérdéseikre válasz a hit tükrében is. Bulváros, de nem káromlás. Az embereket érdekli néhány semmiség, s érdeklik igazán fontos dolgok is, melyekről viszont nem igazán tudnak kérdezni, mert a tudatuk nem tudja megragadni a lényegét, hiszen jószerivel senkivel sem beszélnek róla.

Neked Avilai Szent Teréz gondolatát tudom idézni: "az ostoba ájtatoskodástól és a besavanyodott szentektől ments meg, Uram, minket!"

Leone_510 2013.02.11. 19:12:39

@Frady Endre: ííí komám ezt benézted ez nem az a Malakiás :) olvass utána Gábor és menj vissza a gyülidhez. :) Másrészt többet lógsz és szólsz hozzá a neten a cikkekhez ahelyett, hogy a gyülekezeted tagjaival beszélgetnél pl. vasárnaponként. Első kézből hallottam rólad ezt, de a jó hír, hogy megtérhetsz! :)

Sola Scriptura 2013.02.11. 19:18:24

@Katekéta: talán csak az a probléma, hogy alapvető dogmatikai fogalmainkban (pl. hogy mi is az a jóslás) különbözünk. Mert mintha te azt gondolnád, hogy minden, ami a jövőre vonatkozik, az jóslás. A mi dogmatikánk pedig meglehetősen élesen elválasztja a kettőt, és a szándék felől közelít (ebből a szempontból a profécia per definitionem nem lehet jóslás. Még véletlenül sem).

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.11. 19:28:07

@Leone_510: Húha, híres lettem, már szaglásznak is utánam! :)))
Egyébként hitéleti kérdésekben csak bibliai Malakiás tekinthető mérvadónak, Biblián kívüli műpüspökök nem. Egy XII. századi ír püspöknek már nem sok köze lehetett a jézusi tanokhoz, sokkal inkább a kelta mágiához.
Mágia + máglya = középkori egyház
:)

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.02.11. 19:28:59

A protestáns katolikusellenességet most abba lehet hagyni, kedves fűzfapoéta. Itt vendégségben van.

GERI87 2013.02.11. 19:30:53

"@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Azért testesült meg Isten zsidóként, mert a zsidó vallás segítségével akarta üzenetét kiterjeszteni a világra"

Nem hívők szerint meg Jézus zsidóként a zsidó vallást akarta megreformálni a korrupt papság miatt.
Ő volt a zsidó Luther...

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 19:36:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A zsidó vallás hívei azok akik nem ismerik fel az igaz Istent."

Jó nagy marha vagy te, barátom. Kifejtenéd, hogy melyik a nem igaz Isten?

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.11. 19:39:36

@GERI87: "Nem hívők szerint meg Jézus zsidóként a zsidó vallást akarta megreformálni a korrupt papság miatt.
Ő volt a zsidó Luther..."

Inkább a zsidó Gorbacsov volt: elhozta a glasznoszty és a peresztrojka hangulatát a karvalytőke világába.

Бабаяга 2013.02.11. 19:44:33

@Sola Scriptura: A katolikus dogmatika is elválasztja a kettőt igen élesen. Sőt a két megfogalmazás gyakorlatilag megegyezik, lévén a jóslás / prófécia problematikával már az első századokban meg kellett küzdenie az egyházatyáknak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 19:44:43

@GERI87:

Az, hogy lett külön kereszténység csakis annak következménye, hogy a zsidóság többsége nem fogadta el Jézust. De az eredeti terv nem ez volt: a zsidó vallásnak át kellett volna mennie kereszténységbe. Egy nép vallásából egyetemes vallássá kellett volna válnia.

S csak a 60-as, 70-es évekre dőlt el végleg, hogy ez 2 külön vallás lesz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 19:47:25

@Orbán Diktor:

Akik nem helyesen tisztelik Istent, azok végülis egy nem-igazi Istent tisztelnek, hiszen - bár elismerek Istent - nem igaz a róluk alkotott képük. Pl. természetesen a zsidók és a muszlimok Istent tisztelik, az egyetlen Istent, de sok tekintetben hibás elképzeléseik vannak róla.

JohnHenry 2013.02.11. 19:49:24

nem értem ezt a nagy "megdöbbenést" a lemondás miatt, a megválasztása előtt kismillióan elmondták, hogy olyan pápát fognak választani, aki nem marad olyan sokáig a kiskirály bíborosok és érsekek feje fölött, mint II. János Pál...

Martian (törölt) 2013.02.11. 19:49:54

@Frady Endre: "Ez az egyik bajom a IV. században alakult katolikus egyházzal, hogy mindenféle püspököket, tévedhetetlen pápákat és politikával átitatott zsinatokat helyeznek a Biblia fölé."

Hmmm... pro forma a Biblia is egy egyházjogi termék, zsinati döntéseken kanonizált szöveggyűjtemény. Ráadásul van némi különbség a protestáns és a katolikus Biblia között is.

Бабаяга 2013.02.11. 19:50:01

@Katekéta: Ezzel az erővel a náci volt-e a pápa témát is felvethetted volna, mert a kommenteket olvasva ez is foglalkoztatja az itt megjelenőket. Ugyanakkor úgy tűnik, mintha a felületes tudásodból fakadóan nem határolódnál el ettől a Malakiás-féle baromságtól elég egyértelműen.
Akik ezt a bejegyzést olvassák, azt gondolják, hogy bizony a katolikusok maradiak, okkultak, tehát joggal bélyegzik meg őket a protestánsok a hókusz-pókusszal. A katolikus egyház tanítása pedig nem ilyen, és én meg nehezen viselem, ha Krisztus jegyesét bulvár színben tüntetik fel.

Sola Scriptura 2013.02.11. 19:52:42

@Бабаяга: Ezt gyanítottam én is, de nem lévén a katolikus dogmatika ismerője, nem akartam kimondani...

Sola Scriptura 2013.02.11. 19:57:46

@Martian: Az, hogy a Biblia igazolja az Egyházat, vagy fordítva, az bizony 2000 éves teológiai kérdés. Maradjunk annyiban, hogy mivel egyazon Szentléleknek köszönhető mind a szent iratok kánonba foglalása, mind az Egyház léte, kölcsönösen igazolják egymást.

Az, hogy a katolikus és a protestáns kánon bizonyos könyvek tekintetében eltér, nem jelenti azt, hogy a Biblia más lenne. A katolikusok sem szoktak deuterokanonikus könyvekből szentleckét olvasni és a protestánsok sem gondolják, hogy ezek Istentől elszakadt könyvek lennének. Elég komoly irodalma van ennek is, de talán most megelégedhetünk annyiban, hogy a különbség a palesztinai zsidó kánon és az alexandriai zsidó diaszpóra szent iratai közötti különbségből adódik.

Katekéta 2013.02.11. 20:12:34

@Бабаяга: Egyértelműen és magyarul leírtam, hogy nem kell hitelt adni a jóslatnak. De mivel az Egyház nem jelentette ki bizonyossággal, hogy nincs szó próféciáról, így nem mondhatom, hogy eretnekség hinni benne. Tekintélyes katolikus lapok ismertették a jóslatot és kritikáját, s egyikben sem olvastam éles elhatárolódást. Magam érdekességképpen említettem, nem pedig igazságként. Magam sem adok hitelt neki, de nem tudom, valóban szent írta-e s magánkinyilatkoztatásból származik-e. Ezt te sem tudhatod, ezért nem értem a hozzáállást. Lehet, hogy te pápább vagy a pápánál, de én csak bemutatom, amit érdekesnek találok. Az én saját oldalamon, az én saját álláspontom szerint.

Silent Bob 2013.02.11. 20:18:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Az eredeti terv nem ez volt"
Isten hibázott???

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.02.11. 20:23:45

Savanarola a máglyán végzete. Egyébként ennyi bulvár belefér, merthogy mikor volt utoljára Indexen címlapos egy olyan anyag, amelyben olyan szöveg volt, mint itt az utolsó bekezdés?

Majd ezek után érdemes Krisztus menyasszonyának szoknyáját kéretlenül védeni.

annamanna 2013.02.11. 20:26:58

Én azt szeretném megkérdezni, hogy a blognak miért az a dekorációja, hogy fekete festékkel van leöntve Jézus arca? Ez mégis miféle szellemi üzenet hordozója? Mert ha valaki nem akarja képen ábrázolni Jézust, akkor ne tegye egyáltalán; de ha már kitesz róla egy képet, akkor hogyhogy fekete festékkel önti le az arcmását?
Elképesztő.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.02.11. 20:28:22

annamanna: Sajnos szégyellem, hogy ilyen hülyék vannak köztünk, keresztények között.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.11. 20:29:36

Benedek

-hitlerjugend
-1943-ban katonaként bevonult Magyarországra
-pedofíl papnak falazott
-Vatikáni Bank legújabb pénzmosási botránya.

annamanna 2013.02.11. 20:38:11

Blogin · marketingszoveg.com 2013.02.11. 20:28:22
annamanna: Sajnos szégyellem, hogy ilyen hülyék vannak köztünk, keresztények között.

Ezt nem értem. Magadról beszélsz?

Állítsuk meg a ......... 2013.02.11. 20:39:36

Krisztus jegyese?
Hát nem megmondtam, hogy volt ott szex.....

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 20:40:17

@Frady Endre:

"Ez az egyik bajom a IV. században alakult katolikus egyházzal, hogy mindenféle püspököket, tévedhetetlen pápákat és politikával átitatott zsinatokat helyeznek a Biblia fölé."

Abszurdum az Egyházat és a Bibliát egymással szembeállítani. Isten nem Bibliát írt, hanem Egyházat alapított. A Bibliát az Egyház írta, szerkesztette.

Ez olyan mintha Frady Endre verseivel támadnám Frady Endrét. -:)

Katolikus egyház - a szó mai értelmében - a XI. századtól létezik, nem a IV. századtól.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 20:43:07

@Salemi boszorkány:

Kifelejtetted Benedek bűnlajstromáról:
- az I. világháború kitörése,
- a bálnák csökkenő populációja,
- az amerikai tőzsdei válság,
- a BKV jegyének emelkedése,
- Schmidt Pál plagizálása.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.11. 20:44:32

Nem tudtok értelmezni.
A kezdet és a vég.
Fordítva, fordítva!!!!!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 20:44:53

@GERI87:

A római állam is először a 60-as években jött rá, hogy új vallás, s nem egy új zsidó szekta.

Бабаяга 2013.02.11. 20:46:12

@Blogin: Hát nem az utolsó bekezdés miatt lett index címlapos, és valahogy minden előkerült, de a köszönet és a pápa címei valahogy nem. Pedig az is megérne egy bejegyzést, hogy miért mondott le a pápa a Nyugat-pátriárkája címről.
Lelkesen neki mész a keresztényeknek, (ld.: Annamanna-nak adott válaszod), de nem véded meg a pápát, hogy ő volt az, aki annyi mindent tett, hogy a pedofil botrányok többé ne legyenek szőnyeg alá söpörve. Sőt, Benedek pápa volt az, aki nagyon megrendítően, és őszintén írt, beszélt erről a Világ Világossága kötetében.
Milyen alapon gondolod azt, hogy csak te képviseled hitelesen az egyházat? Püspök vagy? Mert egyedül nekik van saját tanítóhivataluk. Mindenki más, pap, hitoktató, teológiai tanár csak részesül ebből a küldetésből. Mezei keresztény pedig csak a keresztelésben kapott küldetése révén, az élete példájával hirdeti az örömhírt.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.02.11. 20:48:22

A cikkben szerepelnek az érdemei. A könyvét olvastam, de az sehogy sem jön ide. Annamanna ámokfutása más bejegyzéseknél is látható: megjelenik, majd mindenféle alázatosság nélkül lehülyézi a szerzőt két bejegyzés kapcsán is. Én azt gondolom, hogy a hülyékkel nem babusgatva kell bánni.

Martian (törölt) 2013.02.11. 20:48:39

@Blogin: "Savanarola a máglyán végzete."

VI. Sándor pápa opponenseként, morálisan mindenképpen felette állva...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.11. 20:50:31

én is hallottam erről a jóslatról
anno nyitottam is egy topikot az indexen, de ott is ugyanannyi érdemi hsz. született a témában, mint itt
kb. 0
hiába az indexre nem éppen a konstruktív emberek járnak

egyébként ne legyenek illúzióink, a kereszténység összeomlása gyakorlatilag az egész jelenlegi világ végét jelenti
ráadásul... ezeket már más jóslatok is megerősítik, pl. a maják, nyirkai, stb...

de jóslatok nélkül is látható, hogy a jelenlegi, kitalált pénzre, vagyis kizsákmányolásra alapuló rabszolgatartó, elnyomó társadalmi rendszer az összeomlás szélén áll
szóval nem is lesz kár érte...
de az új létrejöttéig nehéz idők várnak ránk...
...persze aki megéli...

Állítsuk meg a ......... 2013.02.11. 20:51:07

@Blogin:
Bánj vele vatikáni módra, úgy ahogyan a "szeretetteljes" "igaz" keresztények.

Anyám borogass, tiszta középkor!!!!

Бабаяга 2013.02.11. 20:51:08

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Az egyetemes egyház nem a XI. században jött létre, hanem arról állítjuk, hogy Jézus alapította. Az egyetemes/katolikus egyház kifejezés "hivatalossá" az első egyetemes zsinaton vált, lásd a níceai hitvallást, de korábbi symbolumokban is megtalálható.
Amennyiben a pápával unitus részét érted alatta, akkor igaz lehet az állításod. Bár egyházszakadások korábban is voltak. (nesztoriánusok,monofiziták, )

annamanna 2013.02.11. 20:52:53

@Blogin: NEM TUDSZ VÁLASZOLNI?
rendben, akkor én válaszolok neked, ezt figyeld: ahogy velem bántál, pontosan úgy bántál Krisztussal is. Nem leszek a helyedben az utolsó ítéletnél, és nem fogom átvállalni a "karmádat", öreg.

30.
És a haszontalan szolgát vessétek a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
31.
Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
32.
És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
33.
És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34.
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
35.
Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36.
Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37.
Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
38.
És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39.
Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40.
És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
41.
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
42.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43.
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45.
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.11. 20:55:29

Malakiás azoknak a zsidóknak a végzetét jósolta meg, akik eltértek az útról, és a törvényeikkel személyválogatósok voltak!

Jézus Dávid fia volt, tehát levi pap! A Dávid féle vallás a kereszténység ősvallása, a jóslat azokról szól, akik nem követik! Salamon volt, aki átírta a Jeruzsálem Könyvtárát és elferdítette az írásokat, mindazonáltal az eredeti júdeo kereszténységet nem tudta felszámolni!

Izrael mindannyiszor eltapostatik, amennyiszer nem munkával, hanem fegyverrel lesz feléppítetve...

Бабаяга 2013.02.11. 20:55:35

@Blogin: "Én azt gondolom, hogy a hülyékkel nem babusgatva kell bánni. "
Ja, ha az illető kommentelő. Ha bejegyzést ír, akkor persze írhat marhaságot, ha végére biggyeszt valami ájtatos dolgot.
Szerintem ti élvezitek, ha mindenféle salemi boszorkányokat hergelhettek, és káromlásra bírhattok.
Mondjuk már a Jézus kép is roppant sokat elárul.
Maradok az olasz blogoknál, ott valahogy jobb a hangulat.

GERI87 2013.02.11. 21:00:26

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Az egyisten hit miatt nyilván azt hihették, de aztán szépen magukévá is tették a vallást.

annamanna 2013.02.11. 21:00:50

@Бабаяга: a fekete festékkel leöntött Jézus kép, ahogy látom, mindent elárul.
Hogy engem válasz helyett lehülyézett, az ezek után természetes. Mindenki a maga szájának gyümölcsével lakik jól, és a szívnek teljességéből szól a száj. Avagy: romlott fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Miért is csodálkoznék a lehülyézésen?

Katekéta 2013.02.11. 21:04:51

Egy másik posztnál leírja, hogy nem ért a vallásfilozófiához (bár ez nem gátolta meg, hogy véleményt formáljon róla...), majd most kiderül, hogy a szimbolikát sem igazán érti. A blog dizájnját egyébként a blog.hu rendszere adta, nem én készítettem, csupán egy fotó került feltöltésre, amelyen nincsen semmilyen folt. A kép itt megtekinthető: www.saviorsite.com/wp-content/uploads/2010/10/son-of-god-jesus-christ.jpg

Ez már paranoia egyébként.

lyia (törölt) 2013.02.11. 21:05:33

A Vatikán az utolsó gerontokrácia a világon.

Helike13 2013.02.11. 21:08:59

Az is lehet, hogy nem lesz pápa, hanem a camerlengo veszi át a pápai hatalmat (aki az apostoli Szentszék üresedésekor hivatott erre). Őt úgy hívják (aki ezt a tisztséget betölti), hogy Tarcisio Pietro Evasio Bertone. Ő Romano Canavese-ben született. Tehát valószínűleg ő lesz a "Petrus Romanus", akit az ír bácsi megjósolt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 21:09:11

@Бабаяга:

Én is ezt mondom.

A MAI ÉRTELEMBEN vett katolikus egyházat számítják a XI. századtól, hiszen a "katolikus" szó mai jelentése "aki a római pápa egyházfősége alatt áll".

Természetesen a "katolikus" szó eredeti jelentése "egyetemes". Ma is katolikusnak nevezik magukat a római pápához nem tartozó apostoli egyházak: a nesztoriánusok is, a miafiziták is, s az ortodoxok is.

Ugyanez a helyzet az "ortodox" szóval is.

Az meg már vallás kérdése, hogy ki az eredeti folytatása és ki a szakadár. Pl. a koptok magukat nevezik "ortodox katolikus egyháznak" és "khalkedóni szakadároknak" a mai katolikusokat és ortodoxokat. Ortodox szempontból - önelnevezés "katolikus ortodox egyház" - meg vannak "monofizta szakadárok" és "frank-latin szakadárok". A katolikus változatot meg ismered.

annamanna 2013.02.11. 21:15:00

@Katekéta: Tudod, mit mondok, öregem? Majd Jézusnak magyarázkodj a vallásfilozófiáról meg hogy a fekete folt mit szimbolizál, amit én nem értek, mert hülye vagyok hozzá, persze nyilván Jézus se ért a szimbolizmushoz, mert ő se elég okkultista, amúgy meg egyébként meg nem is a te műved a fekete festékfolt... áááááááááh :)

kalandfereg 2013.02.11. 21:15:33

Az nem baj, hogy kábé 20 évre visszamenőleg az összes pápa, összes szovjet és USA elnök mind az utolsó volt a mittmmilyen jóslat szernint? :D

kalandfereg 2013.02.11. 21:16:53

...és ez még csak az, amire én visszaemlékszem. Nyilván évszázadokra visszamenőleg is mindig utolsók voltak és állandóan itt volt a világvége...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.11. 21:17:10

ezt most kaptam FB-n
bár nemvagyok nagy Kryon hívő, de van aki dicséri

"Kryont kérdezték II.János Pál Pápa halála után, az új pápa megválasztásával kapcsolatban:

Válasz:Adok nektek két potenciált, azzal kapcsolatosan ami a következő napokban történni fog, mivel jövőnk mindig a szabad akarathoz kötődik. Nincs olyan entitás, aki a jövőről beszélhetne nektek, akkor amikor ez teljességgel az emberiség szabad akaratának kezében van. A pillanat energiájának alapján, íme mit figyelünk meg:

1.) Egy ideiglenes pápátok lesz egy rövid időre (az előző időszakához viszonyítva), aki elvezet titeket a második pápához, vagy

2.) Egy radikális pápa felé fogtok fordulni. Mindkettő által azonban, egy olyan férfi felé tartotok, aki olyan dolgokat fog tenni, mely meg fogja rázni a stabilitást. Engedjétek meg nekem, hogy megadjak néhány potenciált, melyben részt vehet egy radikális pápa! A vallás, melyet a földön vezet, olyan doktrínákat tartalmaz, mely már nem felel meg annak amit az emberiség maga körül lát. Abszolút módon neki meg kell oldania e problémát, mivel különben az emberek többsége el fogja hagyni az egyházat. Lesznek akik majd a Gonosz pápájának fogják nevezni őt, mivel a hagyomány ellen fog haladni ő, akkor amikor lassanként elkezdődik a folyamat, Szűz Mária tiszteletére, olyan mértékben, ahogyan pápa soha nem tette ezt, – és ily módon tisztelve meg a nőket az egyházban, magas pozíciókba emelve őket... még papnőként is. Beszélni fog a családtervezésről és elkezdi a folyamatot, mely igazolja ezt Isten szemében, azonban e dolog a Széken ülő embertől kell származzon, neki kell megváltoztatnia az egész szervezet doktrínáját. E dolog miatt ő maga is állandó veszélyben lesz és védelemre lesz szüksége. Ő majd beszélni fog arról is, hogy mi fog történni a gyermekekkel visszaélő papokkal. Nézzétek ezeket! Még akkor is ha egy ideiglenes pápa lesz, ő előkészíti a színpadot majd egy radikális pápa megválasztásához ebben a zónában. E dolog létezik annak aurájában, amit mi a jövő potenciáljának nevezünk, e nagyméretű esemény körül. A Föld tele van szabad akarattal, bármelyik irányt választhatja, azonban én most nektek az itt létező potenciálokat adtam meg.

A Halál, nem egy Titokzatos Elem, Isten számára."

djukel 2013.02.11. 21:23:47

A történések jól illeszkednek az én próféciámba is, miszerint Orbán az antikrisztus.

georgeslaune 2013.02.11. 21:23:49

@annamanna:

Nevéből feltételezem azt is, hogy Ön nő. Hadd javasoljak néhány igerészletet. Szabad-e asszonynak igét hirdetnie. A válasz egy prózai nem.

1)„Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben. Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett” – 1Tim 2:11-14.

2)„Miként a szentek minden gyülekezetében, a ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, amint a törvény is mondja. Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben. Avagy ti tőletek származott-é az Isten beszéde, avagy csak hozzátok jutott el?” – 1kor 14:33b-36

3) „Hasonlóképpen a vén asszonyok szentekhez illő magaviseletűek legyenek, nem patvarkodók, sem sok borivás rabjai, jóra oktatók; Hogy megokosítsák az ifjú asszonyokat, hogy férjöket és magzataikat szeressék,” - Tit:2:3-

Javaslom, hogy a továbbiakban viselkedjék jó keresztényként, és ne acsarogjon a férfiak ellen.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.02.11. 21:25:43

@Kínai cuccok tesztje:

"OMG, megint egy világvége. Nem szeretem őket, a múltkori is unalmas volt."

+1 örökkévalóság

BéLóg 2013.02.11. 21:32:17

Helló!
A bejegyzéshez gratulálok. Nekem nagyon tetszett.

Sajnos (végigolvastam, ha elsiklottam fölötte, bocs) senki nem írta le így, hogy a szóbanforgó Malakiás nem a bibliai próféta, hanem Szent Malakiás, ír püspök.
A második, hogy a jóslat-szimbólumainak nem feltétlenül az a magyarázata, amit Te írtál, ez hiba is, mert így mindjárt lehet közötködni.
Például első János-Pál pápa nem "félholdkor" lett pápa (szerintem ennek semmi értelme) és a "FOGYÓ HOLD" (amely az én olvasatomban a hozzá tartozó szimbólum, sokkal inkább kapcsolódik az egy holdhónapig (egészen pontosan 33 napig) tartó potifikációjához.
A "DE LABORE SOLIS" szimbólum sem juttat eszembe semmiféle napfogyatkozéást, pláne hogy ezt fordítják a "A NAP MUNKÁSA"-nak is. Az hogy ez éppen miért illik második János-Pál pápára, jó kérdés.
Azonban a jelenlegi pápára alkalmazott "DE GLORIA OLIVAE" azért is ezerszer találó, hiszen a Szent Benedek rendi szerzetesek jelképe az olajfa és Ratzinger bíboros a Benedek nevet vette föl.

Végezetül az is sokak ostobaságát mutatja, hogy azt hiszik, ha a következő pápa "római Péter" (PETRUS ROMANUS)lesz, akkor annak a (kereszt)neve szükségszerűen Péter, miközben a lényeg, hogy a FÖLVETT neve kell hogy Péter legyen.
Ezt pedig majd meglátjuk....

Végezetül pedig ha bekövetkezik mindez, akkor is csak annyi lesz, hogy megszűnik a Vatikán és a pápaság intézménye -- és? Attól még aki hívő (római/görög) katolikus keresztény, semmi sem fog változni. A pápaság egy intézmény, a hit pedig nem.

A sok-sok hívő ember, akik Jézus Krisztust az Isten Fiának nevezik, nos ők mind-mind testvérek az Úrban. A többi meg nem számít. Ehhez pedig nem kell se pápa, se pátriárka, se püspök (stb.).

annamanna 2013.02.11. 21:53:52

@georgeslaune: ezt ide is leírta? na jó, akkor itt si válaszolok:
MIT TANÍTOTTAM?
AZ IGE AZT MONDJA, KÉRDEZZEN!
ÉS ÉN KÉRDEZTEM!
Miért nem kaptam tisztességes választ, csak azt, hogy hülye meg buta?
Ez talán válasz?
Ez nem válasz, ez ítélet - és a Biblia azt írja: annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki vagy, aki ítélsz!

georgeslaune 2013.02.11. 21:58:01

Az, hogy Ön buta nem ítélet, hanem ténymegállapítás. Az ítélet mondjuk az lenne, ha azt mondanám: máglyahalál.

annamanna 2013.02.11. 22:05:29

@georgeslaune: Emlékeztetőül:

1. Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz.
2. Tudjuk pedig, hogy az Istennek ítélete igazság szerint van azokon, a kik ilyeneket cselekesznek.
3. Vagy azt gondolod, óh ember, a ki megítéled azokat, a kik ilyeneket cselekesznek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét?
4. Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?
5. De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára.
6. A ki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint:
7. Azoknak, a kik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel;
8. Azoknak pedig, a kik versengők és a kik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal.
9. Nyomorúság és ínség minden gonoszt cselekedő ember lelkének, zsidónak először meg görögnek;
10. Dicsőség pedig, tisztesség és békesség minden jót cselekedőnek, zsidónak először meg görögnek:
11. Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.

annamanna 2013.02.11. 22:06:51

És@georgeslaune: Ennek az előzménye, csakhogy még világosabb legyen:

16. Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek.
17. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.
18. Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
19. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
20. Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
21. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23. És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24. Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
28. És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
29. A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
30. Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,
31. Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
32. Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.11. 22:12:50

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Isten Egyházat IS alapított és a Lélek által ihletett emberek (apostolok és próféták) által Bibliát IS íratott.
Az egyház Nagy Konstantin után - aki abszurd módon államvallássá tette a kereszténységet - megszűnt a Biblia egyháza lenni, sőt rejtegette és latin ködbe vonta a Bibliát.
De Isten Igéje végül túlélt mindent és jelenleg is szembesíti a történelmi műkereszténységet önnön hamis voltával.
Hajrá Jézus, hajrá Biblia! :)

georgeslaune 2013.02.11. 22:19:46

@annamanna: Nem értem, miért másolgatod be ide ezeket az igeverseket. Nem értem, hogy kapcsolódnak a témához. Az ítélkezés gonosz mivoltára próbálsz utalni?

annamanna 2013.02.11. 22:30:51

@georgeslaune: ebből megértheted, mit jelent maga az ítélkezés szó.

BéLóg 2013.02.11. 22:31:00

@annamanna: Én azt nem értem, ezeknek a végeláthatatlan soroknak MI KÖZE az esetlegesen utolsó előtti pápa lemondásához?

Bevallom, offolásod borzasztóan zavaró, AKKOR IS ha igazad van, ha pedig véletlenül mégsem, méginkább.
Mi lenne ha:
1. A témához szólnál hozzá?
2. Meghagynád magadnak a magad igazát.

Ezek keresztényibb dolgok lennének annál amit itt művelsz.

annamanna 2013.02.11. 22:37:12

@BéLóg: igazad van, sajnálom. Annyit kérdeztem, miért van leöntve fekete festékkel Jézus arca, erre azt válaszolták: szégyen, hogy a keresztények közt van olyan hülye, mint én. Ezért bemásoltam, Pál mit írt az ítélkezésről.

BéLóg 2013.02.11. 22:46:21

@annamanna: Ha a csak ennyi lett volna, de én a fél Bibliát látom a neved alatt :-)

(Szerintem azért van leöntve mert így dizájnosabbnak tűnhet egyeseknek. De lehet hogy nem...)

Szóval inkább pápázzunk ehelyett!

annamanna 2013.02.11. 22:56:53

@BéLóg: Hát jó :) Szerintem nem magától mondott le, mert az egyházszakadás veszélye miatt pápa nem mondhat le, és ezt ő is tudja. A pápaság nem nyugdíjas állás, és ő még most is sokkal jobb formában van, mint II. János Pál volt (akinek esze ágában sem volt lemondani). És miért nem takarodik végre nyugdíjba II. Erzsébet? Mert az ő pozíciója sem egy nyugdíjas állás. Pedig az ő nyugdíjba vonulása aztán senki lelki békéjét nem zavarná meg, és senkit nem nyugtalanítana, hogy mi állhat a nyanya döntése hátterében.

Abendsen 2013.02.11. 23:01:29

@annamanna: Nincs sok értelme ezen elmélkedni. Ha esetleg van is valami a háttérben bizonyos, hogy mi ennek részleteit soha nem fogjuk megismerni.

Flúgatlan 2013.02.11. 23:02:40

Hajj, de tudathasadásos poszt ez!

Erőletetetten érvel a Malakiás-jóslatok mellett, aztán figyelmezetet, hogy ez okkult dolog. Most akkor mit akar mondani?

Szerintem persze a Maialkiás-jóslat egy hülyeség. Ha igaz is, hogy I. János Pál félholdkor lett megválasztva, miért ez a fontos dolgo, amit évszázadokkal előre megmondtak róla? Vagy II. J.P-nél a napfogyatkozás? Ez fontos?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.02.11. 23:12:37

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Méghogy Malakkiás-jóslatok...
Én nem vagyok annyira idős, pápának sem lennék rossz (már ha tudna rólam a konklávé), de már vagy 10 világvégét túléltem. A legutolsó tavaly dec. 21-én volt („maja világvége”).
Tehát, én nem aggódom, a pápaság intézménye még sok évezreden keresztül fenn fog maradni.
Ámen!

BéLóg 2013.02.11. 23:20:59

@annamanna: Látod, én is éppen erről beszélgettem a rokonokkal! Ott bújkál a kis...g hogy ez a Papa Ratzi tud valamit!

Én például azt találtam ki, hogy ha feltételezzük hogy valaki előre tud valamit, például hogy Rómát belátható időn belül letarolják a muzulmánok és kinyírnak ott mindenkit regnáló pápástul, milyen "érdekes" szitu lenne egy jó messze lévő carmelita kolostorban lévő LEMONDOTT pápa, nem? Jogfolytonosság meg egyebek...
Én már az Opus Deit is olyan szervezetnek tartottam, amelyik a pápaság UTÁNI időre készíti fel a római/görögkatolikus Egyházat...

Idézek egy másik eseményt is:

A Ferencrendi Nagykáptalan pápai audienciáján, 1909-ben, Szent X. Pius pápa láthatóan transzba esett. Az ott jelenlevők mozdulatlanok lettek és csendben maradtak. Néhány perc múlva Pius kinyitotta a szemét, felkelt a székéből, és felkiáltott: „Amit én most láttam, az szörnyű volt! Az egyedüli leszek, vagy lesz még utódom? Ami azonban bizonyos, az az, hogy a Pápa el fogja hagyni Rómát, és mialatt elhagyja a Vatikánt, át kell mennie a papjai holttestein keresztül!” És figyelmeztette a szemtanúkat: „Ne mondják el senkinek sem ezt, amíg én élek.”
Nem sokkal a halála előtt Piusnak volt egy másik látomása is. „Láttam az egyik utódomat, egy hasonló nevűt, aki a barátai testén keresztül menekült. Menedéket talált egy rejtekhelyen, de egy rövid pihenő után kegyetlen halállal fog meghalni. Az Isten tisztelete eltűnt az emberek szívéből. Ki akarják törölni Istent még az emlékezetükből is. Ez a romlottság nem lesz egyéb, mint a világ utolsó napjainak kezdete.”

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.02.11. 23:26:38

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
„Abszurdum az Egyházat és a Bibliát egymással szembeállítani. Isten nem Bibliát írt, hanem Egyházat alapított. A Bibliát az Egyház írta, szerkesztette.”

Ezt én sem írhattam volna jobban.
Nyugodtan mehetek lefeküdni, mert van itt értelmes, józan ember.

BéLóg 2013.02.11. 23:27:18

(Kommentem eltűnt????)

annamanna 2013.02.11. 23:57:05

@BéLóg: Nem tudom, mi tűnhetett el, de amit írtál, az elképesztően érdekes.
Mondjuk azért Istennek is lesz hozzá egy-két szava :)
Azt gondolom, hogy mindaz, amit a gonosz véghez visz a földön, végső soron Isten tervét szolgálja. Erre bibliai példa Jób megpróbáltatása és Jézus kereszthalála.
És van egy harmadik példám, a Jelenések könyvéből, ahol egyértelműen ki van mondva, hogy a gonosz dühöngése épp Isten tervét szolgálja:
16. És a tíz szarv, a melyet láttál a fenevadon, ezek meggyűlölik a paráznát, és kifosztják és mezítelenné teszik, és eszik annak húsát, és megégetik őt tűzzel.
17. Mert az Isten adta azoknak szívébe, hogy az ő szándékát cselekedjék, és egy szándékon legyenek, és adják az ő birodalmukat a fenevadnak, míglen betelnek az Isten beszédei.
Egyébiránt nem gondolom, hogy ez az ige Róma pusztulását jelezné előre, igazán meglepne, ha mégis arra vonatkozna.
Mindenesetre egy biztos - attól, hogy valamiféle gonoszság épp Isten tervét segíti célhoz, a tett elkövetője a maga tettéért fog felelni, a gonosz nem lesz jó. Se Júdás, se a fenevad, se az ördög nem kap dicséretet, annak ellenére sem, hogy a tetteiket Isten felhasználja a maga céljaira.

The_Genius 2013.02.12. 01:34:58

Szerintem pedig azert mondott le, mert at kell adnia a helyet egy olyan papanak, aki partner az Uj Vilagrend kozelgo bevezeteseben:

www.examiner.com/article/top-candidate-to-be-next-pope-has-ties-to-creation-of-global-economic-system

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.02.12. 05:33:32

Az a jó a jóslatokban, hogy utólag minden faszságot rájuk lehet húzni, hogy hú, mennyire igazak voltak.

Az mondjuk érdekelne, hogy milyen náci vagy pedofil múltra utaló bizonyítékkal zsarolták meg ezt a Bence csávót, hogy lemondott.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.02.12. 05:55:02

@Csumpitáz Alfréd:
Jaja, földönkívüliek, mi?
Te, Pataky Attilát nem zsarolta meg ugyanezzel a Medve?

Neked sem a szomszédod a hülye, cimbora.

Az nem lehet, hogy az emberek rájönnek, hogy egy baromságban hisznek, és áttérnek a Biblia helyett egy másik meséskönyvre, mondjuk a 77 magyar népmesére, és onnantól a didergő királyban hisznek?
(A hülyébbek persze, akiknek hinni KELL valamiben, mert annyi eszük nincs, hogy gondolkodjanak.)

@A nagy Krapulax:
Na, az tényleg a világ vége lenne a sok barom szélsőjobbos katolikus hívőnek. :-)

@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:
Miért, te is visszaviszed a boltba a selejtes árut, nem?

@Reszelő Aladár:
A Harry Potterbe?
Tényleg nem olyan rossz. Bár a fordítása elég szar lett. Ennyi pénzért akár egy jó fordítót is szerezhettek volna.

@Frady Endre:
Azért én apámtól csak megkérdezném, hogy fater, mikor lesz az utolsó nap, hogy a haverok vegyenek-e még új cipőt, vagy költsék inkább kurvákra az árát.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.02.12. 06:55:20

@nemecsek ernő áruló:
Akkor majd kitalálják, hogy a nevéből valahogy ki lehet rakni a Péter szót.

Ha mondjuk Vologya, akkor úgy, hogy ez első betűből elveszünk 6-ot, a másodikhoz hozzáadunk 7-et, a harmadikhoz 8-at, aztán a negyedikhez megint 7-et, az ötödikhez 11-et, a többit meg elhagyjuk, és már meg is kaptuk a nevet: Péter.
Na ugye, hogy ők megmondták.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Pápának bárki megválasztható, még csak papnak sem kell lennie.
Más kérdés, hogy nem szokás. De lehet.

"Isten minden színű, azaz fekete is"
Szerintem a végén még azt is kideríted róla, hogy buzi (azok a mindenszínűek), és igazából nem is a Marcsát dugta, hanem a Józsit.

Egyébként te is összevissza beszélsz, ahogy mindig is.
(Ja, és az összevissza kötőjel nélkül. Te ugye időnként nyelvésznek adod ki magad, ezt csak azért jegyzem meg.)

Egyébként egy nem létező valakiről hogy lehet bárkinek is téves elképzelése?
Hamupipőkéről téves elképzelése van az emberek egy részének?

Schmidt Pál az, akinek a hejesirásskébzőlyében te is tanultad a nyelvészetet?

@Katekéta:
@Sola Scriptura:
Húbazmeg, de súlyos két valláskárosult.

És én még ezt a Csumpitaz gyereket elmebetegeztem le. Pedig hozzátok képest maga a megtestesült tudomány és józan gondolkodás, de minimum akadémiai szinten.

@annamanna:
Húha, ekkora szellemi sérüléssel te még életben vagy? Láthatan lábon hordtad ki az agyhalált.

@Orbán Diktor:
És hogy meglepődnek majd, hogy az Alföldön már nincs annyi fa, hogy hazáig elhajtsa a gőzgépet az űrhajóban, mint a múltkor, amikor itt jártak!

Nekem van egy még rosszabb hírem: Jézus pont annyira létezett, mint Hamupipőke.
Csak egy másik mesekönyben szerepel.

@BadSimpson:
Jugend.

@dr. KING SCHULTZ:
Hát sajnos, de.
És nem azt sajnálom, hogy neked nincs, az nagyon rendben van úgy.

@Sekaiii:
Nyilván nem ölték meg istent, mivel mesefigurákat nem lehet megölni.
Valamint fiuk sem lehet, így azokat sem lehet megölni.
Legfeljebb a mesében.

Na most hogy van pár idióta, aki meséskönyvekben hisz, az más kérdés.

@pizzaboy:
Népszerű mondás, kár, hogy Einstein nem mondott ilyet. Soha.

@GERI87:
Ja, ő volt a zsidó Luther, csak az a baj vele, hogy soha nem élt, csak egy meséskönyv lapjain.
Vagy Csipkerózsika is egyféle Luther volt?

@Blogin:
A keresztények közt csakis hülyék vannak. Már eleve amiatt, hogy egy meséskönyv alakjaiban hisztek.

"a hülyékkel nem babusgatva kell bánni"
Akkor megnyugodtam, hogy legalább ebebn egyetértünk, merthogy én eddig sem így bántam veletek.

@Con Storm:
Hát nálad sem kezdeti szintű az elmebaj, az elég jól látható.

p.a.r.t.i.z.a.n 2013.02.12. 06:55:26

Nettó hülyeség. Egy alapesetben 70-80 évig élt életben mindenképp találni valamit, amire rá lehet húzni bármilyen jóslatot. Napfogyatkozás szinte minden évben van valahol, csak nem mindenhonnan látszik. Ha nem félholdkor lépett trónra, félholdkor született. Vagy akkor halt meg. Vagy félholdkor keresztelték. Valamelyik csak bejön. Érthető? Elég hihetetlennek tűnik, hogy elvileg magasan művelt embereket efféle babonák fognak befolyásolni a pápaválasztásban. No meg az utolsó ítélet. A katolikusok talán nem erre várnak? Vagy tudják, nagyon sok megbocsájthatatlan bűnük van és félnek valamitől?

jog-ász 2013.02.12. 07:01:26

biztos nem viktor lesz az utolsó pápa?mert egy alaptörvény módosítással az is megoldható lenne!meg kéne nézni azokat a jóslatokat mégegyszer!:)

Fekete Dália 2013.02.12. 08:13:22

@georgeslaune: "Nevéből feltételezem azt is, hogy Ön nő. Hadd javasoljak néhány igerészletet. Szabad-e asszonynak igét hirdetnie. A válasz egy prózai nem."

Na ennyit a katolikusokról és úgy általában a kereszténységről.
Ugyanaz a baromság, mint az araboknál.
Van pár vén aggastyán a Vatikánban, akik mindenkinek meg akarják mondani a tutit.
Majd ha eljön az Isten és személyesen jelöl valakit a pápai trónra, na akkor talán......

georgeslaune 2013.02.12. 08:27:27

@Fekete Dália: Nyilván az összes többi vallásról is ilyen lesújtó véleménnyel van, hiszen minden tradicionális vallás hasonlóan viszonyul a nők kérdésköréhez. Én a Bibliából idéztem, ezek nem az én gondolataim, hanem a Szentírásból valóak, amit ha valaki elfogad, el kell fogadnia ezt is. Nincs szortírozás.

Fekete Dália 2013.02.12. 08:32:13

@georgeslaune:
A szentírás?
Ja, én azt pont leszarom.
Ezért kellene az iskolákban a hittan helyett megtanítani a nőknek, hogyan védjék meg magukat az efféle ideológiáktól és az ezt szó szerint követő hülyéktől.

Timsel100 2013.02.12. 08:52:44

@. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; . Közbiztonság Szilárd:

Timsel100 2013.02.12. 08:56:15

@Fekete Dália: Érvekkel cáfold! ...csak a csend

Mrs.Columbo 2013.02.12. 09:07:29

@georgeslaune: Kedves Uram. Látom önnek fingja nincs az őskeresztényekről (akik konkrétan ugyebár közvetlenül Jézus örökségét kezdték el továbbvinni). A nők és a férfiak teljesen egyenrangúak voltak. Olyannyira, hogy az összejöveteleken - még nem nevezhető misének - bárki aktívan szerepet vállalhatott.

Az én olvasatomban Jézus a Bibliában sehol nem volt lesújtó véleménnyel a nőkről, sőt. (Azt meg, hogy milyen levelet írt Pál a korintusiaknak, lekakkantom.)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.12. 09:12:10

Puzsér for Pápa!
(nem a Veszprém megyei, hanem a vatikáni)
Szívesen hallgatnám az egész világnak észt osztogató "Urbi et Robi" c. műsorát.
Vivát I. Róbert!
:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.12. 09:13:49

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Maradjunk annyiban: össze-vissza beszélsz, mint ezt általában szoktad.

georgeslaune 2013.02.12. 09:23:16

@Mrs.Columbo: Gyermekem te félelmetesen idióta vagy. Nehogy már engem oktass ki vallástörténelemből, te félkegyelmű! Honnan szerezted nagybecsű tudományodat? Biztos vagyok benne, hogy nem a legmagasabb szinteken tanultad a teológiát, szerintem még hittanra se jártál, de azért belepofázol mások beszédébe.

1)„Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben. Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett” – 1Tim 2:11-14.

Ez az igehely megtiltja (!!!!!!!) a nőknek az egyházban, hogy tanítsanak férfiakat, azaz, hogy nyilvános, egyházi tanítóként funkcionáljanak, ahol férfiak fölé kerülhetnének.

Még mielőtt újabb ostobaságokat vakkantanál ide, te kutya, hozzáteszem, hogy ez az igerész nem csak egy territoriális rendelkezés volt, azaz nem csak a Timóteus gyülekezetében volt kötelező alkalmazni. Azt is nyomatékosan hangsúlyoznám, hogy az apostol nem csak az alkalmatlan nőket zárja ki az igehirdetői tisztségből, hanem mindegyiküket - válogatás nélkül! Az apostol teológiai indoklást alkalmaz, pontosabban szólva a teremtési rendre hivatkozik, és a bűnbeesés sorrendjére, továbbá az állítása is az általánosra (egy asszonynak se engedem meg) vonatkozik, és nem az egyesre (bizonyos asszonyoknak nem engedem meg)!

Mindebből egyértelmű a következtetés, hogy nem arról van szó, hogy csak egy adott gyülekezetre/régióra érvényes ez a parancs, vagy, hogy egyes asszonyok volnának alkalmasak erre a tisztségre, mások meg alkalmatlanok – hanem azt fejezi ki a teológiai indoklás és az állítás általánossága, hogy a rendelkezés az egész asszonyi nemre érvényes!

2) „Minden asszony pedig, aki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna.” -1Kor 11:5

A nőknek tehát meg van engedve a prófétálás jellegű ige hirdetés. A nő taníthat nőket:

3) „Hasonlóképpen a vén asszonyok szentekhez illő magaviseletűek legyenek, nem patvarkodók, sem sok borivás rabjai, jóra oktatók; Hogy megokosítsák az ifjú asszonyokat, hogy férjöket és magzataikat szeressék,” - Tit:2:3-4

...De nem a szószékről, hivatalosan, tisztséggel, hanem magánemberként, „négyszemközt”, vagy kevés ember előtt, amihez hozzávehetjük, hogy ha férfinak mondja a dolgokat, akkor közben nem viselkedhet fölényesen. Most nyilván meg vagy győződve arról hogy én, vagy egyenesen a Biblia én rabigába akarnám dönteni a női nemet, pedig pusztán arról van itt szó, hogy a nőkhöz nem egy férfival szájaló karakter illik, hanem egy megértő, tisztelettudó feleség-karakter a BIBLIA SZERINT. Tehát nincs itt szó női jogfosztásról. Azt vegyük ehhez hozzá, hogy a férfi is számos kötelezettséggel bír a felesége felé, pl. úgy kell szeretnie, mint saját magát. Vagy, hogy a női nem gyöngébb edény, ami tisztességet érdemel (1Pét 3:7). Nem értem, mit kell vergődni. Ha nem tetszik a kereszténység, akkor ne tessék követni, azt' kész. Senki sem kényszerít rá, értelmetlen ez az acsargás. De ha nem ismered a vallást, akkor ne nyilatkozz!

Egyébként ki vagy te, hogy "lekakkantod" Pál apostol leveleit?! A Biblia egyes részei beleférnek, másokat meg elvetsz?

Katekéta 2013.02.12. 09:28:12

Ráadásul különösen nagy fokú tájékozatlanságra vall, hogy valaki nőellenesnek nevez egy olyan vallást, amelyben az Isten egy anyától testesül meg, akit rendkívüli tiszteletünk övez, aki hitünk szerint testben ment a mennybe, sőt most is ott ül Fia mellett. A katolicizmusban külön mariológia alakult megismerésére annak a különleges kegyelmi kapcsolatnak, melyben egy ember Istenanya lehetett.

georgeslaune 2013.02.12. 09:28:45

Egyébként nem velem vitatkozol, hanem a Bibliával, ami teljesen felesleges. Én azt mondom, ami a Bibliában LE VAN ÍRVA. Felesleges történelmet hamisítanod és belekontárkodnod egy olyan témába, amihez nem értesz - pl. az őskeresztény közösségek kérdéséhez, amiről nyilván fogalmad sincs, mert se keresztény nem vagy, se túl művelt ugye.

georgeslaune 2013.02.12. 09:31:11

A véleményemet egyébként NEM írtam le. Azt írtam, amit a Szentírás ÁLLÍT. De te annyira debil vagy, hogy semmit nem értesz abból, amit mondanak neked.

Mrs.Columbo 2013.02.12. 09:40:55

@georgeslaune: Hát te hülye vagy. :-D

Látom, hogy nincs értelme leállni vitázni veled, így nem fogok most Jézustól származó sorokat kikeresgetni neked, fuss neki még egyszer az evangéliumoknak.
Mondjuk annyit még megjegyzek, hogy a Bibliát (csak így ánblokk) ne mosd össze Jézus személyével és tanításaival.

Mrs.Columbo 2013.02.12. 09:46:29

@Katekéta: Egy ismerősöm a szakdolgozatát Jézus és a nők kapcsolatáról írta. (Anyjával való kapcsolata, Mária Magdolna, az asszonyok, akik először értesülnek a feltámadásról, stb.) Nagyon szép az egész. És itt most nem a feminista jön ki belőlem...
Egyszerűen Jézus korában a nők alárendelt szerepben voltak, és azzal is kimagaslott, hogy a nőket ugyanúgy Isten képmásának tekintette, mint a férfiakat.

Fekete Dália 2013.02.12. 09:49:06

@Timsel100:

Te figyelj!
Itt nem mérvadó az, hogy a biblia mit mond.
Magyarországon nem a vallási, hanem a világi törvények szerint élünk.
Elvakult marhákkal meg minek vitatkozni?

Fekete Dália 2013.02.12. 09:51:03

@georgeslaune:
"1)„Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben."

Meg egy nagy lófaszt!

Katekéta 2013.02.12. 09:51:12

Nem akarom megrémíteni, de keresztény gyökerű országként a jelenlegi jogrendszerünk (mely a római jogon alapul) az morálteológia alapjaiból alakult ki.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.02.12. 09:56:20

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Bocs, de egyetlen szavaddal sem értek egyet."

Mit mondhatnék? Vigasztalhatatlan vagyok... Brühühü... ;-)
Az igazi tragédia az, amikor valaki már saját magával sem ért egyet és az egymással harcban álló énjei tombolva kirohannak a vad viharba.
Én-ek az esőben...
:)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.12. 10:06:05

@Mrs.Columbo: he he...

Vajon miért nevezzük azt a kort matriarchátusnak?

Talán, mert az őskeresztény vallásban a nőknek volt vezető szerepük?!

Talán mert sumer istenkép, Istar nő volt?!

Miért van a bibliában leírva a nő és férfi szerepéről az, hogy egyenrangúak a családban?! kölcsönösen kell egymást tisztelniük?!

A salamoni átírás... nem szent dolog.. Jézus a legnyomorúságosabb embereket is bölcsebbnek nevezi Salamonnál...

Az ókorban igenis nagy becsben voltak a nők, különben maga a társadalom bukott volna meg...

Pl. a magyar mondákban is, Emese álma... gyakorlatilag ő döntött a keleten levő hadseregek visszatéréséről!

inebhedj - szerintem 2013.02.12. 10:06:07

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Hú köszi, ez kifejezetten aranyos volt, ennyit már rég nevettem. :)

"A keresztények közt csakis hülyék vannak. Már eleve amiatt, hogy egy meséskönyv alakjaiban hisztek."

Hogy én is ezen a humoros vonalon maradjak: ezek a kinyilatkoztatások korunk és minden idők leggéniuszabb géniuszától már a kortársak számára is felbecsülhetetlenek, de azt hiszem, ha túléllek, akkor az erről készült screenshottal milliókat fogok kaszálni.

De a tréfát félretéve, a művelt görög anno a "Juventus ventus" fordulatot használta volna a hozzászólásod értékeléseként, a családosok körében manapság a kicsit modorosnak tűnő "gyerekszáj" kifejezés elterjedt ugyanerre. A megbocsátó, illetve bohókás jelzőket kevésbé kedvelő tudományos értékelésekben viszont "vallási fanatikusként" jelölnének meg, lévén a hitedre (és nem többre) hivatkozva harcba szállsz mások hite (és nem több) ellenében.

Akárhogy is, a mindenre kiterjedő vizsgálatot nélkülöző pályaválasztási tanácsom (Descartes) az, hogy a matematikával, fizikával, történelemmel vagy politológiával kapcsolatos hivatásokat kerüld, és esetleges politikai szerepvállalás terén se merészkedj a szimpatizáns, illetve csendes többség adta lehetőségeken túl - legalábbis az elkövetkező évtizedben.

Aztán majd meglátjuk, ha Isten akarja, a kapanyél is elsülhet.

lobaszopiatej 2013.02.12. 10:57:03

Biztosan atieista lett, azért mondott le.

Katekéta 2013.02.12. 10:58:27

Ha ismerné a kánonjogot, tudná, hogy önmagában a hit elvesztése nem zár ki a klerikusi közösségből, mert önmagától nem valósul meg az apostasia de fide állapota. Tehát per definitionem hitetlenül is folytathatná a hivatalát, ha nem beszél erről, de ez persze egy pápánál elképzelhetetlen.

zozo82 2013.02.12. 11:54:50

milyen katolikus marha irta ezt a cikket? A papa meg egy idota volt. Tobbet artott a vilagnak mint barki mas. Dogoljon bekeben.

Zabaalint (törölt) 2013.02.12. 11:56:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A Hitler Jugend nem az úttörőkkel hozható párhuzamba, hanem a KISZ-el.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.12. 12:48:07

@Zabaalint:

Nem hiszem. 14-18 éves korban volt a HJ, a KISZ meg jellemzően később. Más részről a KISZ sosem volt kötelező (bár egyes időszakban és egyes iskolákban kvázi az volt), a HJ meg az volt.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 12:57:23

A pápa 1943-ban belépett a német hadseregbe is, így vonulhatott be Magyarországra.
Miért kell elhinnem, hogy itt nem gyilkolt?

Swind 2013.02.12. 13:16:17

Csúnya dolgok következhetnek, ha Péter utódja lemond. (Ha meghal az más).
Szent Péter kapuőrző, ugyanúgy a földi utódja is kapuőrző. Ahogy fent, ugyanúgy lent. Az őrszolgálat élethossziglan tart, ez szinte az utolsó nagy szakrális mágia, ami még működik. Megtörni ezt, szörnyű hiba.

georgeslaune 2013.02.12. 14:06:32

@Mrs.Columbo:
Az a baj, hogy semmiféle teológiai ismerettel nem rendelkezel. Örüljetek neki, hogy egyelőre nem moderáljuk a pofátlan benyögéseiteket - ez a többiekre is vonatkozik!

Éveket szenteltem a vallásfilozófiának eddigi életem során; behatóan ismerem a buddhista, hindu, iszlám, zsidó és keresztény vallásokat. Ne menjünk bele abba se, hogy ki miből milyen esszét és szakdolgozatot írt szerintem.

Olyan ordító butaságokat írsz le, amikkel csak magadat égeted. Például: "Egyszerűen Jézus korában a nők alárendelt szerepben voltak, és azzal is kimagaslott, hogy a nőket ugyanúgy Isten képmásának tekintette, mint a férfiakat."

Ebből a mondatodból kiderül, hogy:

1. Abszolúte fogalmad nincs a zsidó vallásról, így nyilván a nemek szerepéről sincs fogalmad a zsidó vallásban.

2. Nem ismered a Genezist. Az első teremtéstörténetben (Genesis 1) valóban az áll, hogy:

כז וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם. 27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

De a másodikban (Genesis 2) hosszasan kifejti az Írás, hogy:

כא וַיַּפֵּל יְהוָה אֱלֹהִים תַּרְדֵּמָה עַל-הָאָדָם, וַיִּישָׁן; וַיִּקַּח, אַחַת מִצַּלְעֹתָיו, וַיִּסְגֹּר בָּשָׂר, תַּחְתֶּנָּה. 21 Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közül, és hússal tölté be annak helyét

כב וַיִּבֶן יְהוָה אֱלֹהִים אֶת-הַצֵּלָע אֲשֶׁר-לָקַח מִן-הָאָדָם, לְאִשָּׁה; וַיְבִאֶהָ, אֶל-הָאָדָם. 22 .És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.

כג וַיֹּאמֶר, הָאָדָם, זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי, וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי; לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה, כִּי מֵאִישׁ לֻקְחָה-זֹּאת. 23 És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.

Tehát a Biblia szerint az asszony az emberből „vétetett”. A római katolikus teológiában hosszú ideig képezte vita tárgyát, hogy a nőnek vajon van-e lelke, vagy nincs. (sic!Ö Szent Ágoston ennek kapcsán kijelentette, hogy „a nő nem Isten képére teremtett”. A tézist, miszerint a nők nem emberek (sic!) még 1555-ben is megerősítették, és úgy határoztak a vallásfilozófusok, hogy a nőket egy másik fajhoz kell sorolni. Ugyanez állt fenn az iszlámban. A távol-keleti hagyományok szerint az ún. „Tiszta földre” vagy a „Nyugat Paradicsomába” való bejutásnak az a feltétele, hogy a nő először férfiként szülessék újjá. (sic!)

Továbbmegyek - itt már óriási hátast fogsz dobni: A maconi zsinat komoly megfontolás tárgyává tette, hogy a nőknek vajon a test feltámadásának napján nem kell-e férfivá változniuk? (sic!)

Feministaként vagy emancipált nőként minden jogod megvan hozzá, hogy elvesd, lenézd vagy nemes egyszerűséggel ne foglalkozz a világvallások tanításaival - főként azok a nemi szerepekről alkotott nézeteivel. De attól még, hogy megpróbálod bebizonyítani, hogy Jézus feminista volt, az ősegyházban pedig kiemelt szerep jutott a nőknek, attól még sajnos ez nem lesz tényleges valóság, csak a vágyaid valóságra való kivetítése. Azt sem értem, hogy ezeket a tanításokat miért azonosítod velem? Mivel én mondom ki, ezért úgy hiszed, hogy tőlem is ered a gondolat? Én csak a vallási téziseket ismertetem és arra kérlek, hogy a saját gondolataidat ne interpretáld Jézus vagy a Szentírás gondolataiként, mert csak nevetségessé teszed magad mások előtt.

georgeslaune 2013.02.12. 14:19:38

Igen vakmerő tett megkérdőjelezni az én teológiai ismereteimet egyébként, mivel ez a téma igencsak az én asztalom. Azt hiszem az elmúlt, hosszú évek alatt többet forgattam igen sokat forgattam azokat az evangéliumokat.

Fuss neki te újra! Vagy ne fuss neki, bánom is én, de ne oktass ki a saját szakterületemen, ha kérhetlek.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 15:06:37

@georgeslaune: "A tézist, miszerint a nők nem emberek (sic!) még 1555-ben is megerősítették, és úgy határoztak a vallásfilozófusok, hogy a nőket egy másik fajhoz kell sorolni. Ugyanez állt fenn az iszlámban."

Huhh és erre most mindenki összefosá magát.

Hát ki a faxom akarja többezer éves kinyilatkoztatások alapján élni az életét?
Xarom én le a te szentírásodat és az iszlámot!

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 15:10:43

Egyébként erre már én is gondoltam, hogy mi nem vagyunk azonos faj és magasabb szinten állunk a férfiaknál.
Felsőbbrendűek vagyunk, nincs mit ezen filozofálgatni.

Van aki feminista, van aki pedofíl.
Az előbbi az nem bűn!

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 15:30:26

@georgeslaune:
Annyira, mint feminizmus és a nők önrendelkezési joga.

georgeslaune 2013.02.12. 15:32:00

@Salemi boszorkány: Magyarázd már el nekem, hogy te mit / kit támadsz? Mi a problémád? Olyan sületlenségeket nyögsz be... Nem is értem.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 15:43:23

@georgeslaune:

Nekem meg a te szövegelésed sületlenség.
Idézel egy többezer éves szövegből, majd ha valaki ellentmond annak a sok hímsoviniszta dumának, akkor lehülyézed.
Vedd már észre magad!
Eltelt 2000 év, semmi értelmeset nem tudtatok letenni az asztalra.Változik a világ, változnak az emberek, de a dogmák megmaradtak.Nem tudtatok lépést tartani a változásokkal.Ma már nem lehet eladni azt a sok sületlenséget, amit a középkorban.
Egy nő és férfi között mellérendeltségi viszony van.A férfi nem fölérendelt.
Ennyi.

A pedofília öli meg az egyházatokat és a homoszexulaitás, megspékelve sok hazugsággal.

georgeslaune 2013.02.12. 16:02:01

@Salemi boszorkány: Oké. Vedd észre magad, hogy vendég vagy ebben a blogban. Ha akarom, töröltetem a hozzászólásaidat.

Kár ugatnod, mert buta vagy. Korlátolt és lezárt emberekkel nem lehet, és felesleges is vitatkozni.

georgeslaune 2013.02.12. 16:23:36

@Salemi boszorkány:

Keresned kéne egy anarchista társaságot vagy valamiféle AntiFa Klubot. Az ilyen helyeken sok hozzád hasonló szerzet van, akik mind az életnek abból a mélységes mély kútjából másztak elő, ahonnan te is.

De ez egy keresztény blog. Egy vallásos ház, ahova te bejöttél kutyaszaros cipővel és a szőnyegre fostál, miközben istenkáromló jelszavakat visítottál.

Megértjük az ellenérzéseidet, de megtarthattad volna őket magadnak, mert téged senki sem bántott és nem is kényszerített arra, h. ezt a sok középkori, visszamaradott szörnyűséget olvassad. Ellentétes véleményed érdektelen és semmit sem számít. Magadtól tértél be ebbe a házba és csodálkozni fogsz, amikor a házigazdák lapátra tesznek. Hiszen te csak a szőnyegre szartál... Fasiszták!

Igazszóló Magyar 2013.02.12. 16:43:34

"Az elmúlt 450 évben valóban működött a szimbolikája, de az utólagos értelmezés miatt ez nem bizonyító erejű. Az egyébként nem várható, hogy az új pápa pontifikátusára a Péter nevet vegye föl, Szent Péter után ez ugyanis meglehetősen szerénytelen volna."

Hogyan is hívták Róma első királyát? Romulusnak. No és az utolsó császárát? Szintén Romulusnak. No én ezért nem zárom ki a fenti eshetőséget...

georgeslaune 2013.02.12. 16:44:03

@Salemi boszorkány:

Visszaolvastam és láttam, hogy korábban sokat nyomattad a Hitlerjugend-es dumát is. Sőt. Odáig merészkedtél, hogy a következő kijelentést tetted:

"A pápa 1943-ban belépett a német hadseregbe is, így vonulhatott be Magyarországra.
Miért kell elhinnem, hogy itt nem gyilkolt?"

Tudod, a civilizált társadalmak civilizált jogrendszereiben a vádlott személy bűnösségét kell bebizonyítani, nem pedig az ártatlanságát. Ez egyébként az általad állítólag szépnek-jónak tartott felvilágosult gondolatkörből ered, hiszen "amire nincs bizonyíték, az nem is létezik" ugye. Tehát, ha bebizonyítod, h. a pápa gyilkolt, akkor elfogadjuk a nézeteidet, addig viszont ez rágalmazás, és itt te vagy az elkövető.

A Hitlerjugendről:

Az ifjúság tagsága a nemzetiszocialista ifjúsági szervezetben 1939-ig formálisan nem vált kötelezővé, de a körülmények egyre kevésbé tették lehetővé a kívülmaradást. A tagok száma évről-évre kb. egy millióval emelkedett.

Joseph Alois Ratzinger 1941-ben lépett be a szervezetbe. Egy kis matek, de segítek: ekkor már kötelező volt a tagság. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem volt szimpatizáns, de azt sem jelenti, hogy az volt.

georgeslaune 2013.02.12. 16:44:03

@Salemi boszorkány:

Visszaolvastam és láttam, hogy korábban sokat nyomattad a Hitlerjugend-es dumát is. Sőt. Odáig merészkedtél, hogy a következő kijelentést tetted:

"A pápa 1943-ban belépett a német hadseregbe is, így vonulhatott be Magyarországra.
Miért kell elhinnem, hogy itt nem gyilkolt?"

Tudod, a civilizált társadalmak civilizált jogrendszereiben a vádlott személy bűnösségét kell bebizonyítani, nem pedig az ártatlanságát. Ez egyébként az általad állítólag szépnek-jónak tartott felvilágosult gondolatkörből ered, hiszen "amire nincs bizonyíték, az nem is létezik" ugye. Tehát, ha bebizonyítod, h. a pápa gyilkolt, akkor elfogadjuk a nézeteidet, addig viszont ez rágalmazás, és itt te vagy az elkövető.

A Hitlerjugendről:

Az ifjúság tagsága a nemzetiszocialista ifjúsági szervezetben 1939-ig formálisan nem vált kötelezővé, de a körülmények egyre kevésbé tették lehetővé a kívülmaradást. A tagok száma évről-évre kb. egy millióval emelkedett.

Joseph Alois Ratzinger 1941-ben lépett be a szervezetbe. Egy kis matek, de segítek: ekkor már kötelező volt a tagság. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem volt szimpatizáns, de azt sem jelenti, hogy az volt.

Igazszóló Magyar 2013.02.12. 16:49:41

Egyébként a Malakiás kontra Biblia témában szerintem a két írás egyáltalán nem zárja ki egymást, a prófécia ugyanis mindössze a végítélet alatt pontifikátusát töltő pápát jelöli meg, a Dies Irae napját és óráját nem, márpedig Máté evangéliuma alapján:

"Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül." (Máté 24.36)

Zárójeles megjegyzés: Ez a Máté rész igazán jó kis érv az ariánusoknak a homoiusion mellett, nem gondoljuk?

Igazszóló Magyar 2013.02.12. 17:30:00

A pápai kamarás neve egyébként: Tarcisio Pietro !!! Evasio Bertone. Az is egy magyarázat lenne, hogy Petrus Romanus azért áll kissé különállóan a Malakiás-szöveg pápalistájában, mert a camerlengot jelöli a név, aki nem Szentatyaként fogja vezetni nyáját, hanem ebben az alacsonyabb minőségben.

en.wikipedia.org/wiki/Tarcisio_Bertone

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 17:57:23

@georgeslaune:
Na ennyit arról,hogy szerinted te csak idézgeted a szentírást.
Te nem csak idézgeted, hanem teljesen elkötelezett vagy iránta.
Nem kellett volna hazudozni!

Méghogy én elkövető:))))
A ti pápátok fedezett a pedofíl papoknak.
semmilyen zsolt azt a pápai nunciust búcsúztatta magyar kitüntetéssel és furcsa férficsókkal, akit pedofíl botrányok miatt helyeztek át másik országba, mert nálatok ennyivel el lehet intézni egy köztörvényes bűncselekményt.
Nálatok nem illett egykor eltemetni az öngyilkosokat, nálatok akárkit meg lehetett vádolni boszorkánysággal(Benedek a pápasága előtt pont ennek a szervezetnek volt a vezetője, sokan nem tudják,hogy még ma is létezik ilyen), nálatok divat volt homokosnak lenni, nálatok divat volt pedofílnak lenni, nálatok dívott a népirtás, az inkvizíció, nálatok bármivel meg lehetett bélyegezni egy embert, ha nektek nem tetszett.
A gyilkos, népirtó szentek még a mai napig nagy becsben állnak az egyházotokon belül.
Hát emlékezzetek és kérjetek bocsánatot minden boszorkánysággal, házasságtöréssel, öngyilkossággal megvádolt nőtől és férfitól, és azok családtagjaitól, akiket koholt vádakkal kivégeztetek és megkínoztatok.
Nálatok a ördögűzés is a mai napig dívik, holott azt sem tudjátok, hogy mi a fészkes fenét műveltek.Diagnosztizálás nélkül ráfogjátok az epilepsziásra, hogy megszállta az ördög.

A vallásotok erkölcsi tisztasága minden alapot nélkülöz.
Emlékezz a szavaimra!

Éppen ezért helye nincs az állami iskolákban a ti tanításaitoknak!

Szembesüljetek végre azzal, hogy mit műveltetek 2000 éven át.

georgeslaune 2013.02.12. 18:16:24

@Salemi boszorkány:

Minden hozzászólásoddal meg tudsz nevettetni. Javasolnám, persze ha tudnál szöveget értelmezni Frithjof Schuon: A vallások transzcendens egysége c. könyvét.

Ismét rengeteg bűncselekményt felsorolsz, de szar ügyész lennél, mert nincsenek bizonyítékaid. Ez a te hited. Te abban hiszel, h. a pápa pedofilokat védelmez, de ezt bizonyítani nem tudod, mert ezt te csak úgy hallottad valahonnan.

Értesüléseidet a médiáktól szerzed, akik napjainkban nyilván az egy és oszthatatlan Igazság szószólói. Nyilván ugyanígy nem tudsz semmit a buddhizmusról, az iszlámról és a zsidó vallásról sem, de a mitológiai tradíciót sem ismerheted. Nem ismered Európa történelmét sem, különben nem acsarognál így kultúraépítő elemek ellen. Nézd tovább az ATV-t.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 18:29:09

@georgeslaune: Ha nem vetted volna észre, eddig is lexartam a véleményedet.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 18:36:22

@georgeslaune: "Minden hozzászólásoddal meg tudsz nevettetni."
Ez hazugság.Te vicsorogsz.
Egészséged védelmében:kérlek ne erőlködj tovább, mert legjobb esetben a proktológián fogsz kikötni(ha szerencséd
lesz).

BéLóg 2013.02.12. 20:26:50

@Salemi boszorkány: Te sajnos tényleg nagyon ostoba vagy.

Attól hogy a papok közt vannak pedofilok, még a HIT és a TANÍTÁS nem fog megváltozni. Én már egymilliószor leírtam. Ahogy a munkahelyi erőszak HATALMI kérdés úgyanúgy a pedofília is ratgadozó-zsákmány eset. A RAGADOZÓ előszeretettel megy oda ahol prédát talál ezértz aztán sokszázezer tanító, felügyelő, pap, rabbi, prédikátor, orvos, katona, rendőr és más, HATALMAT gyakorló vagy TISZTELETET kívánó helyre igyekeznek bejutni.
A vicc az, hogy a fegyelmezett cölibátusban élő katolikus papok közt sokkal kevesebb a pedofil mint a HÁZASSÁGBAn élő református, evangélikus és zsidó papok közt, az amcsi prédikátorokról és szektákról nem is beszélve.

Nem is olyan régen a neten keresték, , végül Magyarországon találtak meg egy körözött ANGOLTANÁRT, de ettől még nem fogom lehülyézni, mi több, Hozzád hasonlóan ELUTASÍTANI az angol nyelvtanulást.

A példát egymillió mással lehet helyettesíteni.

Az én általános iskolámban a tornatanár állandóan a lányöltözőben "vigyázott" a kislányokra és mindig azt mondta, hogy a tanárbácsinak ezt szabad és kell és jódasrabig senki nem ütközött meg ezen. Ettől függetlenül nem kiabálok a TANÍTÁS de még a tornatanárok ellen sem -- ellentétben veled.

Amint pedig mások megírták neked, NEM KÖTELEZŐ kereszténynek lenni.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 20:36:55

@BéLóg:

Még szép hogy nem kötelező!
Ezért nem kell a hittan az állami iskolákban.
Aki akar járjon különórára.

Nem kellenek pedofil papok a állami(én adómból finanszírozott) iskolákba.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 20:39:21

Egyébként te se fáraszd magad.
A katolikus vallás egy xar vallás.

BéLóg 2013.02.12. 21:37:12

@Salemi boszorkány: Látod éppen ez bizonyítja milyen osotba is vagy. Ha ugyanis a hittan nem kell az iskolába, akkor bizony a HITTANTAGADÁS sem kell oda, se a ...kólareklám, meg azok a dolgok, amelyekből az iskolában KÉRETLENÜL (az állítólagos információszabadság jegyében) ott van MINDEN, a politika, a szex, a promiszkuitás és hasonló HITTAGADÓ propaganda.
Bizonyára olyan fiatal vagy, nem emlékszel magyar Bálint puszilkodó KISFIÚKAT ábrázoló plakátja a MÁSSÁG tiszteletének SZDSZ-es jellemformálása ügyében.

Úgyhogy elmehetsz nyugodtan a...hová akarsz.

Egyébként én nem fáradok, mert még hülyékkel is tudok beszélni és fölviszem őket az én szintemre, amitől általában teljesen kiakadnak.

A katolikus vallás pedig semmiképp sem xar, ilyesmit csak egy végtelenül intoleráns és csökevényes értelmű lényvég írhat. ÉRTELMES ember ugyanis nem minősíti más HIT-ét mert az teljességgel szubjektív. Persze ezt föl is kell fogni, de hát szerintem előbb-utóbb menni fog ez még neked is.

BéLóg 2013.02.12. 21:44:03

és hogy én is kétszer írjak, szerintem a te adódból nem hogy iskolát nem lehet finanszírozni (ergó nem is járhatnak oda se pedofil papok, se pedofil tornatanárok de még feminista leszbikusok sem), de még egy kockakövet sem lehetne lerakni a Rádai utcában...

Adót -- err3e fogadni mernék -- életedben nem fizettél még, ezt onnan tudom hogy KIZÁRÓLAG olyanok posztolnak ilyen szöveget, akikre ez halmozottan érvényes.
(:Fine)

Utóirat: Ha bárki megmondhatná, az ADÓ-jából mire költsenek, Magyarországon a kokakóla dönten minden dologban, aztán meg mondjuk a GE, a Teszkó és így sorban...
Amit a pógárok SZJA-ként befizetnek, az a nagy semmi. De te ezt sem tudod, ez is csak azt bizonyítja hogy ... da capo al fine.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 21:50:34

@BéLóg:
Kiírtad magad mára te véglény?
Te hord a kölykeidet hittanra én meg hordom majd a gyermekeimet az állami iskolába, ahol a keresztény ideológia nem fertőzi meg őket.
Legalább nem találkozhatnak ennyi nőgyűlölő faszkalappal.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 21:55:35

@BéLóg:
Voltál ma már gyónni?
Úgy látom, hogy keresztény létedre elég utálatos, perverz disznó, beképzelt, hímsoviniszta faszkalap vagy.
Te halmozottan hátrányos vagy, azért jártatod itt a pofád.

BéLóg 2013.02.12. 22:00:58

@Salemi boszorkány: Mástól átvenni nem korrekt dolog, plágiumnak hívják. Ha egy kis fineszed lenne, kitalálhattál volna rám valami más szót kedves lényvég.
Az hogy nőgyűlölő faszkalap lennék, nem tudom honnan vetted. Ha azt akarod mondani hogy (szerinted) te nő vagy és (szerinted) én gyűlöllek, akkor sajnálattal kell közölnöm veled, hogy egyáltalán nem gyűlöllek de főleg nem vagy nő, hiszen attól hogy Salemi boszorkánynak írod magad, még nem leszel nőnemű. Mivel kölykökről írsz, talán kutya vagy de nem szuka, inkább acsarkodó kan. Erre egyébként több bizonyítékot adtál írásaidban mint arra hogy nőnemű emberi lény lennél.

Egyébiránt pedi a női nem jeles tisztelőjével állsz szemben a lehtő legegészségesebb módon viszonyulok hozzájuk, amit sajnos feléd semmiképpen nem tudok tenni. Nemcsak a bizonytalanság miatt hanem mert -- ostobaságod újabb ékes bizonyítéka -- azt sem tudod, hogy a nőket istenigazából csakis egy másik nő tudja gyűlölni. Ergo erre én genetikailag képtelen vagyok.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 22:03:41

@BéLóg:
Szófosásod van?
Te egy genetikai hulladék vagy ismerd el!

BéLóg 2013.02.12. 22:05:53

@Salemi boszorkány: Tudod egyáltalán mi az a a gyónás?
Aztán meg honnan veszed hogy KERESZTÉNY vagyok? Mi van ha KERESZTYÉN (nemtom ismered-e a szót, ugyanis NEM elírás) vagy ortodox, esetleg zsidó, pünkösdista, anabaptista, netán szombatos. Ezek ugyanis mind tudnának olyanokat írni mint én.
Te azonban csak a keresztény-katolikus-pap-pedofil-hittan-énadómbólne-magánügy-tartsaelmagát-satöbbi médiaszarral táplálkozó karaván után ugató ebként viselkedsz. Nem tudom miért csodálkozol ha eszerint kezelnek itt, többek közt én is.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 22:07:15

Biztosan te egy vagy azon focidrukkerek közül, akiket a kormány az ELTE épületébe küldött.
Sörhas, nagy fej, kidűlledő szemek, pia szag, szóval kész okádék vagy.

BéLóg 2013.02.12. 22:14:29

@Salemi boszorkány: Hát ebben azért tévedsz nagyot, mert jelenleg nagyjából minimum 1300 kilométerrel vagyok arrébb mint te, aki az IPcíme alapján Pestről írogastsz. Ha megnézed az enyémet, látni fogod hogy ha akartam volna sem tudtam volna az ELTE-n lenni.
A nagy fejet eltaláltad de nem vagyok sörissza, a pálinkát jobban kedvelem. Mivel azonban sokat vezetek, egyrészt korlátozottan élvezem az előbbit másrészt ha iszom, utána ügyelek a szájhigiéniámra.
Az hogy okádék vagyok, mondta már más is, tény hogy ha a tükörbe nézek akad jó pár dolog, amin lehetne változtatni. Nem tudom, te is tisztában vagy-e saját korlátaiddal és hiányosságaiddal. Én inkább úgy gondolom hogy nem, de ez legyen a te bajod kedves lényvégebb.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 22:18:52

@BéLóg:
1300 kilométer, no ennek örülök, legalább nem kell szagolni.

BéLóg 2013.02.12. 22:22:24

@Salemi boszorkány: Kábé, kedves boszi, kábé. De ebből csak az következik, hogy a szag amit érzel, saját eredetű. Mint amikor az egyik kutya megeszi a másik szaharát... Biztos láttál már ilyet, azért oly természtes ez cselekvés a számodra is.
Szahart eszel, szahart okádsz, még meg is hemperex benne.
De hát ez is olyan kutyadolog, tudja mindenki.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 22:26:37

@BéLóg:
Parfüm illatát érzem magamon, kutyáim nincsenek(szerintem neked van két ebed), most épp a szeretőmet várom.

BéLóg 2013.02.12. 22:28:00

@Salemi boszorkány: Akkor jóéjszakát és teljes kielégülést kívánok neked, meg hogy legyen tiéd az utolsó szó!

Swind 2013.02.13. 00:58:21

Miért etetitek a trollt?

Naaaa! 2013.02.13. 02:26:29

@georgeslaune:
Ha behatóan ismernéd, akkor tudnád, hogy a buddhizmus nem vallás, hanem világnézet.

Nincs se isten, se dogmák, se semmi egyéb olyan, ami bármilyen vallásra jellemző lenne.

Ebből is látszik, hogy a buddhisták a keresztényekkel, mohamedánokkal stb. ellentétben nem egytől egyig agyalágyult hülyék, csak eltévelyedett bolondok.

Naaaa! 2013.02.13. 02:30:17

@Swind:
Aki nem ért veled egyet, az troll?

És ez ilyen gyorsasági verseny, hogy az a troll, akire előbb mondja a másik tábor?

Szánalmas...

@BéLóg:
Halottad már azt a kifejezést, hogy proxy szerver?
Na, ennek a varázslatnak - hogy a valláskárosultak is értsék, ezen a helyen: isteni csodának - a segítségével írhatsz a szomszéd szobából is, és ha akarod, úgy látszik, hogy Új-Zélandon vagy.

Naaaa! 2013.02.13. 02:35:14

@Salemi boszorkány:

Ahogy az összes többi is.
Mindegyik a nép gondolkodásképtelen részének a hülyítésére épül, és erre alapozva szed össze elképesztő vagyonokat és tesz szert országokon átívelő hatalomra pár lelketlen, aljas zsarnok barom, nevezhetik pápának vagy ajatollahnak, főrabbinak vagy pátriárkának, tök mindegy.

Mindegyik csalás és szélhámosság, még aljasabb, mint amikor rézcsődarabot adsz el aranygyűrűként, mert itt semmit adsz el sok százezererért (egyházi adók stb.).
Kár, hogy csak az elsőt büntetik.

Swind 2013.02.13. 08:31:55

@Naaaa!: Troll az, aki egy specifikus témájú blogon, ellenvéleményt fogalmaz meg, és ezt hosszan, provokálóan, csak a vita kedvéért teszi, még akkor is ha az ott levő közösség egyértelműen nem kér a jelenlétéből. Ezen a helyen troll, persze más helyen ahol hasonló véleményűek vannak, nem troll.

Ez a troll definíciója, kb 1995 óta, és egy proxy szerver már akkor sem védett meg a személy pontos azonosításától :)

Állítsuk meg a ......... 2013.02.13. 09:59:02

@Swind:
Csak tudod vannak olyan szerverek, amit ha megpróbálsz megbuherálni/illetéktelenül lenyomozni, akkor nagyon megütheted a bokádat.
Félre ne érts, nekem nincs ilyen serverem.
Definiálgass csak nyugodtan.
Vannak még egyszemélyes közösségek:)))

vomit 2013.02.13. 10:30:42

@psziroot: azokat a "2002-ben elterjedo" profeciakat csak kinyomtattak egy konyvben 500 evvel ezelott.
egy torrent, hatha hasznal vkinek
9323D9441BCB1B1D41E46C0DAEFDE5DDEC811E9B

georgeslaune 2013.02.13. 12:07:26

@Naaaa!: Mi szükség van arra, h. benyögd ezeket a fárasztó butaságaidat? Lassan két évet szenteltem már az életemből a buddhizmus tanulmányozásának, ne magyarázd már meg nekem, hogy mi is volna az.

Swindnek igaza van: kezd unalmas lenni ez a trollkodás. Nem kötelező látogatnotok ezt a vallási témájú blogot. Rengeteg ateista van ezen a világon, akik osztják primitív, ostoba és teljes tájékozatlanságról tanúskodó véleményeteket.

Éljétek tovább nyugodtan kétlábú állatokként értelmetlen életeteket, hiszen ma már senkit nem vernek be bottal a templomba, a zsinagógába vagy a dzsámiba. Szívjátok magatokba a szabadság mézédes, mámorító levegőjét és húzzatok innen a picsába.

dr. KING SCHULTZ (törölt) 2013.02.14. 17:13:20

@georgeslaune: "Éljétek tovább nyugodtan kétlábú állatokként értelmetlen életeteket"

Looool :D

Már az aztán kibaszott értelmes, hogy elhiheted magaddal, hogy neked milyen kibaszott jó lesz miután megdöglesz :D Ovis barom

dr. KING SCHULTZ (törölt) 2013.02.14. 17:15:17

@BéLóg: Katolikusoknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy nem minősítik a másik vallását :D:D:D:D

Csutix 2013.02.26. 21:58:03

@georgeslaune: Éljétek tovább nyugodtan kétlábú állatokként értelmetlen életeteket

Nem értem miért lennék kétlábú állat, miért lenne értelmetlen az életem. Ha nem vagyok vallásos, akkor már nem is értelmes az életem??
Ha nem hiszek abban amiben Te, akkor már állati életem van?
Nem létezik, h mindenki másban találja meg életének értelmét és szépségét? Miért kell másnak létét állatiasnak degradálni?

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2013.02.26. 22:57:34

@georgeslaune: ah tehát, aki nem hívő az állat? biztos le van írva a bibliában ez is. szerintem meg anyád
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása