Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

Újabb feketemisére készülnek

2014.09.02. 15:31, Katekéta

Még májusban kezdtek sátánista feketemisét szervezni a Harvard egyetemen, de a tiltakozás hatására végül meghiúsult a terv. Most Oklahoma állam egyik épületében tervezik a katolikus misét kigúnyoló sátánista szertartást szeptember 21-re.

A sátánista álmise jellegzetességeiről már a harvardi próbálkozásról szóló beszámolóban írtam. A mostani feketemisét a Dakhma of Angra Mainyu okkultista csoport szervezi, amely oldalán a feketemisézés múltját is fölidézi. Állításuk szerint csak a Katolikus Egyház bűneire hívják föl a figyelmet, sőt megemlítik, hogy a francia klérusban született a feketemise gondolata, ahol szerzetesek és papok által teherbe ejtett apácák a születés után azonnal fölfalták a magzatot. Természetesen bestialitással (állatok megerőszakolásával) is összefüggésbe hozzák a papokat.

Ezekkel a rágalmakkal szemben már tényleg semmiségnek tűnik a feketemise, amelyet bemutatni kívánnak az állításuk szerint ördögi megszállás alatt álló Egyházzal szemben. A zavaros világnézetű csoport azt az Angra Mainjut választotta nevéül, aki a perzsa mitológiában Ahrimanként sátáni személy. A zoroasztrizmusban a rossz princípiumaként megismerhető Ahriman gyakorlatilag maga a sátán.

A szervező Adam Daniels szerint a vallásszabadság ünnepe lenne, ha végre a sátánista egyházat is elismernék. Érdekes, hogy erre törekszik, mivel Amerikában már évek óta bejegyzett egyházuk van, sőt a katonaságban is előfordult (sajtóinformációk szerint egyetlen egyszer), hogy egy katona gyakorolhatta sátánista vallását.

Nem világos, hogy Oklahoma állam vezetése mit szól hozzá, hogy a démonok segítségét szexuális szabadossággal hívó, a katolikusok szentmiséjét sértő okkultista szeánsz az ő épületükben zajlik majd. Mindazonáltal a korábbi, harvardi próbálkozás is a széles összefogás miatt hiúsult meg. Összefogásban pedig nincs hiány: már több mint negyvenezren fejezték ki, hogy nem kérnek a rituáléból. Az oklahomai érsek, Paul Coakley atya a rendezvényt súlyosan szentségtörőnek és istenkáromlónak, valamint nyilvánvalóan szörnyűnek nevezte.

2 komment

Címkék: amerika hír sátán mise keresztényüldözés démonológia


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr136659445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása