Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Hová kerülnek a pápának írott levelek?

2014.02.11. 19:07, Katekéta

30 nagy postászsáknyi levél érkezik a Vatikánba minden hétén a Szentatyának címezve. De ki kezeli a több ezer levelet, s ami talán érdekesebb: ki válaszolja meg őket?

Ferenc pápa az emberközeli egyházat képviselve igyekszik minden levelet maga megválaszolni, de kétségtelen, hogy ilyen mennyiségnél ez még akkor sem lenne lehetséges, ha csupán ezzel foglalkozna egész nap. Sokan írnak neki, ajándékokat küldenek vagy segítséget várnak, és remélik, hogy ők is abba a körbe kerülhetnek, akit személyesen fölhív a pápa.

A Szentszék külön hivatalt tart fönn az érkező levelek bontására és szortírozására. A Pápai Levelezési Iroda vezetője Msgr. Giuliano Gallorini, akinek egy szerzetesnővér és két világi hölgy segít. A postások a Vatikáni Palotába érkeznek, amelyeket külön kartondobozokba rendeznek aszerint, hogy melyiket milyen nyelven írták.

Az alábbi olasz nyelvű összeállítást a Vatikáni Televízió készítette a postabontásról:

A levelek néha különféle ajándékokat, például rózsafüzéreket, szobrokat, rajzokat tartalmaznak, de többségük csak biztatás és más üzenet a pápa számára. Sokan nehéz betegségek vagy más életbeli nehézségek miatt kérnek imákat közvetlenül a Szentatyától.

A megfelelő anyanyelvű szortírozó olvassa el a leveleket, és továbbítja annak a munkatársnak vagy egyházi személynek, aki segítséget tud nyújtani. Ha például valaki segítséget kér, akkor rendszerint az egyházmegyéjének karitászához kerül az üzenet.

Minden levélre válaszolnak, és az imaszándékokat természetesen Ferenc pápának is továbbítják. A pápa asztalára azonban csak a legfontosabbnak ítélt, különleges figyelmet igénylő üzenetek kerülnek, melyeket először a pápa titkára kap meg. Egészen egyszerűen azért, mert a római püspök is csak ember, s miközben a legnagyobb keresztény felekezetet vezeti, egy állam első embere is, így napjának minden órája pontosan be van osztva.

A videóban a monsignor megjegyzi, hogy Ferenc olyan pásztor akar lenni, aki mindig a nyájával tart, de amit egyetlen embernek lehetetlenség elvégezni, ahhoz megbízható segítséget kér.

A pápa levélcíme egyébként az alábbi:

Papa Francisco
Domus Sanctae Marthae
00120 Vatican City State

2 komment

Címkék: videó pápa vatikán


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr725809848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Franciska Csáti 2016.04.18. 23:14:59

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa!

Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain!

Ebben a formában nem merülhetek el a betűk, a számok, a nevek és a történések ismertetésének mély tengerében, ennek okán csak röviden vagyok kénytelen vázolni a fontos dolgokból!

Nagyon sokan és sokat írtak Xavéri Szent Ferenc élettörténetéről, és az Ő szolnoki fogadalmi pestiskápolnája krónikájáról!
Nem ti választottatok engem, ... Kötelességem a jezsuita szentről és a szóban forgó Isten házáról tájékoztatással lennem! Vannak olyan elkeserítő dolgok, amik nem hagyják nyugodni a lelkemet, amiket nem szeretnék, nem akarok, nem tudok és semmiféleképpen nem vihetek magammal a sírba!
Kérjetek és adatik nektek, ... Kérem szépen a tisztelt szeretett szentjeimet, angyalaimat, hogy legyenek szívesek közbenjárni a Teremtőatyánál, hogy még mielőtt itt kell hagynom a földet, kerüljön vissza megérdemelt helyére Xavéri Szent Ferenc tisztelete, szeretete, és az Ő szolnoki kápolnájának megbecsülése!

A 21. század kezdetétől rám bízta a jó Isten, - meg kellett ismernem ezt a nagy szentet, és a szóban forgó Isten házát Az olvasott, hallott, látott és megélt történések összességét figyelembe véve párthuzamot vonva a távoli, a közelmúlt és a jelenben történtek vonatkozásában nagyok az ellentétek.
Xavéri Szent Ferenc Spanyolországban, Xavér várában született és micsoda különbség, Kína partjainál egy ágakból, gallyakból, karókból összetákolt kunyhóban adta vissza szép tiszta nemes lelkét a Teremtőnek, de amíg elérkezett 1552. december 3 - a sok veszélyen és szenvedésen kellett neki keresztül mennie.
1512 - ben hatéves, amikor megkezdődött a Spanyol - Francia háború. /2016 - ban 500 éve/ 1516 - ban tíz éves, amikor a szép Xavér - várát - ahol született - is a földdel tették egyenlővé.
Franciaország fővárosának, Párizsnak az Ő idejében leghíresebb egyetemének kényelmes katedrája helyett választotta széthinteni a római katolikus hit magvait, tanítani, megismertetni Urunk Jézus Krisztust mint pápai legátus /1541. III Pál pápa/ 52 ország tartozott hozzá. A kannibálok, mérges kígyók, vadállatok se riasztották el a feladatok ellátásától.

FIGYELEMBE VÉVE A SZENTHEZ KAPCSOLÓDÓ PÁPÁK ÁLTAL EGYRE MAGASABB RANGRA EMELÉSÉT (...) AZ ÉGI SZÜLETÉSNAPJA - DECEMBER 3 - KÖTELEZŐ EMLÉKNAPJA LEHESSEN ÜNNEPNAP!!!

A tejesség igénye nélkül csak néhány fontos/jeles eseményhez kapcsolódó évszám a szolnoki fogadalmi pestiskápolnájához kapcsolódóan: 1733 - ban az első Althann váci megyés püspök, A. Mihály Frigyes engedélyével lett megépítve. A második Althann püspök, A. Mihály Károly felhatalmazására Tuchinszky Miklós ferences atya 1735 - ben szentelte fel először. 1749 az első fogadalom a pestisjárvány megszűnéséhez kapcsolódva. (!!!)
XIII. KELEMEN PÁPA 1767. JANUÁR 21 -ÉN KELT BREVÉJÉBEN BÚCSÚJÁRÓHELLYÉ NYILVÁNÍTOTTA SZOLNOK VÁROS VÉDŐSZENTJÉNEK/PATRÓNUSÁNAK ITTENI KÁPOLNÁJÁT!

A SZENTATYA FELÉ AZ A KÉRÉSEM, HOGY LEGYEN SZÍVES MEGÚJÍTANI, MEGERŐSÍTENI A XIII. KELEMEN PÁPA ÁLTAL ÉLETBE LÉPTETETTET!!!

XIII. LEÓ PÁPA /1878 - 1903/ A XAVÉRI SZENT FERENC KEGYELEM - KILENCEDÉHEZ ENGEDÉLYEZETT ELNYERHETŐ TELJES BÚCSÚT ALKALMAZVA A TISZTÍTÓTŰZBEN SZENVEDŐ LELKEK JAVÁRA IS! /Lásd Mastrilli Marcell jezsuita atya Xavéri Szent Ferenc közbenjárására gyógyult meg halálos betegségéből!/
Mi segíthetünk a tisztítóhelye szenvedőknek, nekünk pedig segíthetnek a szentek!

Mivel Krisztusban mindannyian testvérek vagyunk, és mert parancsba adta, hogy szeressétek egymást, betartva ezt, szeretettel és imádságos lélekkel köszönök el, várva a szíves választ: özv. Szűcs Sándorné CSÁTI FRANCISKA

XAVÉRI SZENT FERENC! KÉRLEK SZÉPEN, MOST IS ÉS MINDIG KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK, VÁROSUNKÉRT, /SZOLNOK/ HAZÁNKÉRT, NEMZETÜNKÉRT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGÉRT!

Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan 2018.01.21. 19:17:46

KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ:
Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMNo6JPLH5U felvételen? Nem titkos felvételről van szó. Villognak benne a vakuk! A legfőbb vezetők bármit megtehetnek? .A mai technika mellett pénzért bárkiről tudnak rossz hírét keltő hamis iratokat, hasonmást, trükkfelvételt készíteni. Rólam például a hazai köztársasági elnökök is ezt tették. Írtak egy levelet, amiben elmebeteg gondnokság alá helyezettnek hazudnak, holott sosem voltam, Az 1998-as hamis iratot ma is érvényben tartják, hogy érvénytelenítsék az országgyűlési szakvéleményeim hitelesnek tekintését. Azért, mert a nemzetközi szabadalmaim szerinti tudományos biológiai hatás mérések alapján észrevettem és szakértőként feljelentettem, hogy a miniszterek nemzőképtelenné teszik a magyar embereket az élelmiszerekkel 1950 óta mérgezően túladagoltatott káliummal. A mérgező kálium érzelem mentesítő hatású is, így a káliummal mérgezett nép nem lázad fel. 1950-re teljesen bebizonyította a mérgező kálium életrövidítő és ivartalanító hatását három Nobel díjas biológus mellékvesekéreg kutató. A kálisóval műtrágyázott legelőn tartott kos-birkák 4. nemzedéke nemzőképtelen lett. A mérgező káliummal négy nemzedéken át folytatott mérgezés végleg megszünteti a férfiak nemzőképességét. A „nyugati férfiak nemzőképtelenségét” ezért várhatja épp 2050-re egy izraeli tudós, aki a valódi okát, a mérgező káliumot elhallgatja. (A „keleti férfiakat” nem mérgezik kálisóval műtrágyázott növényekkel). Embernél a negyedik nemzedék 4x25=100 év. Tehát 100 év kell, hogy a nyugati országok teljes területe a mérgeztető bűnözőké legyen, akik eladhatják a „keleti migránsoknak”! A bizonyítékokat közzétettem a honlapjaimon. Lásd: huntv.info/tv/ferfi-nemzokepesseg-megszuntetese
Magyarország, 2018-01-21.
(nemes Sydo) Tejfalussy András Béla Ferenc
www.tejfalussy.com

(Iratjel: Ferencpapasvideorol180121)
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása