Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Egy esztendő egy blog tükrében

2013.10.23. 12:33, Katekéta

Ma egy éve indítottam útjára a Militia Christit, melyet katolikus apologetikai, tehát hitvédelmi blognak szántam. Szerettem volna, ha a katolikus vélemény úgy jelenhetett volna meg nagyobb nyilvánosság előtt, ahogy korábban csak ritkán: nem elvont teológiai magyarázatok vagy nem hívők számára nehezen megragadható ájtatosságok formájában, hanem éppen úgy, ahogyan a katolikusok a mindennapokban: ugyanúgy, mint bárki más.

Egy év alatt 81 bejegyzés született, az oldalt több mint 165 ezren látogatták meg. A legnépszerűbb bejegyzések:

  1. Lemondott az utolsó előtti pápa? 55 210 megtekintés
  2. Titokzatos pap jelent meg a baleset helyszínén 30 695 megtekintés
  3. XVI. Benedek az utolsó igazi pápa? 23 357 megtekintés

A legnagyobb napi látogatottság 51 000 fölött volt 2013. február 11-én, XVI. Benedek emeritus pápa lemondásakor. A legtöbb közösségi médiás megosztást nem az első helyezett cikk kapta: ott a 700-at sem érte el a lájkok száma, míg a második, bulvárosabb anyagnál az 1100-at is meghaladta.

Hosszú távú célom, hogy a világi információforrások közé kerülhessen egy katolikus hang is: a modern sajtóapostolok nagy kihívása, hogy kellően humoros, érdekes és emellett pedig egyáltalán ne bigott katolikus médiát kínáljanak az internetezők számára. A modern telekommunikációs evangelizáció véleményem szerint főleg a fiatal hívőkre és az igen lelkes neofitákra (új betérőkre) marad, akik egyházi segítség, sokszor még papi támogatás nélkül is kell, hogy dolgozzanak.

Megbénítja a cselekvést minden kétely és az is, ha engedélyre, támogatásra várunk. Önállóan, saját erőből kell dolgozni, lehetőség szerint pedig összefogni, de mindezt ugyanazért a célért: hogy katolikus tájékoztatás is létezzen. Nem magunknak, a saját kedvünkre vagy üdvözülésünkre kell dolgoznunk, hanem a lelkekért, amelyekhez eljuthatnak a soraink. A személyünk épp ezért lényegtelen, ami fontos, hogy ellenszolgáltatást nem remélve, egyféle adományként tekintsünk az online felületekre, melyeket létrehozunk.

Ezt tudnám üzenni mindazoknak, akikkel egyszer talán összefogunk, és valóban értékelhető katolikus online médiaterméket hozunk létre. Az űr hatalmas, s itt-ott remek szigetek töltik ki a vákuumot, de tudomásul kell venni, hogy ezekben az években, a szemeink előtt formálódik az egyház, tanulja meg elhagyni a materiális templomfalakat, és jelenik meg a virtuális templomokban: a helyeken, ahol Krisztust hirdetik jellemzően fiatal, esetlen és gyakran igen gyarló hívek.

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr625595568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2013.10.24. 09:57:20

"hogy katolikus tájékoztatás is létezzen. "
Meglehetősen álságosnak érzem azt, hogy ezt le mered írni egy olyan időszakban, amikor kormányzati háttértámogatással játsszák a katolikus egyház kezére az vidéki rádióadókat, amikor a közszolgálati tv-ben egymást érik a katolikus műsorok, és amikor az egész oktatáspolitika arról szól, hogy hogyan lehet a katolikus egyház kezére játszani elsősorban az elitképzést, másodsorban ideológiai agymosásban részesíteni minden magyar kisgyereket, harmadsorban hogyan lehet nyomorba taszítani az egész magyar társadalmat egy kivételezett, ámde római katolikus vallás felé elkötelezett, jellemileg és erkölcsileg azonban kétes értékű társaság kivételével.
(Tényleg azt hiszed hogy az orbánviktori "munka alapú társadalom" nem azt jelenti, hogy "olcsó munkaerő a magyar és multinacionális cégek számára"?)

Katekéta 2013.10.24. 09:59:58

Olyan hányinger fogott el, hogy egy számomra ünneplő poszthoz ilyet sikerült hozzászólni. Semmiféle politika nem volt ezen az oldalon és nem is lesz, másrészt sajnálom, ha kedves protestáns olvasóm tudata képtelen átfogni a különbséget az unalmas, vallásos témájú katolikus tévés és rádiós műsorok és a szórakoztató katolikus webes média között.

Ferdinandus 2013.10.24. 11:05:36

Szeretnék gratulálni, valóban hiánypótló és hasznos kezdeményezés. Csak így tovább!

Kölnei Lívia 2013.10.25. 14:56:24

Nagyon örülök ennek a blognak, csak így tovább, ne veszítsd el a lelkesedést és a kitartást. Az összefogás valóban nagyon fontos (lenne és lesz is)! Ha megengedsz két kritikát: sok olvasót rossz érzéssel tölt el, ha a blogger névtelenségbe burkolózik. Lehet találgatni az okát, és ez nem jó. Talán érdemesebb lenne a véleményünket arccal felvállalni. (Vagy névvel legalább.)A másik: lehetne-e hírlevelet küldeni a blog.hu-ról a lelkes olvasóknak? Jó lenne. És hogy én se maradjak névtelen :) Kölnei Lívia (Talita.hu egyik szerkesztője)

Katekéta 2013.10.25. 22:28:24

@Kölnei Lívia: "A személyünk épp ezért lényegtelen". Sipos Zoltán vagyok.

Kölnei Lívia 2013.10.26. 10:28:21

@Katekéta: Vannak veszélyei az egyéniség előtérbe nyomulásának, ezért tisztelem a "nem én számítok, hanem az ügy, amit képviselek" hozzáállást. Ahogyan régen a templomokat építették. A személy mégis lényeges: lelkületünkön, tudásunkon, élettapasztalatunkon szűrődnek át még az egyértelmű bibliai tanítások is. Hát még azok, amelyeket nem könnyű értelmezni!... Persze olvasgatva a durva és névtelen kommenteket itt és máshol is, duplán indokolttá válhat a névtelenség. Lehet, hogy egyszer én is inkognitóba vonulok. :) Jó munkát!

Iván_a_muzsik 2013.10.29. 14:59:31

Én is köszön hogy van ez a blog.SAjnos amikor hála kényszerítéseknek és késztetések ,fenyegetéseknek már alig van vallásszabadság. Hiszen a folyamatos manipulációnak, befolyásolásnak, beérett a gyümölcse:) Ahol az igazság hazugság ,a jóság bűn, a hülyeség erény ott fontos a hitvédelem.ÉS nem úgy hogy gyere el a templomba majd ,ennél több kell ma:) ÉS ezért még fontosabb hogy legyenek a kommunikáció terén elég képzett emberek a akik fel tudják venni a kesztyűt ezzel az óriási embert és IStent nem ismerő sötét káosszal ,démoni pusztulattal szemben...
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása