Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

Részletesen beszámolt pénzügyeiről a Vatikán bankja

2014.12.31. 12:38, Katekéta

A Vatikáni Központi Bank a nyáron közreadott egy 107 oldalas pénzügyi jelentést, amely 2013-as évüket részletezi. A jelentésből nem csak számokat, de néhány érdekességet is megtudhatunk, például arról, hogy hol is őrzik az egyház aranykészletét.

A jelentés főszámai szerint, amelyeket még június második hetében adtak közre, az intézmény nettó bevétele 2013-ban mindössze 3,9 millió dollár volt, ami csak töredéke a 2012-es 117,7 millió dollárnak.

A júliusi részletes jelentés leírja a bank céljait, befektetési stratégiáit, forrásainak elosztását és további részletes információkkal szolgál a kiadásokról.

Emellett pedig lerántja a leplet néhány érdekességről is.

A jelentésből ugyanis kiderül többek között az is, hogy a Vatikán tulajdonában lévő aranykészletet az amerikai Központi Jegybank őrzi, míg a medálokat és értékes érméket a vatikáni bank saját széfjeiben tárolják. Az aranyár esése miatt a vatikáni aranykészlet értéke a 2012-es 40 millió dollárról 27 millió dollárra csökkent.

A bank döntéshozói négy jótékonysági alapban összesen több mint 4,5 millió dollárt tartanak, melyek közül az egyik a misszionáriusok és vallási rendek munkáját támogatja. Ezek közül azonban csak az úgynevezett Szentmise Alap osztott ki pénzt 2013-ban, összesen mintegy 80 ezer dollárnyit.

A bank tulajdonában van az olasz SGIR cég is, amelynek értéke közel 30 millió dollár. A jelentésből kiderül, hogy a vállalat ingatlanügyekkel foglalkozik.

Az iratokból kiderül, hogy az épület tulajdonosának, amelyben a bank tevékenysége zajlik, 1,3 millió dollárt fizetnek – a vatikáni pénzintézet egyébként a XV. századi V. Miklós toronyban működik, az Apostoli Palota keleti peremén.

A banknak 340 millió dollárja van lekötve különböző befektetésekben. A pénz 99 százaléka európai, 1 százaléka pedig amerikai székhelyű vállalatoknál van.

Szólj hozzá!

Címkék: vatikán


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr507026079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása