Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

50 államot utazik be a misékért egy Down-kóros fiatal

2014.12.23. 11:58, Katekéta

A 16 éves ministráns, Kara Jackson Ohio államból indulva azt tűzte ki célul, hogy 50 államban segédkezzen miséken. Utazása 2013-ban kezdődött, s azóta már a 18. államon van túl, legutóbb a hartfordi Szent József-katedrálisban ministránskodott.

Joseph Kurtz érsek szerint a Down-szindrómás Kara Isten és minden ember iránt érzett különleges szeretettel a szívében született. „Kara csodálatos személyisége és különleges ajándékai megerősítették egyházunk hitét a minden emberi lény méltóságáról szóló tanításokban” – írta az érsek egy blogbejegyzésben, miután a lány meglátogatta. Mások szerint a lány maga „igaz példája Isten közöttünk élő szeretetének”.

Kara kilencévesen lett ministráns, és elmondása szerint a misén való részvétellel közelebb érzi magához Istent. Hite szerint Isten küldte őt erre az utazásra. Anyja persze kezdetben némileg szkeptikus volt, amikor meghallotta, hogy mire is készül a gyermek. A helyi plébánosokhoz fordultak, akik támogatták a lány elképzelését, és így végül a szülők is úgy döntöttek, hogy lehetővé teszik számára az utazást.

14hp0415.jpg

A lány minden egyes állomáson rengeteg támogatást és szeretetett kapott, és mostanra a szülők is elhagyták kétkedésüket. Úgy tekintik magukat, mint azok a szülők, akik időt, pénzt, energiát nem sajnálva azért utaznak együtt gyerekeikkel, hogy ott legyenek velük az életükben fontos sporteseményeken, tanulmányi versenyeken, és nagyon büszkék arra, hogy Kara mennyire képes inspirálni mindazokat az embereket, akikkel útja során találkozik.

Néhányan egyenesen Kara jelenlétéből merítettek erőt, elhatározást ahhoz, hogy jelentkezzenek egyházi munkára.

A szülők kifejezetten büszkék arra is, ahogyan lányuk minden plébánossal, akivel csak találkozik, szinte azonnal képes közeli kapcsolatot teremteni, kiemelten az idősekkel. Kara anyja szerint az utazásnak nem az volt a célja, hogy inspirációt, lelkesedést öntsön mások szívébe, de ez egyértelmű eredménye lett. Nem számítottak rá, hogy Kara ilyen közel kerül majd az emberekhez, de nagyon örülnek neki, hogy ilyen páratlan hatást gyakorol azokra, akikkel találkozik.

Kara útitervében még 32 állam szerepel – jelenleg iskolába jár, de utazását a hosszú hétvégéken és iskolaszünetek idején folytatja majd.

Szólj hozzá!

Címkék: fiatalság mise


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr847006359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása