Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

Orvoscsoport igazolta az érsek csodatételét

2014.03.10. 16:26, Katekéta

James Fulton Engstrom három éve halva született – de most életben van. A megmagyarázhatatlan esetet mostanáig vizsgálta egy világi orvosokból álló tudományos csoport: végül kimondták, nincsen természetes magyarázatuk a példátlan csodára.

A kis James 2011-ben szívverés nélkül született. Az orvosi feljegyzések szerint a születése utáni 61. percben csodálatos módon megindult a csecsemő szívverése. Ennyi idő után ilyen nem történhet, hiszen 510 perccel a szívverés megállása után az agykéreg működése visszafordíthatatlanul megszűnik.

A szülés során a köldökzsinór a gyermek nyaka köré csavarodott, így a szülészorvos oxigénhiány miatt fellépett magzathalált állapított meg. 20 percen keresztül igyekeztek az orvosok mellkaskompresszióval és CPR újraélesztéssel visszahozni a kicsit. Eközben Bonnie Engstrom, az édesanya nem tehetett mást, csak imádkozott:

 Egy név járt folyamatosan a fejemben: Fulton Sheen, Fulton Sheen, Fulton Sheen...  mondta a bizottság előtt. Ez egy érsek neve, aki így akaratlanul is könyörgő imáiba férkőzött.

fultonsheen.jpgAz orvosok dupla adag adrenalint adtak Jamesnek, hátha még vissza tudják hozni a halál torkából, de ekkor már teljesen kihűlt a teste, olyan hideg volt, mintha régen meghalt volna. A sürgősségi szobában az egyik orvos azt mondta, hogy még próbálják öt percig, aztán mondják ki a halál idejét  ekkor már az újraélesztés több mint háromnegyed órája folyt. Pár perc múlva pedig az egyik pillanatról a másikra a kicsi szív újra dobogni kezdett: 148 ütés percenként, ami teljesen normális újszülötteknél. És a szíve azóta is rendesen dobog.

Az anya már a várandóssága idején is úgy érezte, a gyermeknek fontos feladata lesz Isten munkájában. Olyan gondolata támadt, mintha James legalább pápává válna, s bár ez nem kizárt, már most fontos szerep jutott neki: egy szentté avatás kapcsán mint csodatétel alanya került a vatikáni vizsgálóbizottság elé.

Az ügyet bő két évig vizsgálták: először teológusok ellenőrizték, az ő jóváhagyásuk után került a bíborosok elé, akik javasolták a pápának a szentté avatást. A kongregáció világi orvosbizottságot hív össze a hasonló esetek kapcsán, hogy annak tagjai igyekezzenek természettudományos magyarázatot találni a vélt csodákra. Jelen esetben a vizsgálat szerint az újszülöttnek nem lehetett volna életben maradnia.

A tévés igehirdetései és két Emmy-díja miatt Amerikában jól ismert egykori teleevangelista püspök, Tiszteletreméltó Fulton Sheen atya csodatételét Ferenc pápa elismerte, azonban a boldoggá, majd szentté avatáshoz még egy olyan igazolt csodára van szükség, amely kapcsán az érsek közbenjárása bizonyítottnak tűnik.

Szólj hozzá!

Címkék: amerika hír csoda szentek


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr455852809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása