Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Sátánizmus, Pompei és a rózsafüzér – egy pápai látogatás bizarr háttere

2015.04.23. 10:02, Katekéta

Ferenc pápa márciusban Pompeibe látogatott – Szent II. János Pál és XVI. Benedek után harmadikként. Útján a Szűz Mária-szentélyt látogatta meg, amely a sátánizmust is megjárt Boldog Bartolo Longo nevéhez kapcsolódik.

Longót a modern Pompei alapítójának tartják, mivel ő volt az, aki 1891-ben építtetni kezdte a szentélyt, amely a város alapját adta. Itt található a Rózsafüzér Királynő egy festménye is, melynek történetét csodák kísérik.

Longo élettörténete nem mindennapi: bár római katolikus családban nevelkedett, hitét elhagyta, amikor az 1860-as években Nápolyban tanult. Ebben az időben az Egyháznak számos kihívással kellett egyszerre szembenéznie – ezek között volt az Olaszország egyesítéséért küzdő nacionalista mozgalom, amely ellenfelének tekintette a Vatikánt, és az okkultizmus terjedése, amely Nápolyban is népszerű volt ekkoriban. Longo maga is egy sátánista szekta bűvkörébe került, állítása szerint még pappá is szentelték köreiken belül. A következő évek azonban nagyon nehezek voltak a későbbi szentéletű ember számára: depresszióval, szorongással, az öngyilkosság gondolatával küzdött, míg nem találkozott egy tanárral szülővárosából, aki bemutatta későbbi tanítójának, Radante atyának.

Radante atya útmutatását követve Longo elkezdte a rózsafüzért imádkozni, és visszatért a kereszténységhez. Nagy odaadással volt a rózsafüzér iránt, dominikánussá lett, és azért kezdett dolgozni, hogy helyreállítsa a hitet szülővárosában, Pompeiben a Mária-áhítat és a rózsafüzér népszerűsítésével.

Longo 1926-ban halt meg. Utolsó szavaival kijelentette, egyetlen vágya, hogy találkozzon Szűz Máriával, aki megmentette őt a sátántól. II. János Pál pápa 1980-ban avatta boldoggá.

Az általa építtetett szentélyben található XVII. századi festményt Radante atya ajándékozta Longónak 1875-ben. A régi, megviselt alkotást restaurálták, majd Longo személyesen mutatta be a helyieknek – nem sokkal később pedig csodák kezdtek történni a beszámolók szerint. Az első mindjárt a festmény leleplezésének napján: a 12 éves Clorinda Lucarelli, akit az orvosok menthetetlennek nyilvánítottak, teljesen felgyógyult epilepsziájából. A festmény később a Szent Péter-bazilikát is megjárta, 2012-ben pedig ismét restaurálták a Vatikánban.

A festménynek otthont adó szentélyt korábban II. János Pál is meglátogatta 1979-ben, majd XVI. Benedek 2008-ban. Ferenc pápa látogatása Tommaso Caputo, Pompei érseke szerint jól mutatja az egyházfő odaadását Szűz Mária iránt. Ferenc pápa gyakran imádkozik hozzá a Santa Maria Maggiore-bazilikában.

Az érsek szerint Ferenc pápa egyik legnagyobb erőssége, hogy mennyire szereti a rózsafüzért imádkozni. A pápa szavai szerint ez „az imádság, amely elkíséri az életemet, az egyszerűség, a szentek és a szívem imádsága”.

(Catholic News Agency)

2 komment

Címkék: sátán katolicizmus kegyhely


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr357384266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 10:04:52

Sajnos Ferencen a rózsafüzér nem segít. Keresztényellenes, homoklobbista ateimuspártolása nem gyengül.

mortullus 2015.06.13. 13:43:16

@maxval bircaman szerkesztő: Ő pakoltatta tele buenos aires katolikus templomait menórákkal.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása