Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Tapsihapsi: @qewr: Alapvetően az egyetemes ortodox egyház is hét szentséget ismer, csak nem határolja el őket szigorúan ez egyéb szent cselekményektől. A szerzetesség kváziszentség. Forrás: hungary.orthodoxia.o... (2018.01.23. 19:31) Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ: Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMN... (2018.01.21. 19:17) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • Utolsó 20

Bill Murray a miséről: hiányzik a latin, hiányzik a zene

2014.12.10. 11:40, Katekéta

Egy nemrég a Guardiannek adott interjúban, melyet új filmje, a Saint Vincent apropóján adott, Bill Murray arról is beszélt, milyen a kapcsolata a hittel.

Murray családjához igen közel áll a keresztény hit, szülei ír katolikusok voltak, egyik nővére pedig apáca. A hívők körében nagyon népszerű, s még golfozós emlékirataiban is egy katolikus hírügynökséget idéz.

bill_murray.jpgAz interjúban beszélt arról, hogy attól tart, a XIX. században élt jelölteket talán azért nem avatnak majd szentté, mert az egyház inkább frissebb témákat szeretne előtérbe helyezni, ezért inkább II. János Pálra és Teréz anyára összpontosítanak.

Murray szerint ugyanakkor az 1963-ban elhunyt XXIII. János pápa például jó jelölt. "Ez bejön, ő az én emberem, egy életvidám firenzei, aki megváltoztatta a rendet. Nem vagyok biztos benne, hogy minden változtatás jó volt. Azt hiszem, a latin elhagyásával elveszítettünk valamit. Ha ma bemegyünk egy katolikus misére akár Harlemben, az lehet spanyolul, etiópiaiul vagy bármilyen nyelven. Kinézetre ugyanaz, ugyanazt látjuk, de a szavak megváltoztak" – mondta el a színész.

Murray szerint van abban valami, hogy jó, ha mindenki érti a nyelvet, de az eredeti szavak saját rezgéssel bírnak. "Ha elég régóta vagy benne, már úgyis tudod, mit jelentenek. És nagyon hiányzik a zene is, az ereje. A szent zene óriási hatással van az agyra, ehelyett folkzene van, toplistás zenék... Ó, testvér" – fogalmazott.

Murray tehát nem csak, hogy fontosnak tartja a hitét, de kemény véleménye is van arról, jó irányba tartanak-e a dolgok az egyházban és a mindennapi hitéletben.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr796971965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngyilkosság? Ezt gondold át.