Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Tapsihapsi: @qewr: Alapvetően az egyetemes ortodox egyház is hét szentséget ismer, csak nem határolja el őket szigorúan ez egyéb szent cselekményektől. A szerzetesség kváziszentség. Forrás: hungary.orthodoxia.o... (2018.01.23. 19:31) Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ: Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMN... (2018.01.21. 19:17) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • Utolsó 20

A pápa szerint a fenevad bélyege tök jó?

2014.06.23. 13:29, Katekéta

Szomorú, mikor álhíreket kell helyreigazítani, mert miközben az internet óriási ajándék, szembesülünk mindig azzal, hogy milyen könnyű felhasználni az emberi tájékozatlanságot is: s ha egy esztelen álhírt ennyien elhisznek, vajon hány hasonló téveszme ragadt meg az emberekben a félretájékoztatás miatt? Hiszen sokan még most is azt hiszik, hogy Galileit megégette az egyház... Tehát tisztázzuk: a pápa nem adta áldását a bőr alá ültetendő személyi chipekre.

Az álhírek jellemzően egy-két ember által szerkesztett, mindenféle újságírói professzionalitást mellőző, csúnyán összegányolt oldalakról terjednek a közösségi média segítségével. Az olvasók jelentős részének nincsen kritikai vénája, ha pedig elkezdik megosztani a hazugságokat, más alacsony minőségű oldalakon is megjelenik, és a vírushatás végén már olyanok is hivatkoznak a cikkekre, akik a forrást megjelölni sem tudják.

A hír, hogy a bőr alá ültetett RFID chipeket Ferenc pápa Isten ajándékának nevezte, a hirhatar.com oldalról származik. Ők a fenevad bélyegének nevezik, s azt is megjegyzik, hogy 2017-től kötelező lesz. Ez is álhír egyébként, de a meglepő, hogy maga a lap nem a webhir.com színvonalú kattintásmágnes hazugságportálként akar működni: a Hírhatár valóban elhitte a cikket, sőt megjelölte a forrását is, amely egy ismert amerikai álhíreket lehozó portál, a National Report (nagyjából olyan, mint nálunk a Hírcsárda). A forrásmegjelölés azóta eltűnt, de a cikket nem vették le.

Talán azt gondolhatjuk, hogy ritkák az ilyesféle álhírek, pedig a napokban az egész világsajtót bejárta a hazugság, hogy ír apácák csecsemők százait dobták szennyvízderítőbe. A hír helyreigazítását a magyar sajtó jelentős része nem közölte le.

Szólj hozzá!

Címkék: hír hitvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr86404633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.