Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Tapsihapsi: @qewr: Alapvetően az egyetemes ortodox egyház is hét szentséget ismer, csak nem határolja el őket szigorúan ez egyéb szent cselekményektől. A szerzetesség kváziszentség. Forrás: hungary.orthodoxia.o... (2018.01.23. 19:31) Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ: Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMN... (2018.01.21. 19:17) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • kotyesz: Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom! (2017.11.10. 11:34) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • Utolsó 20

Az igazi Mikulás fölpofozott egy püspököt

2013.12.06. 14:35, Katekéta

Azt sokan tudják, hogy a jóságos, ajándékot hozó Mikulás figurája Szent Miklós püspöktől ered: a híres szent éjjelente kijárt és vagyonából osztott a leginkább rászorulóknak, de sosem fedte föl magát. El is terjedt, hogy egy ismeretlen jó akaró segít az embereken, amikor a legnagyobb szükség van rá. Aztán egyszer lebukott, mikor egy kiaggatott harisnyába aranyérmét rejtett, s azután mindenki tudta, ki a titkos adakozó. Azonban a rosszaknak virgácsot hozó Miklós képe sem kitaláció: egy zsinaton nemes egyszerűséggel fölpofozott egy püspököt a szent.

Szent Miklós egész életét csodás elkötelezettség szűrte át: mikor nem volt hajlandó istenként tisztelni a császárt, börtönbe vetették, de ő nem panaszkodott, hogy évekig száraz kenyéren kell élnie. A matrózok védőszentje, mert följegyezték róla, hogy a háborgó tengeren eltört árbocú hajóról a vízbe eső matrózok után ugrott, kimentette őket, majd a hajóra fölmászva rendbe tette az árbocot. Mindez teljesen természetes reakció volt tőle.

A 325-ös niceai zsinaton azonban olyan heves vitába keveredett egy ariánus püspökkel (aki tagadta a Szentháromságot), hogy arcul ütötte. Azonnal elmozdították a zsinatról és megtiltották neki, hogy püspöki feladatait végezze. A zsinati atyák megdöbbentek, mert aznap este többen is Szűz Máriával álmodtak, aki egy érseki öltözetet tartott a kezében, és megjelent Jézus Krisztus is az álomban, kezében az evangéliummal. Az élmény hatására másnap Szent Miklóst visszahelyezték hivatalába.

3 komment

Címkék: ünnep szentek


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr775678639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandine 2013.12.07. 12:28:43

Én úgy tudom, nem csak egy ariánus püspököt, hanem magát Ariust, az eretnekség elindítóját pofozta fel.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.12.07. 15:42:48

Ez a szöveg a Képes Bibliába elmenne.
Amúgy muris. :-)
Írj még arról is akkor, ha így belelendültél, amikor a római és bizánci, de akár az alexandriai főpapok egymást megfojtatták, megvakíttatták stb. Ez jellemzően azután történt, hogy a kereszténység államvallássá vált, és a vallási vezetők tényleges, világi hatalmat kaptak a kezükbe.
Ezt a korszakot nevezik a sötét középkornak, bár távolról sem volt az olyan sötét, mint gondolják sokan.

kávét! · http://katolikusvalasz.blogspot.com/ 2013.12.08. 21:50:51

Én azóta szeretem csak igazán a védőszentemet, Szent Miklóst, mióta ezt a sztorit hallottam :) Jó hogy lehoztad!
Öngyilkosság? Ezt gondold át.