Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Tapsihapsi: @qewr: Alapvetően az egyetemes ortodox egyház is hét szentséget ismer, csak nem határolja el őket szigorúan ez egyéb szent cselekményektől. A szerzetesség kváziszentség. Forrás: hungary.orthodoxia.o... (2018.01.23. 19:31) Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ: Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMN... (2018.01.21. 19:17) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • kotyesz: Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom! (2017.11.10. 11:34) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • Utolsó 20

Célponttá vált a mexikói püspök

2013.11.05. 20:00, Katekéta

A mexikói drogkartellek rémuralma az egész világon ismert: az alvilági csoportok ellen a katonaságot vetik be, de a bűnözők gyakorlatilag egész városrészeket uralnak háborítatlanul. Időről időre fölbukkannak rémisztő fotók és videók megcsonkított emberekről és kivégzésekről: akik a mexikói drogmaffia útjába állnak, nem sok jót remélhetnek. Egy mexikói püspök került most a célkeresztbe.

A drogháborúval leginkább sújtott mexikói területeken sem szűnt meg a lelkipásztori szolgálat. Jó példa erre michoacani püspök, Msgr. Miguel Patiño Velasquez atya munkája: a püspök nyílt levélben kelt ki az egyházmegyében folyó vállalhatatlan állapotok miatt, súlyosan kritizálva a kormányt, amely nemcsak tehetetlen, de a korrupció teljesen átjárja. Nem csoda, ha ennyire hatékonyan működnek a dollármilliókat kereső drogcézárok, mikor rendőrök és politikusok is segítenek nekik a mocskos pénzért cserébe.

A levél után a térség legnagyobb kartellje, a Templomos Lovagok bejelentették, hogy a püspök célpontjukká vált. A rendőrség kérésére vasárnap óta a katonaság emberei kísérik a papot, mert tudomásukra jutott, hogy merényletet terveznek ellene.

Bár a kemény hangú levél (mely szerint Mexikó egy bukott állam) a fenyegetéseken túl társadalmi párbeszédet is elindított a mexikói közbiztonságról. A többi mexikói püspök szolidaritását fejezte ki Velasquez atyával, és ők is fölszólították az államot, hogy tegyen végre hathatós lépéseket a polgárok megvédése érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: videó hír


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr845616720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.