Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Tapsihapsi: @qewr: Alapvetően az egyetemes ortodox egyház is hét szentséget ismer, csak nem határolja el őket szigorúan ez egyéb szent cselekményektől. A szerzetesség kváziszentség. Forrás: hungary.orthodoxia.o... (2018.01.23. 19:31) Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ: Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMN... (2018.01.21. 19:17) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • kotyesz: Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom! (2017.11.10. 11:34) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • Utolsó 20

Hívd meg a papodat egy sörre világnap van

2013.09.09. 17:12, Katekéta

Szeptember 9-e a nemzetközi hívd meg a papodat egy sörre világnap. Ezen a napon a katolikusok (ha akarják), meghívhatják a papjukat egy sörre. Remélhetőleg a nap végén nem lesz a szükségesnél több részeg pap, hiszen a meghívás későbbi időpontra is szólhat.

A papok ugyanolyan emberek, mint mi: szívesen barátkoznak és szükségük van szórakozásra. De különleges hivatásuk miatt gyakran a hagyományos baráti és családi kapcsolataik háttérbe szorulnak. Ha elszólítja őket a kötelesség egy távoli plébániára vagy éppen a mindennapi munkájukat végzik, előfordulhat, hogy kevesebb időt tölthetnek a szeretteik közelében. Egy pap nem napi nyolc órát dolgozik, hanem jellemzően akár tizennégyet is: esket és temet, betegeket látogat és gyóntat, valamint persze misézik. Ezeket pedig nem mindig lehet eltolni: ha beteghez hívják, akkor azonnal kell mennie, akár éjjel is. Mindezek után pedig hazamegy a paplakba, ahol vidéken jellemzően senki sem várja. Ha beteg, magányosan gyógyul és persze legfeljebb a könyveivel ütheti el az időt, ha nem tud aludni.

Éppen ezért egyáltalán nem tolakodó a papunkat meghívni egy jó sörre. Ha persze szereti. Van, aki borozna inkább, de nagyon illő a keresztelést végző vagy az esküvőnél segédkező atyát meghívni a családi vacsorára. Ha nincsen rá ideje, akkor jelezni fogja, de biztosan jól fog esni neki a gondolat. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy nem papipari szakmunkásként, hanem lelki barátként, megbízható, önfeláldozó, szerető testvérekként gondoljunk papjainkra.

Régen beszéltél a papoddal? Itt az ideje fölhívni vagy írni neki egy e-mailt! Örülni fog, hogy gondoltál rá.

Holnap az öngyilkosság megelőzésének világnapja lesz. Ennek alkalmából bemutatom a most, szeptember elején indult, preszuicidális krízishelyzeteket kezelő weboldalt, az ongyilkossag.comot is.

Szólj hozzá!

Címkék: alkohol papság


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr445503641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.