Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • Mária Kulybus: Én ateltem hasonló esetet mint Anelise pszichológiai értelemben nem vagyok jól bár az én esetemben van előzmény és ez uldoztetes. (2018.05.17. 21:47) Az egész világon nő a démoni befolyás a Vatikán szerint
  • $pi$: "Annak a létezőnek, amelynek a gondolatainkon kívüli létezése lényegi tulajdonsága, a valóságban öröktől fogva létezőnek kell lennie" Rengeteg apró csúsztatás segítségével jutunk el oda, hogy egy n... (2018.02.09. 06:57) Isten léte – észérvekkel
  • Tapsihapsi: @qewr: Alapvetően az egyetemes ortodox egyház is hét szentséget ismer, csak nem határolja el őket szigorúan ez egyéb szent cselekményektől. A szerzetesség kváziszentség. Forrás: hungary.orthodoxia.o... (2018.01.23. 19:31) Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?
  • Tudományos Rendőrség PJT, Tejfalussy András, aquan: KÖZÉRDEKBŐL MEGKÜLDÖM AZ ALÁBBI NYILVÁNOS KÉRDÉST FERENC PÁPÁHOZ: Szükségesnek tartom nyilvánosan megkérdezni Ferenc pápát: valóban ő csókol kezet a pénzvilág uralkodóinak az internetes youtu.be/CMN... (2018.01.21. 19:17) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • kotyesz: Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom! (2017.11.10. 11:34) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • Utolsó 20

Karácsonyi vigília

2012.12.24. 14:17, Katekéta

Ma, advent utolsó napján, karácsony előnapján várjuk Jézus Krisztus megszületését. A szenteste emlékeztet bennünket arra, hogy Isten végtelen kegyelméből leszületett közénk: olyan közel jött, amennyire csak lehet, hiszen emberré lett az Örömhírhozóban. A tudatunk nem ragadhatta volna meg lényegét, ahogyan látszik az ószövetségi iratok torz istenképén is. Szükség volt a végtelen utazásra, hogy megjelenjen közöttünk a Megváltó.

Jézus Krisztus neve a keresztény vallás legalapvetőbb krédója. Még a első nikaiai zsinaton megfogalmazott keresztény hitvallásnál is tömörebb. Aki a nikaia–konstantinápolyi krédót vallja, keresztény, de a krisztushívő először is ezt vallja: Jézus Krisztus. Ez nem egy vezetéknév–keresztnév páros, ahogyan sokan hiszik, hanem önmagában is egy mondat alannyal és állítmánnyal, a Krisztus-hit alapja: Jézus a név, mely jelentése, hogy velünk van az Isten, közénk született; a Krisztus szó pedig felkentet, megváltót jelent. A névvé nemesült hitvallás tehát Jézus a Krisztus, azaz Jézus a Megváltó.

Születésének nem kronológiai ideje számít, hanem az üzenete, mely szerint Isten keres bennünket, be akar lépni az életünkbe, áhítozik rá, hogy szeressük. A végtelen távolságból érkezik közénk, hogy tudatunk megragadhassa a létezésének csodálatosságát. A keresztények az utolsó reggeli roráte, angyalos mise után ma éjfélkor is a templomba mennek, hogy méltó módon dicsérjék az Urat. Több plébánián több misét is tartanak, ünneplik például holnap hajnalban a pásztorok érkezését is. Aki teheti, látogassa meg a Szent István-bazilikát éjfélkor, mert dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek atya tart misét és szentbeszédet. Aki úgy érzi, szívesen felemelné a lelkét az égbe ezen a napon, jól teszi, ha ellátogat egy misére a családjával.

A karácsonyi miséken túl most vasárnap a Szent Család ünnepe lesz, de szilveszterkor is érdemes templomba menni, hiszen Szent Szilveszter ünnepét tartják. A Bazilikában virrasztás is lesz, az újév napján pedig Szűz Mária, Isten anyjának ünnepe alkalmából éjféli misét is tartanak.

Ezen a napon megpihenünk, mert főleg a karácsonyi hajtásban és az egész év alatt zajló sietségben mind elfáradtunk. Az elcsendesülés a szeretteink körében történő feltöltődés közben elmélkedjünk életünkről, önmagunkról és az Istenhez fűződő kapcsolatunkról. Tudnunk kell, hogy Isten keres és szeret bennünket, s csak a mi döntésünk, hogy hátat fordítunk-e Neki. Ahogyan mi szeretettel ajándékozunk meg másokat, úgy Ő is ingyenes kegyelmi ajándékként szánta nekünk az életet, a szabadságot, hogy lemondhassunk a szeretetéről, de azt is, hogy minduntalan esélyt ad a megbánásra és megtérésre.

Az ünnepi mise evangéliuma hirdeti, hogy az Ige testté lett és közöttünk lakott. Úgy szerette Isten a világot, hogy Fiát adta érte a mi bűneink bocsánatára. Ünnepeljük azt, aki hathatós szavával fenntartja a mindenséget!

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep karácsony jézus krisztus


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr694980100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.