Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • david cohen: Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket ki... (2017.08.27. 19:49) Megváltoztatják a Miatyánk szövegét
  • Jeromos_: "Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni." hajrá! "Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?" vajo... (2017.04.03. 16:34) Isten léte – észérvekkel
  • öcsém...: @Preo: Szeretem amikor a nőtlen papok mondják meg a tutifrankót, azt hogy mit csinálhatsz az ágyban. :D (2017.03.24. 13:15) Katolikus szex
  • fuhur: @α Ursae Minoris: Biztos már próbálta és neki nem jött be :-) (2017.02.16. 11:44) Katolikus szex
  • Franciska Csáti: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa! Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain! Ebben a formában nem merülhetek el a be... (2016.04.18. 23:14) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

david cohen · https://youtu.be/ME3wmfhWQGA 2017.08.27. 19:49:42

Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket kisertesbe" resz. Szerintem erdekes es nagyon elgondolkodtato:
youtu.be/ME3wmfhWQGA

(es feltettem ide a blog.hu-ra is:
peirasmos.blog.hu)

Bejegyzés: Megváltoztatják a Miatyánk szövegét

Jeromos_ 2017.04.03. 16:34:54

"Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni."

hajrá!

"Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?"

vajon egy végtelen miben különbözik két végtelentől,vagy akár végtelen számú végtelentől? ha meg tudod adni a választ, akkor lehet akár két, vagy sok isten is.

csak gondolj bele mennyire értelmetlen a felvetésed.

Bejegyzés: Isten léte – észérvekkel

öcsém... 2017.03.24. 13:15:09

@Preo: Szeretem amikor a nőtlen papok mondják meg a tutifrankót, azt hogy mit csinálhatsz az ágyban. :D

Bejegyzés: Katolikus szex

fuhur 2017.02.16. 11:44:04

@α Ursae Minoris: Biztos már próbálta és neki nem jött be :-)

Bejegyzés: Katolikus szex

Franciska Csáti 2016.04.18. 23:14:59

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa!

Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain!

Ebben a formában nem merülhetek el a betűk, a számok, a nevek és a történések ismertetésének mély tengerében, ennek okán csak röviden vagyok kénytelen vázolni a fontos dolgokból!

Nagyon sokan és sokat írtak Xavéri Szent Ferenc élettörténetéről, és az Ő szolnoki fogadalmi pestiskápolnája krónikájáról!
Nem ti választottatok engem, ... Kötelességem a jezsuita szentről és a szóban forgó Isten házáról tájékoztatással lennem! Vannak olyan elkeserítő dolgok, amik nem hagyják nyugodni a lelkemet, amiket nem szeretnék, nem akarok, nem tudok és semmiféleképpen nem vihetek magammal a sírba!
Kérjetek és adatik nektek, ... Kérem szépen a tisztelt szeretett szentjeimet, angyalaimat, hogy legyenek szívesek közbenjárni a Teremtőatyánál, hogy még mielőtt itt kell hagynom a földet, kerüljön vissza megérdemelt helyére Xavéri Szent Ferenc tisztelete, szeretete, és az Ő szolnoki kápolnájának megbecsülése!

A 21. század kezdetétől rám bízta a jó Isten, - meg kellett ismernem ezt a nagy szentet, és a szóban forgó Isten házát Az olvasott, hallott, látott és megélt történések összességét figyelembe véve párthuzamot vonva a távoli, a közelmúlt és a jelenben történtek vonatkozásában nagyok az ellentétek.
Xavéri Szent Ferenc Spanyolországban, Xavér várában született és micsoda különbség, Kína partjainál egy ágakból, gallyakból, karókból összetákolt kunyhóban adta vissza szép tiszta nemes lelkét a Teremtőnek, de amíg elérkezett 1552. december 3 - a sok veszélyen és szenvedésen kellett neki keresztül mennie.
1512 - ben hatéves, amikor megkezdődött a Spanyol - Francia háború. /2016 - ban 500 éve/ 1516 - ban tíz éves, amikor a szép Xavér - várát - ahol született - is a földdel tették egyenlővé.
Franciaország fővárosának, Párizsnak az Ő idejében leghíresebb egyetemének kényelmes katedrája helyett választotta széthinteni a római katolikus hit magvait, tanítani, megismertetni Urunk Jézus Krisztust mint pápai legátus /1541. III Pál pápa/ 52 ország tartozott hozzá. A kannibálok, mérges kígyók, vadállatok se riasztották el a feladatok ellátásától.

FIGYELEMBE VÉVE A SZENTHEZ KAPCSOLÓDÓ PÁPÁK ÁLTAL EGYRE MAGASABB RANGRA EMELÉSÉT (...) AZ ÉGI SZÜLETÉSNAPJA - DECEMBER 3 - KÖTELEZŐ EMLÉKNAPJA LEHESSEN ÜNNEPNAP!!!

A tejesség igénye nélkül csak néhány fontos/jeles eseményhez kapcsolódó évszám a szolnoki fogadalmi pestiskápolnájához kapcsolódóan: 1733 - ban az első Althann váci megyés püspök, A. Mihály Frigyes engedélyével lett megépítve. A második Althann püspök, A. Mihály Károly felhatalmazására Tuchinszky Miklós ferences atya 1735 - ben szentelte fel először. 1749 az első fogadalom a pestisjárvány megszűnéséhez kapcsolódva. (!!!)
XIII. KELEMEN PÁPA 1767. JANUÁR 21 -ÉN KELT BREVÉJÉBEN BÚCSÚJÁRÓHELLYÉ NYILVÁNÍTOTTA SZOLNOK VÁROS VÉDŐSZENTJÉNEK/PATRÓNUSÁNAK ITTENI KÁPOLNÁJÁT!

A SZENTATYA FELÉ AZ A KÉRÉSEM, HOGY LEGYEN SZÍVES MEGÚJÍTANI, MEGERŐSÍTENI A XIII. KELEMEN PÁPA ÁLTAL ÉLETBE LÉPTETETTET!!!

XIII. LEÓ PÁPA /1878 - 1903/ A XAVÉRI SZENT FERENC KEGYELEM - KILENCEDÉHEZ ENGEDÉLYEZETT ELNYERHETŐ TELJES BÚCSÚT ALKALMAZVA A TISZTÍTÓTŰZBEN SZENVEDŐ LELKEK JAVÁRA IS! /Lásd Mastrilli Marcell jezsuita atya Xavéri Szent Ferenc közbenjárására gyógyult meg halálos betegségéből!/
Mi segíthetünk a tisztítóhelye szenvedőknek, nekünk pedig segíthetnek a szentek!

Mivel Krisztusban mindannyian testvérek vagyunk, és mert parancsba adta, hogy szeressétek egymást, betartva ezt, szeretettel és imádságos lélekkel köszönök el, várva a szíves választ: özv. Szűcs Sándorné CSÁTI FRANCISKA

XAVÉRI SZENT FERENC! KÉRLEK SZÉPEN, MOST IS ÉS MINDIG KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK, VÁROSUNKÉRT, /SZOLNOK/ HAZÁNKÉRT, NEMZETÜNKÉRT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGÉRT!

Bejegyzés: Hová kerülnek a pápának írott levelek?

Mikrobi 2016.01.30. 10:36:01

Hadd pontosítsak egy-két dolgot:
1.) A pap igenis megáldja a házasságot (amit a jegyesek egymásnak szolgáltatnak ki).
2.) A jegyesek egymásnak a házasság szentségét szolgáltatják ki, nem a kegyelmet. Azt a szentség adja. És nem a megszentelő kegyelmet, hanem a házassághoz kapcsolódó segítő kegyelmet.
3.) Tévedés, hogy megkeresztelt emberek között "minden házassági szerződés szentségnek számít". Valószínűleg a nem katolikus keresztények házasságára gondolsz. A katolikusok ugyanis kánoni formára kötelezettek, ha ezt megtagadják (pl. ref. templomban kötnek házasságot), az érvénytelen.
4.) A privilegium paulinum kifejezetten a hit javára (in favorem fidei) alkalmazható. Tehát ha a meg nem keresztelt fél megtér és a hit gyakorlását a pogánynak maradt fél akadályozza.

Bejegyzés: Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?

similarthings 2015.11.09. 00:48:50

Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni.

De pölö ez pont olyan mint az élet léte a Földön: ha szerző ennyire elkötelezi amellett magát hogy létezik isten akkor miért kéne hogy csak egy létezzen?

Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?

Hm?

Bejegyzés: Isten léte – észérvekkel

antirandom 2015.11.08. 19:55:48

Jel: lelkesz-szandek-felmeres-151108.

Lelkészekhez címzett, a hívők egészségvédelmét segítő szándékukra rákérdező, nyilvános levél

Kedves Lelkész! Tejfalussy András a nevem. Biológiai hatás-mérések alapján kiderítettük, hogy Mózes II. 23., 20-33. szerinti területszerző, izraeli népirtási módszer a desztillált ivóvíz ivás tiltás, s a konyhasó fogyasztás tiltó „stop só” (max. 5 gramm konyhasó/nap és min. 4,7 gramm kálium/nap) előírás szerinti hazai „menzaprogram”, a 0,43 nátrium : kálium dózisarány. Mi a véleménye róla? Hogy védhessék az életüket, felvilágosítaná a gyülekezetéhez tartozókat, mivel lehet védekezniük? A sikeres védekezés egyszerű: tiszta desztillált ivóvíz ivás és étkezésnél a víz, konyhasó és kálium, a testnedvek természetes víz : konyhasó : kálium arányai szerinti mennyiségekkel (dózisaránnyal) pótlása. A zsidók mindennapjait szabályozó zsidó törvénykönyv Talmud is ilyet ajánl. Lásd Taanith 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap. Ugyanis az egészséges ember testnedveiben, a vérszérumában is, 110 a víz : konyhasó arány, és 30 a nátrium : kálium arány. Ugyanezek a dózisarányok a Ringer-infúziós oldatnál is. Étkezésnél sem lehetnek mások a ténylegesen optimális dózisarányok. Ezúton felkérem, hogy ezekről szíveskedjék mielőbb felvilágosítani a gyülekezetéhez tartozó embereket. Ha megtörtént, szíveskedjék jelezni a tejfalussy.andras42@gmail.com e-mail címemre. Köszönjük!

(Címzettek nevét és válaszát is közzétesszük, lásd: www.tejfalussy.com/MEHNAM-info/Vitarovat.)

Melléklet-1: Címzett lista
Meléklet-2: Címzett által küldött válasz

Bejegyzés: Női katolikus papok

nagyszakall 2015.11.02. 18:55:52

Elnézést, hogy itt kérdezem:

Ki a felelős szerkesztője ennek a blog oldalnak? Szabadna tudni valamit róla, hogy ki vagy kik működtetik?

Köszönöm

Bejegyzés: Földre hullott szentostyát mentett meg a lengyel elnök

István Mravcsik 2015.08.21. 10:32:55

Szegény emberek,akik valami nagyobb dolgokat szeretnének tenni Istenért-bizonyos körök-próbálják Ige ellenes (Isten ellenes 1Móz.2.8+1Tim.3.2) életre rábirni őket-hogy ne az Isten,hanem az emberek akarata legyen meg-ám ők sokan áldozatokká lesznek és menet közben kiderül,hogy itt valami nem stimmel-ez nem természetes-ez egy kifordított élet-ez nem Isten akarata-és igazuk van.!!!-Az Isten Igéje az Igazság és ezt ember nem változtathatja meg következmény nélkül.! Jel.22.18-19

Bejegyzés: Nős katolikus papok

Túlélő78 2015.07.10. 14:54:59

Hahó!!! A blog írója elfelejti megemlíteni, hogy:

1. nem csak a Benedek pápával kapcsolatos "jövendölések" teljesedtek be, a nagyfigyelmeztetésben előrelátott események közül:

www.youtube.com/watch?v=d6jL1Fh2xvY#t=68

2. a figyelmeztető jelet (Villám csapott a Szent Péter-bazilika kupoláján lévő keresztbe
a XVI. Benedek pápa lemondása után!
Isteni jel vagy véletlen?):
www.youtube.com/watch?v=cugW9vTeB_g

3. a garabandáli jövendölésekben (1962-63) szintén van utalás a nagyfigyelmeztetés nevezetű eseményre.

4. Más próféták is utalnak erre az időszakra:

www.masodikeljovetel.hu/profeciak-melyek-arra-utalnak-hogy-a-papasagra-gondterhes-idok-kovetkeznek/

5. Aki elolvasta az tudja, hogy az üzenetek tartalma nem ellentétes a Bibliával, sőt megerősíti azt. Aki megtartja az üzenetekben lévő felhívásokat (böjtölés, imádkozás, virrasztás, szentségekhez járulás, tizparancsolat betartása, felkészülés a jövőbeli eseményekre) - még ha nem is hisz annak eredetében - csak nyerhet vele.

6. Igen tartalmaznak a Nagyfigyelmeztetés üzenetei olyan tényeket, amelyek aggodalomra adhatnak okot, de ezt nem azért teszi, hogy riadalmat keltsen, hanem hogy időben felkészülhessünk a jövőbeli eseményekre
és ne érjen bennünket váratlanul. Isten mindenkit egyformán szeret. Ki az közülletek, aki nem figyelmeztetné - a tudomásáról bíró veszélyről - azokat, akiket szeret?!

7. Isten mindig is küldött prófétákat a világba, hogy figyelmeztesse az embereket a megtérésre, (annak elmaradása esetén pedig a büntetésre) de az emberek legtöbbször nem hallgattak rájuk, sőt üldözték, megkövezték, megölték, kinevették őket! Most sem lesz ez másként. Aki hallgat a figyelmeztetésekre, az megmenekül, aki nem, az úgy jár majd mint Noé idejében azok, akik kinevették és nem szívlelték meg a figyelmeztetést...

Bejegyzés: XVI. Benedek az utolsó igaz pápa?

Bálint József 2015.06.18. 23:30:56

"A cölibátust állítólag eltörölné, mivel az nem az eredeti katolikus doktrína része: több mint ezer éve egy pápa vezette be, de mára elavulttá vált, és így felül kell vizsgálni. Ferenc szerint Isten mindenkinek családot szánt, így a papoknak is."

Katolikus ember, főleg pap ilyet nem mondjat. Ha ezt valóban Ferenc pápa(?) mondta, akkor nem ismeri a Szentírást.
Mt 19.12
"Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!"

Bejegyzés: Ferenc pápa eltörölné a cölibátust?

Nicktolvaj 2015.06.13. 23:43:53

@Ortodox:

Azért ügyes trükkökkel igyekeznek megtörni őket.

A Coca Cola például kereskedelmi reklámnak álcázva propagálja Lengyelországban a buziházasságot, és hogy a buzi párok is örökbefogadhassanak.

alfahir.hu/sites/default/files/resize/kepek/coca-cola-550x648.jpg

A lengyel szöveg a plakáton azt jelenti, hogy Kowalskiék (értsd: a Kowalski homo-házaspár!) a BOLDOGSÁGOT választották, nem a (katolikus) tradíciókat.

Bejegyzés: Földre hullott szentostyát mentett meg a lengyel elnök

Pardes 2015.06.11. 08:51:42

Kedves andronikos!

A LXX sugalmazott fordítás lenne? Lehet, hogy ti, katolikusok annak tekintitek, mint a tridenti zsinat óta a Vulgatát is, de milyen alapon állítod ezt az apostolokról? Attól még, hogy én pl. gyakran a Károli-fordításból idézek (mivel a gyülekezetemből sokan nem tudnak héberül vagy görögül), az még nem azt jelenti, hogy sugalmazottnak is tekintem. Egyszerűen ezt ismerik, ezt értik meg. Nem gondolod, hogy ez volt anno az ok? Hogy a héberül már nem értő hellenizált zsidók is megértsék, mit akarnak mondani?

Ha én beleírok Az ember tragédiájába még egy színt és az lesz pár száz évvel később a legrégebbi fennmaradt változat, akkor azt fogják gondolni, hogy az az eredeti? (Tudom, erős hasonlat, de úgy tűnik, hasonló a helyzet. Akkoriban nem 5000 példányban nyomtattak :-) ki könyveket)
Az ÚSZ ugyanis sehol sem idéz a LXX olyan könyveiből, amik nincsenek benne a protestánsok (és a zsidók) által használt Bibliában. Az apostolok a helyükön tudták kezelni azokat a könyveket.

De ha tényleg ennyire sugalmazottnak tartjátok a LXX-t, akkor több könyv (pl. 3Makk, Manassé imája) miért nem lett beletéve a katolikus Bibliába? Azok akkor mégsem sugalmazottak?

A Holt-tengeri tekercsek között pedig csak az MT könyvei(nek részei) és olyan szövegek maradtak fenn, amik a LXX-nak sem részei. Pedig ezek még jóval a MT előtti időkből valók.

Különösen vicces, hogy katolikusként a Talmudra hivatkozol. Anno indexen volt, nem szabadott olvasnotok se. Most már szabad? Sőt, most már hivatkozási alap is lehet?

Azt meg igazán tudhatnád, hogy a Heinrich Graetz által 1871-ben(!) kitalált jamniai zsinatról már az 1960-as évek óta minden józan, mértékadó teológus azt mondja, hogy valójában nem is volt. Attól, hogy valami általánosan közismert, még nem lesz igaz. Lásd pl. flogiszton-elmélet, éterszél, stb., stb.

Üdv
Pardes

Bejegyzés: Megváltoztatják a Miatyánk szövegét

2015.05.28. 06:43:35

@annamanna: A hírek szerint az iraki hadsereg készül Moszul ostromára. Talán meg is támadta. Reménykedjünk benne, hogy kiveri onnan ezt a mocskos csőcseléket.

A cikken lévő képeken melyik fegyveres csoport látható? Iraki katonák, síita miliciák, Peshmerga-katonák, keresztény fegyveresek vagy vegyesen, együtt?

Bejegyzés: „Az ISIS a sátán”, írja Facebookon a római ördögűző

Akzo 2015.05.23. 08:28:16

itt sem törölni, sem javítani nem lehet? GYÖNYÖRŰ. Csak azért mert van pár hiba az előző írásomban, konkrétan szavak maradtak ki. Jó, hát akkor megy még egy kör, nekem mindegy...

Hülyeséget hord össze ez a kánon brigád a cikkben. Van egy apostol. Pontosabban összesen 1 apostol van, akit komolyan lehet venni. És az János. Aki a János evangéliumát is írta. És azért ő, mert mi, magyarok más keresztények voltunk. Hívjuk szkíta kereszténynek. A mi Szent Koronánkon 8 apostol képe van. A 4 evangéliumíró közül viszont csak kettő volt egyben Jézus tanítványa is, és belőlük is csak az egyik szerepel a Szent Koronán: János Apostol.

Ami viszont azért érdekes, mert az ő evangéliumában egy büdös szó sincs a baszásról, a válásról, és a félrekúrásról. 1x mondja ki összesen a parázna szót, amikor

"Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten."

a többiek visszabeszélnek egy ilyen dumát, amit itt idéztem az idézőjelben.

Őszintén megvallom, nekem mindig is furcsa volt a kúrás tiltása Jézus által. Mert egy hülyeség, Jézus egész tanítása, rezgése, cselekedete végig arról szól, hogy ne legyél egy szemét hulladék ember, és akkor csodálatos lesz a világ. Amennyiben ezt mindenki betartja persze. És ez már önmagában tartalmazza azt, hogy ha valakinek szerelmet ígértem, akkor nem csapom be, illetve nem verem át őt. Tehát azt nem kell kiemelni külön, hogy:

"Ja, és még egy nagyon fontos tanítás! Aki összevissza baszik, azt szétszopatom a Mennyországban. Világos?"

Jézus nem is lenne erre képes. Mert ő nem ilyen.

És János, illetve a Korona miatt már értem, hogy miért nem stimmelt nekem soha ez a "ne kúrjál" tanítás.

Hát mert Jézus nem is mondott ilyeneket soha. Ezt már a zsidófertőzött Római Katolikus Egyház csempészte bele a Bibliába később. Janinál valahogy nem vették észre, hogy ott eleve nincs is benne. Mert ezek 98%-ban csak TÖRÖLTEK. És már összefolyt nekik ez a sok átszerkesztés.

Persze, ez nem egy elfogadott nézet. Ezt csak én találtam így ki, de ellenőrizd le az állításaimat nyugodtan!

Az első segítséget még átadom, aztán, ha érdekel, amit írtam, akkor nyomozol tovább. Úgy izgalmasabb lesz és jobban benned marad. :)

biblia.hit.hu/bible/search/kw/par%C3%A1z/21/0/1/1/0?page=4

Bejegyzés: Egyházi kegyelem a második házasságban élőknek
Öngyilkosság? Ezt gondold át.