Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • kotyesz: Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom! (2017.11.10. 11:34) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • kotyesz: Az "államista" berendezkedés immár világméretű elterjedtsége , a gyermekek államosításával (és a következő generációk központilag irányított agymosásával) tette fölöslegessé a családok kultúra-átadó... (2017.11.10. 11:31) Meleg és leszbikus párok gyermekei állnak ki Dolce & Gabbana mellett
  • Dxn Rita: A szerelem dinamikaja cimu konyv nem toltheto le arrol a linkrol ami a cikkben van. (2017.10.26. 11:26) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • david cohen: Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket ki... (2017.08.27. 19:49) Megváltoztatják a Miatyánk szövegét
  • Jeromos_: "Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni." hajrá! "Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?" vajo... (2017.04.03. 16:34) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

kotyesz 2017.11.10. 11:34:26

Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom!

Bejegyzés: Fogamzásgátlás helyett családtervezés

kotyesz 2017.11.10. 11:31:49

Az "államista" berendezkedés immár világméretű elterjedtsége , a gyermekek államosításával (és a következő generációk központilag irányított agymosásával) tette fölöslegessé a családok kultúra-átadó szerepét , a gyereknek jövedelmet biztosító általános szociálpolitika a család létfenntartó szerepét vette el. A mai civilizációnk régészeti emlékei a kultúrterületeken 8-15 ezer évesek, Utolsó 2000 évünk 16.sz.-ában a reformáció teremtette meg az általánossá váló "edukáció"-val a világnézeti vallási verseny kötelező kiterjesztésével az oktatás nevelés mindenhatóságába vetett hittel. Ennek a kornak (és tudományosságának) köszönhetjük a rasszizmust is (tudományos tételekkel bizonyították a "természeti népek" alacsonyabb-rendűségét) és az ipari forradalmat ami mára az egész emberiség életét gazdálkodását átalakította. Az egyenlőség testvériség szabadság jelszavai (kétségtelen a krisztustól plagizálás) jelszavait lehetetlen kihagyni az utolsó 500 évből. Beszéljünk a máról, sok nyugati országban a vallásos nevelése a gyerekeknek tiltott (pl. Skandinávia), ennek az ideológiának lehet kulturmarxizmusnak tudományos materializmusnak , liberalizmusnak, bárminek nevezni a rafinált hatalomra jutása csak valami nagy kiábrándulás bukás okozhatja a végét , szerintem. Ennek része a fő gát a család ellehetetlenítése révén az emberi szexualitás átalakítása.

Bejegyzés: Meleg és leszbikus párok gyermekei állnak ki Dolce & Gabbana mellett

Dxn Rita 2017.10.26. 11:26:18

A szerelem dinamikaja cimu konyv nem toltheto le arrol a linkrol ami a cikkben van.

Bejegyzés: Fogamzásgátlás helyett családtervezés

david cohen · https://youtu.be/ME3wmfhWQGA 2017.08.27. 19:49:42

Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket kisertesbe" resz. Szerintem erdekes es nagyon elgondolkodtato:
youtu.be/ME3wmfhWQGA

(es feltettem ide a blog.hu-ra is:
peirasmos.blog.hu)

Bejegyzés: Megváltoztatják a Miatyánk szövegét

Jeromos_ 2017.04.03. 16:34:54

"Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni."

hajrá!

"Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?"

vajon egy végtelen miben különbözik két végtelentől,vagy akár végtelen számú végtelentől? ha meg tudod adni a választ, akkor lehet akár két, vagy sok isten is.

csak gondolj bele mennyire értelmetlen a felvetésed.

Bejegyzés: Isten léte – észérvekkel

öcsém... 2017.03.24. 13:15:09

@Preo: Szeretem amikor a nőtlen papok mondják meg a tutifrankót, azt hogy mit csinálhatsz az ágyban. :D

Bejegyzés: Katolikus szex

fuhur 2017.02.16. 11:44:04

@α Ursae Minoris: Biztos már próbálta és neki nem jött be :-)

Bejegyzés: Katolikus szex

Franciska Csáti 2016.04.18. 23:14:59

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa!

Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain!

Ebben a formában nem merülhetek el a betűk, a számok, a nevek és a történések ismertetésének mély tengerében, ennek okán csak röviden vagyok kénytelen vázolni a fontos dolgokból!

Nagyon sokan és sokat írtak Xavéri Szent Ferenc élettörténetéről, és az Ő szolnoki fogadalmi pestiskápolnája krónikájáról!
Nem ti választottatok engem, ... Kötelességem a jezsuita szentről és a szóban forgó Isten házáról tájékoztatással lennem! Vannak olyan elkeserítő dolgok, amik nem hagyják nyugodni a lelkemet, amiket nem szeretnék, nem akarok, nem tudok és semmiféleképpen nem vihetek magammal a sírba!
Kérjetek és adatik nektek, ... Kérem szépen a tisztelt szeretett szentjeimet, angyalaimat, hogy legyenek szívesek közbenjárni a Teremtőatyánál, hogy még mielőtt itt kell hagynom a földet, kerüljön vissza megérdemelt helyére Xavéri Szent Ferenc tisztelete, szeretete, és az Ő szolnoki kápolnájának megbecsülése!

A 21. század kezdetétől rám bízta a jó Isten, - meg kellett ismernem ezt a nagy szentet, és a szóban forgó Isten házát Az olvasott, hallott, látott és megélt történések összességét figyelembe véve párthuzamot vonva a távoli, a közelmúlt és a jelenben történtek vonatkozásában nagyok az ellentétek.
Xavéri Szent Ferenc Spanyolországban, Xavér várában született és micsoda különbség, Kína partjainál egy ágakból, gallyakból, karókból összetákolt kunyhóban adta vissza szép tiszta nemes lelkét a Teremtőnek, de amíg elérkezett 1552. december 3 - a sok veszélyen és szenvedésen kellett neki keresztül mennie.
1512 - ben hatéves, amikor megkezdődött a Spanyol - Francia háború. /2016 - ban 500 éve/ 1516 - ban tíz éves, amikor a szép Xavér - várát - ahol született - is a földdel tették egyenlővé.
Franciaország fővárosának, Párizsnak az Ő idejében leghíresebb egyetemének kényelmes katedrája helyett választotta széthinteni a római katolikus hit magvait, tanítani, megismertetni Urunk Jézus Krisztust mint pápai legátus /1541. III Pál pápa/ 52 ország tartozott hozzá. A kannibálok, mérges kígyók, vadállatok se riasztották el a feladatok ellátásától.

FIGYELEMBE VÉVE A SZENTHEZ KAPCSOLÓDÓ PÁPÁK ÁLTAL EGYRE MAGASABB RANGRA EMELÉSÉT (...) AZ ÉGI SZÜLETÉSNAPJA - DECEMBER 3 - KÖTELEZŐ EMLÉKNAPJA LEHESSEN ÜNNEPNAP!!!

A tejesség igénye nélkül csak néhány fontos/jeles eseményhez kapcsolódó évszám a szolnoki fogadalmi pestiskápolnájához kapcsolódóan: 1733 - ban az első Althann váci megyés püspök, A. Mihály Frigyes engedélyével lett megépítve. A második Althann püspök, A. Mihály Károly felhatalmazására Tuchinszky Miklós ferences atya 1735 - ben szentelte fel először. 1749 az első fogadalom a pestisjárvány megszűnéséhez kapcsolódva. (!!!)
XIII. KELEMEN PÁPA 1767. JANUÁR 21 -ÉN KELT BREVÉJÉBEN BÚCSÚJÁRÓHELLYÉ NYILVÁNÍTOTTA SZOLNOK VÁROS VÉDŐSZENTJÉNEK/PATRÓNUSÁNAK ITTENI KÁPOLNÁJÁT!

A SZENTATYA FELÉ AZ A KÉRÉSEM, HOGY LEGYEN SZÍVES MEGÚJÍTANI, MEGERŐSÍTENI A XIII. KELEMEN PÁPA ÁLTAL ÉLETBE LÉPTETETTET!!!

XIII. LEÓ PÁPA /1878 - 1903/ A XAVÉRI SZENT FERENC KEGYELEM - KILENCEDÉHEZ ENGEDÉLYEZETT ELNYERHETŐ TELJES BÚCSÚT ALKALMAZVA A TISZTÍTÓTŰZBEN SZENVEDŐ LELKEK JAVÁRA IS! /Lásd Mastrilli Marcell jezsuita atya Xavéri Szent Ferenc közbenjárására gyógyult meg halálos betegségéből!/
Mi segíthetünk a tisztítóhelye szenvedőknek, nekünk pedig segíthetnek a szentek!

Mivel Krisztusban mindannyian testvérek vagyunk, és mert parancsba adta, hogy szeressétek egymást, betartva ezt, szeretettel és imádságos lélekkel köszönök el, várva a szíves választ: özv. Szűcs Sándorné CSÁTI FRANCISKA

XAVÉRI SZENT FERENC! KÉRLEK SZÉPEN, MOST IS ÉS MINDIG KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK, VÁROSUNKÉRT, /SZOLNOK/ HAZÁNKÉRT, NEMZETÜNKÉRT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGÉRT!

Bejegyzés: Hová kerülnek a pápának írott levelek?

Mikrobi 2016.01.30. 10:36:01

Hadd pontosítsak egy-két dolgot:
1.) A pap igenis megáldja a házasságot (amit a jegyesek egymásnak szolgáltatnak ki).
2.) A jegyesek egymásnak a házasság szentségét szolgáltatják ki, nem a kegyelmet. Azt a szentség adja. És nem a megszentelő kegyelmet, hanem a házassághoz kapcsolódó segítő kegyelmet.
3.) Tévedés, hogy megkeresztelt emberek között "minden házassági szerződés szentségnek számít". Valószínűleg a nem katolikus keresztények házasságára gondolsz. A katolikusok ugyanis kánoni formára kötelezettek, ha ezt megtagadják (pl. ref. templomban kötnek házasságot), az érvénytelen.
4.) A privilegium paulinum kifejezetten a hit javára (in favorem fidei) alkalmazható. Tehát ha a meg nem keresztelt fél megtér és a hit gyakorlását a pogánynak maradt fél akadályozza.

Bejegyzés: Mikor érvénytelen az egyházi esküvő?

similarthings 2015.11.09. 00:48:50

Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni.

De pölö ez pont olyan mint az élet léte a Földön: ha szerző ennyire elkötelezi amellett magát hogy létezik isten akkor miért kéne hogy csak egy létezzen?

Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?

Hm?

Bejegyzés: Isten léte – észérvekkel

antirandom 2015.11.08. 19:55:48

Jel: lelkesz-szandek-felmeres-151108.

Lelkészekhez címzett, a hívők egészségvédelmét segítő szándékukra rákérdező, nyilvános levél

Kedves Lelkész! Tejfalussy András a nevem. Biológiai hatás-mérések alapján kiderítettük, hogy Mózes II. 23., 20-33. szerinti területszerző, izraeli népirtási módszer a desztillált ivóvíz ivás tiltás, s a konyhasó fogyasztás tiltó „stop só” (max. 5 gramm konyhasó/nap és min. 4,7 gramm kálium/nap) előírás szerinti hazai „menzaprogram”, a 0,43 nátrium : kálium dózisarány. Mi a véleménye róla? Hogy védhessék az életüket, felvilágosítaná a gyülekezetéhez tartozókat, mivel lehet védekezniük? A sikeres védekezés egyszerű: tiszta desztillált ivóvíz ivás és étkezésnél a víz, konyhasó és kálium, a testnedvek természetes víz : konyhasó : kálium arányai szerinti mennyiségekkel (dózisaránnyal) pótlása. A zsidók mindennapjait szabályozó zsidó törvénykönyv Talmud is ilyet ajánl. Lásd Taanith 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap. Ugyanis az egészséges ember testnedveiben, a vérszérumában is, 110 a víz : konyhasó arány, és 30 a nátrium : kálium arány. Ugyanezek a dózisarányok a Ringer-infúziós oldatnál is. Étkezésnél sem lehetnek mások a ténylegesen optimális dózisarányok. Ezúton felkérem, hogy ezekről szíveskedjék mielőbb felvilágosítani a gyülekezetéhez tartozó embereket. Ha megtörtént, szíveskedjék jelezni a tejfalussy.andras42@gmail.com e-mail címemre. Köszönjük!

(Címzettek nevét és válaszát is közzétesszük, lásd: www.tejfalussy.com/MEHNAM-info/Vitarovat.)

Melléklet-1: Címzett lista
Meléklet-2: Címzett által küldött válasz

Bejegyzés: Női katolikus papok

nagyszakall 2015.11.02. 18:55:52

Elnézést, hogy itt kérdezem:

Ki a felelős szerkesztője ennek a blog oldalnak? Szabadna tudni valamit róla, hogy ki vagy kik működtetik?

Köszönöm

Bejegyzés: Földre hullott szentostyát mentett meg a lengyel elnök

István Mravcsik 2015.08.21. 10:32:55

Szegény emberek,akik valami nagyobb dolgokat szeretnének tenni Istenért-bizonyos körök-próbálják Ige ellenes (Isten ellenes 1Móz.2.8+1Tim.3.2) életre rábirni őket-hogy ne az Isten,hanem az emberek akarata legyen meg-ám ők sokan áldozatokká lesznek és menet közben kiderül,hogy itt valami nem stimmel-ez nem természetes-ez egy kifordított élet-ez nem Isten akarata-és igazuk van.!!!-Az Isten Igéje az Igazság és ezt ember nem változtathatja meg következmény nélkül.! Jel.22.18-19

Bejegyzés: Nős katolikus papok

Túlélő78 2015.07.10. 14:54:59

Hahó!!! A blog írója elfelejti megemlíteni, hogy:

1. nem csak a Benedek pápával kapcsolatos "jövendölések" teljesedtek be, a nagyfigyelmeztetésben előrelátott események közül:

www.youtube.com/watch?v=d6jL1Fh2xvY#t=68

2. a figyelmeztető jelet (Villám csapott a Szent Péter-bazilika kupoláján lévő keresztbe
a XVI. Benedek pápa lemondása után!
Isteni jel vagy véletlen?):
www.youtube.com/watch?v=cugW9vTeB_g

3. a garabandáli jövendölésekben (1962-63) szintén van utalás a nagyfigyelmeztetés nevezetű eseményre.

4. Más próféták is utalnak erre az időszakra:

www.masodikeljovetel.hu/profeciak-melyek-arra-utalnak-hogy-a-papasagra-gondterhes-idok-kovetkeznek/

5. Aki elolvasta az tudja, hogy az üzenetek tartalma nem ellentétes a Bibliával, sőt megerősíti azt. Aki megtartja az üzenetekben lévő felhívásokat (böjtölés, imádkozás, virrasztás, szentségekhez járulás, tizparancsolat betartása, felkészülés a jövőbeli eseményekre) - még ha nem is hisz annak eredetében - csak nyerhet vele.

6. Igen tartalmaznak a Nagyfigyelmeztetés üzenetei olyan tényeket, amelyek aggodalomra adhatnak okot, de ezt nem azért teszi, hogy riadalmat keltsen, hanem hogy időben felkészülhessünk a jövőbeli eseményekre
és ne érjen bennünket váratlanul. Isten mindenkit egyformán szeret. Ki az közülletek, aki nem figyelmeztetné - a tudomásáról bíró veszélyről - azokat, akiket szeret?!

7. Isten mindig is küldött prófétákat a világba, hogy figyelmeztesse az embereket a megtérésre, (annak elmaradása esetén pedig a büntetésre) de az emberek legtöbbször nem hallgattak rájuk, sőt üldözték, megkövezték, megölték, kinevették őket! Most sem lesz ez másként. Aki hallgat a figyelmeztetésekre, az megmenekül, aki nem, az úgy jár majd mint Noé idejében azok, akik kinevették és nem szívlelték meg a figyelmeztetést...

Bejegyzés: XVI. Benedek az utolsó igaz pápa?

Bálint József 2015.06.18. 23:30:56

"A cölibátust állítólag eltörölné, mivel az nem az eredeti katolikus doktrína része: több mint ezer éve egy pápa vezette be, de mára elavulttá vált, és így felül kell vizsgálni. Ferenc szerint Isten mindenkinek családot szánt, így a papoknak is."

Katolikus ember, főleg pap ilyet nem mondjat. Ha ezt valóban Ferenc pápa(?) mondta, akkor nem ismeri a Szentírást.
Mt 19.12
"Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!"

Bejegyzés: Ferenc pápa eltörölné a cölibátust?

Nicktolvaj 2015.06.13. 23:43:53

@Ortodox:

Azért ügyes trükkökkel igyekeznek megtörni őket.

A Coca Cola például kereskedelmi reklámnak álcázva propagálja Lengyelországban a buziházasságot, és hogy a buzi párok is örökbefogadhassanak.

alfahir.hu/sites/default/files/resize/kepek/coca-cola-550x648.jpg

A lengyel szöveg a plakáton azt jelenti, hogy Kowalskiék (értsd: a Kowalski homo-házaspár!) a BOLDOGSÁGOT választották, nem a (katolikus) tradíciókat.

Bejegyzés: Földre hullott szentostyát mentett meg a lengyel elnök
Öngyilkosság? Ezt gondold át.