Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • kotyesz: Na még ennyi hsz.?! ezt muszáj elolvasnom! (2017.11.10. 11:34) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • kotyesz: Az "államista" berendezkedés immár világméretű elterjedtsége , a gyermekek államosításával (és a következő generációk központilag irányított agymosásával) tette fölöslegessé a családok kultúra-átadó... (2017.11.10. 11:31) Meleg és leszbikus párok gyermekei állnak ki Dolce & Gabbana mellett
  • Dxn Rita: A szerelem dinamikaja cimu konyv nem toltheto le arrol a linkrol ami a cikkben van. (2017.10.26. 11:26) Fogamzásgátlás helyett családtervezés
  • david cohen: Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket ki... (2017.08.27. 19:49) Megváltoztatják a Miatyánk szövegét
  • Jeromos_: "Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni." hajrá! "Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?" vajo... (2017.04.03. 16:34) Isten léte – észérvekkel
  • Utolsó 20

Sátánizmus, Pompei és a rózsafüzér – egy pápai látogatás bizarr háttere

2015.04.23. 10:02, Katekéta

Ferenc pápa márciusban Pompeibe látogatott – Szent II. János Pál és XVI. Benedek után harmadikként. Útján a Szűz Mária-szentélyt látogatta meg, amely a sátánizmust is megjárt Boldog Bartolo Longo nevéhez kapcsolódik.

Longót a modern Pompei alapítójának tartják, mivel ő volt az, aki 1891-ben építtetni kezdte a szentélyt, amely a város alapját adta. Itt található a Rózsafüzér Királynő egy festménye is, melynek történetét csodák kísérik.

Longo élettörténete nem mindennapi: bár római katolikus családban nevelkedett, hitét elhagyta, amikor az 1860-as években Nápolyban tanult. Ebben az időben az Egyháznak számos kihívással kellett egyszerre szembenéznie – ezek között volt az Olaszország egyesítéséért küzdő nacionalista mozgalom, amely ellenfelének tekintette a Vatikánt, és az okkultizmus terjedése, amely Nápolyban is népszerű volt ekkoriban. Longo maga is egy sátánista szekta bűvkörébe került, állítása szerint még pappá is szentelték köreiken belül. A következő évek azonban nagyon nehezek voltak a későbbi szentéletű ember számára: depresszióval, szorongással, az öngyilkosság gondolatával küzdött, míg nem találkozott egy tanárral szülővárosából, aki bemutatta későbbi tanítójának, Radante atyának.

Radante atya útmutatását követve Longo elkezdte a rózsafüzért imádkozni, és visszatért a kereszténységhez. Nagy odaadással volt a rózsafüzér iránt, dominikánussá lett, és azért kezdett dolgozni, hogy helyreállítsa a hitet szülővárosában, Pompeiben a Mária-áhítat és a rózsafüzér népszerűsítésével.

Longo 1926-ban halt meg. Utolsó szavaival kijelentette, egyetlen vágya, hogy találkozzon Szűz Máriával, aki megmentette őt a sátántól. II. János Pál pápa 1980-ban avatta boldoggá.

Az általa építtetett szentélyben található XVII. századi festményt Radante atya ajándékozta Longónak 1875-ben. A régi, megviselt alkotást restaurálták, majd Longo személyesen mutatta be a helyieknek – nem sokkal később pedig csodák kezdtek történni a beszámolók szerint. Az első mindjárt a festmény leleplezésének napján: a 12 éves Clorinda Lucarelli, akit az orvosok menthetetlennek nyilvánítottak, teljesen felgyógyult epilepsziájából. A festmény később a Szent Péter-bazilikát is megjárta, 2012-ben pedig ismét restaurálták a Vatikánban.

A festménynek otthont adó szentélyt korábban II. János Pál is meglátogatta 1979-ben, majd XVI. Benedek 2008-ban. Ferenc pápa látogatása Tommaso Caputo, Pompei érseke szerint jól mutatja az egyházfő odaadását Szűz Mária iránt. Ferenc pápa gyakran imádkozik hozzá a Santa Maria Maggiore-bazilikában.

Az érsek szerint Ferenc pápa egyik legnagyobb erőssége, hogy mennyire szereti a rózsafüzért imádkozni. A pápa szavai szerint ez „az imádság, amely elkíséri az életemet, az egyszerűség, a szentek és a szívem imádsága”.

(Catholic News Agency)

2 komment

Címkék: sátán katolicizmus kegyhely


A bejegyzés trackback címe:

http://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr327384266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 10:04:52

Sajnos Ferencen a rózsafüzér nem segít. Keresztényellenes, homoklobbista ateimuspártolása nem gyengül.

mortullus 2015.06.13. 13:43:16

@maxval bircaman szerkesztő: Ő pakoltatta tele buenos aires katolikus templomait menórákkal.
Öngyilkosság? Ezt gondold át.