Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • david cohen: Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket ki... (2017.08.27. 19:49) Megváltoztatják a Miatyánk szövegét
  • Jeromos_: "Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni." hajrá! "Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?" vajo... (2017.04.03. 16:34) Isten léte – észérvekkel
  • öcsém...: @Preo: Szeretem amikor a nőtlen papok mondják meg a tutifrankót, azt hogy mit csinálhatsz az ágyban. :D (2017.03.24. 13:15) Katolikus szex
  • fuhur: @α Ursae Minoris: Biztos már próbálta és neki nem jött be :-) (2017.02.16. 11:44) Katolikus szex
  • Franciska Csáti: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa! Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain! Ebben a formában nem merülhetek el a be... (2016.04.18. 23:14) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • Utolsó 20

Meleg és leszbikus párok gyermekei állnak ki Dolce & Gabbana mellett

2015.03.19. 17:20, Katekéta

A luxus divatház mögött álló, nyíltan meleg tervezőpáros nemrég egy interjúban állt ki a tradicionális házasság intézménye és a hagyományos családmodell mellett, sokakat felháborítva ezzel. Akadtak azonban támogatóik is, méghozzá a témát személyesen ismerők közül.

Hétfőn a páros hat olyan embertől kapott közös levelet, akiket gyerekkorukban azonos nemű párok neveltek fel. A levélben megköszönik az olasz tervezőknek, hogy kiállnak a gyerekek jogai mellett, és azt írják, „minden emberi lénynek van egy anyja és apja, és bármelyiktől fosszuk is meg a gyereket, azzal méltóságtól, emberségtől és egyenlő bánásmódtól fosztjuk meg”.

Az aláírók elmondása szerint saját tapasztalatuk alapján a meleg párok nagyon is sok szeretetet tudnak adni, mind szerették szüleiket és szüleik is őket. Mind azt vallják azonban, hogy a gyermekek számára az a legjobb, ha egy anya és egy apa neveli őket. Az aláírók között olyan melegek is vannak, akik a hagyományos családmodellben nevelnek gyereket.

Szerintük Domenico Dolce és Stefano Gabbana nem tettek mást, mint hogy elmondták azt, amit saját életük során tapasztaltak.

A levelet az askthebigot.com blogon publikálták, melyet egy olyan nő vezet, akit anyja és azonos nemű partnere nevelt fel. A blog szerzője a középiskolában tért át a kereszténységre, és most arról ír, milyen volt egy leszbikus pár gyermekeként nevelkedni, valamint arról, hogyan igyekszik elhallgattatni az övéhez hasonló hangokat az erőteljes meleglobbi.

"A melegházasságról szóló vitát nem egysoros szlogenekkel és matricákkal kellene lerendezni, ahogyan mindkét oldal teszi", írja a bigot néven futó blogger, aki igyekszik a lehető legőszintébben megosztani gondolatait a témáról.

A meleglobbi részéről gyakran azokat érik a leghevesebb támadások, akik melegként a hagyományos családmodell és házasság mellett állnak ki. A levélben is olvasható, az aláírók is megtapasztalták már, milyen az, ha meg merik kérdőjelezni a meleg párok képességét a gyermekek felnevelésére. Ők arra ösztönzik Dolcét és Gabbanát, hogy álljanak ki véleményük mellett a heves támadások közepette, még akkor is, ha üzletileg is megszenvedik az ügyet. Szerintük a visszakozással, bocsánatkéréssel csak a meleg párok otthonában nevelkedő gyerekeknek ártana az olasz tervezőpáros.

Dolce & Gabbana múlt héten egy interjúban jelentették ki, hogy szerintük „a család nem csak egy hóbort” amit az ember csak úgy kitalált magának, hogy kiállnak a hagyományos férfi-nő házasság mellett, hogy a gyerekeknek szerintük mindkét szülőjére szüksége van és joguk van hozzá, hogy egy anya és egy apa nevelje fel őket. Szót emeltek a melegházasság, a melegek örökbefogadási joga és a mesterséges megtermékenyítés, illetve a béranyaság ellen is.

Kijelentéseik természetesen rengeteg embert, köztük hírességeket is felháborítottak - köztük például Elton Johnt, aki bojkottot indított a divatház termékei ellen.

Dolce & Gabbana utólag kijelentették, csak személyes véleményüket osztották meg. „Hiszünk a demokráciában és az annak alapját képező véleménynyilvánítási szabadságban. Arról beszéltünk, hogyan látjuk mi a világot, de nem akartuk más emberek döntéseit elítélni. A szabadságban és a szeretetben hiszünk" - írta Gabbana.

A tervezőknek küldött levél aláírói már évek óta írnak már tapasztalataikról és nézeteikről a melegházassággal, melegek gyermeknevelésével kapcsolatban. Dolce & Gabbana által inspirálva most azt tervezik, mind levelet írnak az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának is, amely ezen a nyáron hoz majd döntést a melegházasság ügyében.

7 komment

Címkék: homoszexualitás


A bejegyzés trackback címe:

http://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr517284313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.19. 18:52:53

Az USA LB már a homoklobbi halálos szorításában van, ez tehát lehetetlen feladat.

Izo 2015.03.20. 13:13:00

Véleményterror.
De ha komolyan vennénk, akkor a válást is be kéne tiltani.

leprecHaUN 2015.03.20. 14:30:50

@Izo: Na meg a vallást is...

zoldborso 2015.03.20. 17:31:27

Már látom, ahogy ugyancsak melegek által felnevelt, elégedett emberek aláírásai gyűlnek egy ellentétes tartalmú nyilatkozaton. De olyan emberek milliói is élnek a Földön, akiknek hetero szülők mellett volt totál boldogtalan gyermekkoruk. Ők is kiállhatnának a hetero párok örökbefogadási joga, vagy egyenesen a tömeges sterilizálás kötelezővé tétele mellett, nemde?

agnesko 2015.03.20. 20:03:29

Szerintem meg igen is meg kell adni a lehetőséget mindenkinek, hogy úgy éljen, ahogy szeretne. Ha egy meleg pár össze akar házasodni, tegye. Ha gyereket akarnak örökbe fogadni, tegyék. Ez még nem azt jelenti, hogy a gyerek környezetében egyáltalán nem lesz olyan, aki a férfi vagy női szerepet megmutatná neki, akit ezen a téren példának tekinthet.

mekegavodanetem 2015.03.20. 23:23:08

@agnesko: Ne, ne tegye!!! Nincs homofóbiám! De nem tartom normálisnak, hogy örökbe fogadnak gyermeket, fogadjak el úgy az életet "ez nem jár nekik" nem lehet egy szülőkép két azonos nemű. A házasság meg lényegtelen, ez csak azért fontos nekik, mert nem lehet....és csak azért is....

miketbeszéltek 2015.03.21. 02:01:04

A szélsőséges liberalizmus csak a jó szándékú pofontól védi a gyermeket, ugyanakkor a fejlődő gyermeknek/magzatnak az abortusz liberalizálásával megvonják az élethez való jogát, a homoszexuális örökbefogadással pedig az anya és apa iránti jogát tagadják meg....
Öngyilkosság? Ezt gondold át.