Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

„A család nem hóbort” – Parázs vitát robbantva ki védi Dolce és Gabbana a házasság intézményét

2015.03.17. 13:26, Katekéta

A Dolce & Gabbana olasz luxusmárka homoszexuális alkotói hatalmas vitát váltottak ki a hétvégén, miután a kiálltak a házasság tradicionális intézménye mellett, mondván a gyermekeknek joguk van egy anyához és egy apához.

„A család nem csak egy hóbort” – jelentette ki a divatbirodalom egyik alapítója, Stefano Gabbana egy az olasz Panorama magazinnak adott interjúban. „Magában foglalja a természetfeletti értelemben vett összetartozást is” – fogalmazott.

Dolce és Gabbana, akik nyíltan vállalják homoszexualitásukat, azt is kijelentették, hogy szerintük a gyermekeknek nemcsak joga ahhoz, hogy egy anya és egy apa nevelje fel őket, de elítélték a mesterséges megtermékenyítésre használt eljárásokat is, mint az in-vitro megtermékenyítés.

A páros az ellen is kikelt, hogy meleg párok béranyákat használjanak, ha gyereket akarnak vállalni. Ez nem más, mint „a méhek bérbeadása". Dolce a mesterséges megtermékenyítés útján fogant gyermekeket „kémiai, mesterséges gyermekeknek" nevezte. „Bérbe adott méh, katalógusból választott sperma. Aztán magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy ki az anyjuk" fogalmazott.

Az utódnemzés szerelmi aktus kell, hogy legyen, folytatta, hozzátéve azt is, hogy a pszichológusok ma nem állnak készen arra, hogy az ilyesféle kísérletek" hatásaival szembenézzenek. Mi meleg párként nemet mondunk arra, hogy a melegek örökbe fogadhassanak. A gyerekeknek apa és anya kell" – jelentette ki a páros.

A március 12-én nyilvánosságra került kijelentések sokakban váltottak ki felháborodást a meleg közösségen belül, és annak támogatói között. Elton John és más közéleti személyiségek jelezték, hogy bojkottálni fogják a tervezőket. A Dolce & Gabbana egy vasárnap kiadott nyilatkozatban válaszként kijelentette, senkit sem akartak megsérteni kijelentéseikkel.

Nem ez az első alkalom, hogy a páros kikelt a melegházasság ellen, egy 2013-as, a Telegraph-nak adott interjúban korábban már állást foglaltak az ügyben. Nem hiszek a melegházasságban" – mondta akkor Dolce, aki azt is megosztotta az újsággal, hogy gyakorló katolikus.

Dolce és Gabbana nem is az első nyíltan meleg közszereplők, akik a melegházasság és örökbefogadás ellen foglalnak állást. Egy 2012-es interjúban a brit színész, Rupert Everett elmondta a Sunday Timesnak, nem tudok rosszabbat elképzelni, mint hogy valakit két meleg apa neveljen fel".

A homoszexuális kapcsolatban élő európaiaknál nem szokatlan az egynemű házasság ellenzése. Míg Magyarországon a médianarratíva szerint egy meleg ember a homoszexuális propagandát kell, hogy támogassa, addig a nyugati országokban természetes, ha a melegek éppúgy védik a tradicionális értékeket, mint a heteroszexuálisok. Hiszen ez biztosítja, hogy valóban egyenlőek, nem pedig a különbözőségre fókuszál. Franciaországban a melegházasság nemrégiben történt legalizációja heves tüntetéseket váltott ki országszerte, amelyekhez sok meleg férfi és nő is csatlakozott a tradicionális házasság intézményét védve.

A pénteki interjúban a Dolce és Gabbana párostól, akik 2005-ig voltak együtt, azt is megkérdezték, szülők akarnak-e lenni. Én mindenképpen" – mondta Gabbana, Dolce pedig hozzátette, mivel meleg, sajnos nem vállalhatott gyereket partnerével. Az életben nem kaphatsz meg mindent. De ha megfosztatsz valamitől, az is gyönyörű lehet. Az életnek van egy természetes rendje, bizonyos dolgokon nem változtathatunk. A család is ilyen" – jelentette ki Dolce. Szerinte a család nem vallás vagy társadalom helyzet kérdése, nem lehet többféleképpen értelmezni: megszületsz, és van egy anyád és egy apád. Vagy legalábbis kellene, hogy legyen."

A luxus divatházat 1985-ben alapította a páros. Dolce 1958-ban Palermóban született, és már hétéves korától kezdve apja szabászatában varrt nadrágokat. Az 1962-ben Milánóban született Gabbana, aki vécépucolóként is dolgozott szülővárosában, fiatalkorában édesanyját segítette, aki gondnokként dolgozott.

2 komment

Címkék: homoszexualitás katolicizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr287277787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibun 2015.03.17. 17:38:13

Franco Zeffirelli filmrendező is jó példája a homoszexuális katolikusoknak: en.wikipedia.org/wiki/Franco_Zeffirelli#Personal_life
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása