Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Bill Murray a miséről: hiányzik a latin, hiányzik a zene

2014.12.10. 11:40, Katekéta

Egy nemrég a Guardiannek adott interjúban, melyet új filmje, a Saint Vincent apropóján adott, Bill Murray arról is beszélt, milyen a kapcsolata a hittel.

Murray családjához igen közel áll a keresztény hit, szülei ír katolikusok voltak, egyik nővére pedig apáca. A hívők körében nagyon népszerű, s még golfozós emlékirataiban is egy katolikus hírügynökséget idéz.

bill_murray.jpgAz interjúban beszélt arról, hogy attól tart, a XIX. században élt jelölteket talán azért nem avatnak majd szentté, mert az egyház inkább frissebb témákat szeretne előtérbe helyezni, ezért inkább II. János Pálra és Teréz anyára összpontosítanak.

Murray szerint ugyanakkor az 1963-ban elhunyt XXIII. János pápa például jó jelölt. "Ez bejön, ő az én emberem, egy életvidám firenzei, aki megváltoztatta a rendet. Nem vagyok biztos benne, hogy minden változtatás jó volt. Azt hiszem, a latin elhagyásával elveszítettünk valamit. Ha ma bemegyünk egy katolikus misére akár Harlemben, az lehet spanyolul, etiópiaiul vagy bármilyen nyelven. Kinézetre ugyanaz, ugyanazt látjuk, de a szavak megváltoztak" – mondta el a színész.

Murray szerint van abban valami, hogy jó, ha mindenki érti a nyelvet, de az eredeti szavak saját rezgéssel bírnak. "Ha elég régóta vagy benne, már úgyis tudod, mit jelentenek. És nagyon hiányzik a zene is, az ereje. A szent zene óriási hatással van az agyra, ehelyett folkzene van, toplistás zenék... Ó, testvér" – fogalmazott.

Murray tehát nem csak, hogy fontosnak tartja a hitét, de kemény véleménye is van arról, jó irányba tartanak-e a dolgok az egyházban és a mindennapi hitéletben.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr736971965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása