Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • david cohen: Sziasztok, latom, a kommentek mar eleg regen lettek beirva, ennek ellenere adok egy linket, amin le van irva a megfejtes arra a kerdesre, hogy mit jelent a "MiAtyank" imadsagban a "Ne vigy minket ki... (2017.08.27. 19:49) Megváltoztatják a Miatyánk szövegét
  • Jeromos_: "Szavanként lehetne ebbe az oktrojált "levezetésbe" belekötni." hajrá! "Ha van egy végtelen akkor van kettő sőt három is. Sőt végtelen számú végtelen akik vmi istentelen módon különbözőek ?" vajo... (2017.04.03. 16:34) Isten léte – észérvekkel
  • öcsém...: @Preo: Szeretem amikor a nőtlen papok mondják meg a tutifrankót, azt hogy mit csinálhatsz az ágyban. :D (2017.03.24. 13:15) Katolikus szex
  • fuhur: @α Ursae Minoris: Biztos már próbálta és neki nem jött be :-) (2017.02.16. 11:44) Katolikus szex
  • Franciska Csáti: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Szentséges atya, Krisztus helytartója, Ferenc pápa! Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain! Ebben a formában nem merülhetek el a be... (2016.04.18. 23:14) Hová kerülnek a pápának írott levelek?
  • Utolsó 20

Újabb feketemisére készülnek

2014.09.02. 15:31, Katekéta

Még májusban kezdtek sátánista feketemisét szervezni a Harvard egyetemen, de a tiltakozás hatására végül meghiúsult a terv. Most Oklahoma állam egyik épületében tervezik a katolikus misét kigúnyoló sátánista szertartást szeptember 21-re.

A sátánista álmise jellegzetességeiről már a harvardi próbálkozásról szóló beszámolóban írtam. A mostani feketemisét a Dakhma of Angra Mainyu okkultista csoport szervezi, amely oldalán a feketemisézés múltját is fölidézi. Állításuk szerint csak a Katolikus Egyház bűneire hívják föl a figyelmet, sőt megemlítik, hogy a francia klérusban született a feketemise gondolata, ahol szerzetesek és papok által teherbe ejtett apácák a születés után azonnal fölfalták a magzatot. Természetesen bestialitással (állatok megerőszakolásával) is összefüggésbe hozzák a papokat.

Ezekkel a rágalmakkal szemben már tényleg semmiségnek tűnik a feketemise, amelyet bemutatni kívánnak az állításuk szerint ördögi megszállás alatt álló Egyházzal szemben. A zavaros világnézetű csoport azt az Angra Mainjut választotta nevéül, aki a perzsa mitológiában Ahrimanként sátáni személy. A zoroasztrizmusban a rossz princípiumaként megismerhető Ahriman gyakorlatilag maga a sátán.

A szervező Adam Daniels szerint a vallásszabadság ünnepe lenne, ha végre a sátánista egyházat is elismernék. Érdekes, hogy erre törekszik, mivel Amerikában már évek óta bejegyzett egyházuk van, sőt a katonaságban is előfordult (sajtóinformációk szerint egyetlen egyszer), hogy egy katona gyakorolhatta sátánista vallását.

Nem világos, hogy Oklahoma állam vezetése mit szól hozzá, hogy a démonok segítségét szexuális szabadossággal hívó, a katolikusok szentmiséjét sértő okkultista szeánsz az ő épületükben zajlik majd. Mindazonáltal a korábbi, harvardi próbálkozás is a széles összefogás miatt hiúsult meg. Összefogásban pedig nincs hiány: már több mint negyvenezren fejezték ki, hogy nem kérnek a rituáléból. Az oklahomai érsek, Paul Coakley atya a rendezvényt súlyosan szentségtörőnek és istenkáromlónak, valamint nyilvánvalóan szörnyűnek nevezte.

2 komment

Címkék: amerika hír sátán mise keresztényüldözés démonológia


A bejegyzés trackback címe:

http://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr856659445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Öngyilkosság? Ezt gondold át.