Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Bill Gates családja katolikus templomba jár

2014.03.19. 08:59, Katekéta

A katolikus sajtó meglepődve kapta föl a Rolling Stones magazin egyik interjúját, melyben a világ egyik leggazdagabb embere, a Microsoft alapítója, Bill Gates és családja katolikus templomba jár. Gatesről nem lehetett széles körben tudni, hogy milyen hiten van, és érdekes lehet, ha egy ilyen befolyásos ember beszél arról, miben is hisz.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Gates család rendkívül komoly összegeket költ adományozásra, feleségével közös Bill és Melinda Gates Alapítványukon keresztül. A Forbes magazin szerint még mindig a világ leggazdagabb embere lenne Bill Gates, ha nem jótékonykodna ennyit: 2011-ben 88 milliárd dolláros vagyonából 39 milliárd (!) dollárt az alapítványnak utalt, mely célja főleg a szegény sorsú vidékeken élők megsegítése. (Az idei Forbes szerint 76 milliárd dolláros a vagyona.)

billmelinda.jpgGates azt nyilatkozta, hogy nagy fokú segítségnyújtására éppen a hit vezette rá. Az alapítvány azonban nem mindig követi szigorúan a katekizmust: a szegény afrikai országok túlnépesedését például egy spermaölő fogamzásgátlóval és terhességmegszakítással szeretnék kezelni, ezért katolikus szervezetek korábban bírálták is Gateséket. A legnagyobb katolikus életvédő szervezet, a 80 országban működő Human Life Interational rámutatott, hogy a gyógyszer kétszeresére növeli a HIV-vírus átadásának kockázatát, valamint mellrákot okozhat.

A magazinnak a vallásról így beszélt Bill Gates:

– A vallás erkölcsi rendszere szerintem rendkívül fontos. A gyermekeinket vallásos úton neveljük: abba a katolikus templomba járunk, amelybe Melinda is, és én csatlakoztam hozzá. Szerencsés vagyok, és úgy döntöttem, megpróbálom csökkenteni az igazságtalanságot a világban. És ez egyfajta vallásos hit, vagy legalábbis morális hit.

A fenti kijelentés alapján persze vélhetően nem áldozik, és hasonlóan óvatos az istenkérdéssel kapcsolatban is: „szerintem van értelme Istenben hinni, de hogy pontosan milyen döntéseket változtat meg ez az életedben, azt nem tudom”. Ezzel együtt kijelentette, hogy egyet tud érteni a híres ateistával, Richard Dawkinsszal abban, hogy az emberiségnek szüksége van teremtésmítoszra.

A gyerekek tehát a katolikus feleség kérésére katolikus szertartásra járnak, amire néha elmegy Bill Gates is. Ez teljesen rendben van. Ami inkább aggasztó, hogy felesége, Melinda Gates szentáldozáshoz nem járulhat úgy, hogy alapítványában az abortuszt propagálják, tehát nem lehet ahhoz szükséges kegyelmi állapotban. 2011-ben a Daily Mailnek azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz döntés volt az egyházi tanítással szembemenni a születésszabályozás kérdésében. Gyakorlatilag azzal érvelt, hogy az afrikai országokban sokszor a fiatal nők testileg is beleroppannak, hogy egymás után újabb és újabb gyermekeket szülnek.

Korábban Bill Gates és a katolicizmus legfeljebb egy 1994-es hoaxban találkozott: az akkor terjedő lánclevélben szereplő álhír szerint a Microsoftnak a Vatikán eladta a Katolikus Egyházat.

4 komment

Címkék: amerika hír katolicizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr255869051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kosztarovics bácsi 2014.03.19. 12:57:44

Nekem is küldhetett vóna egy kis lóvét...

Rodolfo63 2014.03.19. 15:41:52

amikor kitalálták a katolikus egyházat és dogmáit, akkor még nem gondoltak a túlnépesedés problémájára

I_Isti 2014.03.20. 08:56:52

Bill hagyományos protestáns családban nőtt föl, a létező legprotestánsabb, legkapitalistább tradicionális nevelést kapta, amelynek egyik lényeges eleme a versengés volt. Gyakorlatilag mindenért versenyzett, és úgy nevelték, hogy ne csak versenyezzen, hanem első is legyen.
(Főleg a tanulásban.) A szülei egyébként kongregacionalista egyházhoz tartoztak.
lexikon.katolikus.hu/K/kongregacionalist%C3%A1k.html

(Vagyis ami Billt a leggazdagabb emberek közé emelte, annak nincs sok köze a római katolicizmushoz, sőt, az adakozás ezen szintje, és módja is a protestáns kultúra része.)

Továbbá ez a példa is tökéletesen bemutatja minden vallás, de legfőképpen a keresztény egyház hihetetlenül mély válságát: a szellemi-erkölcsi szempontból kisebb jelentőségű parancsokat még be tudják tarta(t)ni, - bár azt se nagyon - de ami igazán lényeges volna, arról nem tud valódi, életet átformálni képes kijelentést adni még az elkötelezett híveinek sem, nemhogy a világ igazi -
kulturális, és gazdasági - elitjébe tartozó, templomlátogató embereknek!

bela 2014.03.21. 08:33:17

Egy cikk alapján nyilván nem lehet eldönteni, hogy Gates tényleg hisz Istenben vagy sem, de az alábbi szösszenet nekem elég árulkodó:

"szerintem van értelme Istenben hinni, de hogy pontosan milyen döntéseket változtat meg ez az életedben, azt nem tudom”.

Egyrészt a "szerintem" inkább egy bizonytalan álláspontot jelöl (szerintem :-)), de lehet, hogy ez csak egy töltelékszó akart lenni.

Viszont aggasztóbb (de lehet, hogy csak a mondat kontextusa nélkül kelt ez bennem kétségeket), hogy nem tudja pontosan, "milyen döntéseket változtat meg az életedben".

Szerintem egy hívő ember nagyon is jól tudja, hogy Isten szeretete milyen döntéseket változtat meg benne.

Szóval lehet, hogy Gates formálisan tagja a mindegy melyik felekezetnek, de nem jött át, hogy valóban úgy hisz Jézusban, mint Urában, Ítélőjében és Megváltójában.

Az meg, hogy eladakozott majd 40 milliárdot meg még éppen semmit nem mond a valódi, rejtett szívbéli motivációjáról.

Mondjuk azon meg sem lepődöm, hogy a fogamzásgátlás arfikai propagálása miatt is bírálták már. Úgy értem, annyira nonszensz ez a dolog :-)
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása