Öngyilkosság? Ezt gondold át.

Utolsó kommentek

  • TanNé: Anzelm istenérve, avagy az Isten egyenlő az Emberi Ostobasággal 2017. február 18. - IGe Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, log... (2022.04.17. 08:07) Isten léte – észérvekkel
  • TanBá: Mára már van Tudományos Istenünk is, nem csak JudeoKeresztény ésatöbbi... Az ateizmus megbukott a tudományosan 2022. január 07. - IGe vilagnezet.blog.hu/2022/01/07/az_ateizmus_megbukott_a_tudomanyo... (2022.01.07. 20:16) Isten léte – észérvekkel
  • makutsi: @Fejben Futó: Milyen zenekar, és hol? (2021.06.14. 08:06) A nyilas páter
  • Iván Gábor IGe: Apologetika végső bukása logikailag 2020. június 24. - IGe • Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek... (2020.07.04. 11:41) Vádak a kereszténységgel szemben
  • TanBá: Apologetika lefordítva hitkomisszárság Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent.... (2019.04.14. 10:53) Ma Mária, régen a Fityma ünnepe
  • Utolsó 20

Anyjuk el akarta vetetni őket: az ikrek ma már papok

2013.09.08. 12:10, Katekéta

Paulo és Felipe ikrek és mindketten papok. Fonák módon épp az vitte őket közelebb az egyházi hivatáshoz, hogy édesanyjuk majdnem elvetette őket. Történetük érdekes, de nem olyan megrázó, mint Gianna Jensené: őt édesanyja valóban abortálta. Mégis túlélte, és ma arról beszél: miközben az anya jogait védjük, ki védi meg az abortusszal meggyilkolt embereket?

Paulo és Felipe atyák 1984-ben születtek Chilében. Közel voltak azonban hozzá, hogy még születésük előtt véget érjen az életük: egy ultrahangos vizsgálat után az orvos édesanyjuknak azt mondta, hogy a gyermeknek három lába van és két feje. Chilében terápiás célú abortuszra van lehetőség, így az orvos terhességmegszakítást javasolt, hogy ne szülessen meg ez a szörnyeteg. Anyjuk igen megrendült és sokat gondolkodott: végül úgy döntött, rábízza magát a sorsra, nem engedi megölni a gyermeket.

felipepaulo.jpg

Először Felipe született meg. Ezután az orvosok ki akarták tisztítani a nő méhét, ami a másik gyermek halálát okozta volna. Valamilyen sugalmazás hatására a nő tiltakozott: mélyen érezte, hogy valamiért nem engedheti. Percek múlva megszületett Paulo is az orvosok legnagyobb meglepetésére. A fiúk eltávolodtak a hittől, mégis egymástól függetlenül, anélkül, hogy megbeszélték volna, felnőtt fejjel visszatértek az egyházhoz: megbérmálkoztak, majd elhatározták, hogy papnak mennek. Az ikrek már a papi szeminárium hatodik évében jártak, mikor édesanyjuk mesélt nekik születésük csodás körülményeiről.

Ennél sokkal megrendítőbb Gianna Jensen története: őt édesanyja megpróbálta elvetetni.

A nő, aki túlélte saját abortálását

Gianna édesanyja nem akarta megszülni a lányt, ezért a vegyszeres terhességmegszakítás mellett döntött: az eljárás során sós oldatot fecskendeznek a méhbe, amelyet a gyermek lenyel, és gyakorlatilag halálra marja őt a só. 24 óra múlva az anya holtan megszüli a magzatot.

Elképesztő csoda, hogy Gianna Jensen életben maradt: a só szétmarta és helyrehozhatatlan károsodásokat szenvedett, de mikor megszületett, életben volt. Azóta is arra teszi föl életét, hogy élő bizonyítéka legyen: valódi ember az, aki az anya hasában növekedik.

Alább megtekinthető egy rövid, 2008-as előadása. Melegen ajánlom, mert alapjaiban ragadhat meg egy igen fontos igazságot a szívünkben:

Az abortuszpárti mozgalmak igen komoly kampányt folytatnak, és azt állítják, csak a nő jogai léteznek, mikor a saját testéről dönt. Elhallgatják, hogy a magzat külön test külön keringéssel és egy potenciális életlehetőség. A bioetika szerint a zigóta már egyetlen princípium, így önálló individuumként kell tekintenünk rá. Ha a magzatból lehetségesen egy felnőtt férfi vagy nő lesz, mondjuk egy potenciális sportoló, akkor az abortusz potenciális gyilkosság.

A szabadság hazájában

Megdöbbentő volt számomra Carol Everett vallomása: a hölgy az 1973-as abortuszlegalizáció után terhességmegszakításon esett át, majd az abortuszipar egyik főszereplője lett. Előadásaiban és interjúiban elmondta, hogy magzatgyilkosságonként 25 dollárt keresett, és havonta legalább ötszáz terhességmegszakításban segédkezett. Számára ez jól fizető üzlet volt: még nem terhes (álterhességgel a klinikára kerülő) nőn is elvégezték az álabortuszt a pénzért. A legnagyobb meggyilkolt csecsemő, akit látott, már harminckét hetes volt! Ekkor a baba már nyel és forgolódik, működik a saját testhőmérséklet-szabályozása. Még könnyedén végeztek a harmadik trimeszterben is terhességmegszakítást, bár panaszolta, hogy ilyenkor a gyermek izomzata már túl erős.

A leggyakrabban egy speciális eszközzel benyúltak a méhbe, és összevagdalták, majd részenként húzták ki a csecsemőt. Kint össze kellett rakni a részeket, hogy lássák, nem maradt bent semmi. Ennek ellenére a havi ötszáz esetből egyszer az anya is életét vesztette a következmények miatt. Azért szerették ezt a módszert, mert a sóoldatos befecskendezés után valóban egy-két gyermek életben volt a születés után, így őket akkor és ott kellett (a hölgy szavaival: igen utálatos módon) meggyilkolni. A csecsemők tetemeit a szemetesbe dobták. Ezen a linken találhatók képek második és harmadik trimeszterben végzett abortuszról. Kérem, hogy csak azok kattintsanak, akik lelkileg fölkészültek erre. Tudom, hogy a többség a témával nem kíván szembesülni.

Amerikában kávézókatolikusoknak nevezik azokat, akik bár katolikusnak vallják magukat, de nem követik az egyházi tanítást (hiszen à la carte válogatnak a tanítások között). A felmérések szerint a katolikusok 52%-a nem tekinti az egyházi iránymutatást követendőnek az abortusz kérdésében, hanem az anya lelkiismeretére bíznák a dolgot. Gyóntató atyák pedig jól látják ennek következményeit: szinte mindegyikük be tud számolni olyan nőről, aki már számtalanszor meggyónta gyermeke meggyilkolását, mégis évtizedek múlva is ugyanúgy elsírja magát a fülkében. Érdekes, mert háromból két abortuszra jelentkező nő már embernek tartja a magzatot.

Carol megtérése után sokat elmesélt arról, hogyan gyilkolták a pénzért a magzatokat. Egy vele készült interjú magyar nyelven itt olvasható.

Feldmár András pszichoterapeuta a Van élet a halál előtt című könyvében számol be egy nagyon érdekes tapasztalatáról. Találkozott négy fiatallal Angliában, akik az év mindig adott szakában estek olyan mély depresszióba, hogy gyakran öngyilkosságon gondolkodtak. Észrevette, hogy ez a periodikusan visszatérő érzés mindig a fogamzásuk után három-négy hónapban történt. Behívta mind a négy fiatal édesanyját egy beszélgetésre. Maga is megdöbbent, mikor a nők sírva vallották be, hogy igen, el akarták vetetni a gyermekeket. Lehetséges volna, hogy valamilyen misztikus módon mégis igen valódi és mély lelki kapcsolat van a magzat és az édesanya között? Hogy már a néhány hetes gyermek is érző lény lehet? Mindazonáltal az anyák felfedték a titkot a gyermek előtt, és azóta az öngyilkossági vágy megszűnt. Még mindig depresszív hangulatuk van az adott hónapban, de már tudják, miért, és meg tudtak bocsátani.

14 komment

Címkék: videó abortusz erkölcs csoda


A bejegyzés trackback címe:

https://apologetika.blog.hu/api/trackback/id/tr95500391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

northern lights 2013.09.09. 11:06:03

Gianna édesanyja nem akarta megszülni a lányt, ezért a vegyszeres terhességmegszakítás mellett döntött: az eljárás során sós oldatot fecskendeznek a méhbe, amelyet a gyermek belélegez, és gyakorlatilag halálra marja őt a só.- mert a magzatnak diffúz légzése van persze... Ekkora butaságot nem kellene leírni ok és okozat között nincs összefüggés... Amúgy igen az anyaméh is igen veszélyes fizológiás só oldat van benne, ami maró hatású...

lydocain 2013.09.09. 11:21:02

Ilyen demagóg, buta, tudatlan posztot rég olvastam.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2013.09.09. 11:26:02

sós oldatot fecskendeznek a méhbe, amelyet a gyermek lenyel, és gyakorlatilag halálra marja őt a só

Ez nem igaz, a sóoldat méhösszehúzódásokat vált ki, ez okozza az abortuszt.

fists 2013.09.09. 11:50:17

Az abortusz gyilkosság. Ennyi. Persze néha szükség lehet rá, van olyan érv, indok, de attól még az.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.09.09. 11:58:28

Jaj ezt az abortusztúlélőt nem bírtam nézni, annyi volt a vallásos szemét maszlag benne.
A tanulság meg annyi, hogy biztos módszereket kell választani az abortuszra.
A többi hülyeségre meg már felhívták a figyelmet mások.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.09.09. 11:59:12

Ja hogy ez egy szektás keresztény oldal, akkor már mindent értek.

Reggie 2013.09.09. 13:01:02

Szerintem helyes dontes lett volna, ha abortaljak oket, hisz az elet bizonyitotta, hogy selejtek, mivel papok lettek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.09. 13:23:27

Az abortuszpárti mozgalmak de facto emberiségellenes szervezetek. Eleve a létezésük alkotmányellenes.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.09. 13:24:46

@fists:

Igen, mint az emberölés. Néha meg kell ölni a másikat, de ettől még bűnös dolog embert ölni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.09. 13:26:18

@Zka:

Igen, ha Hitler fájdalommentesebb módszert alkalmazott volna, annak tapsoltál volna te is, kisnyilas.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.09. 13:27:26

@Reggie:

Meg ha zsidók lettek volna vagy kulákok vagy hajléktalanok vagy cigányok, akkor is biztosan, hiszen ezek másodrendűek, nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.09.09. 13:53:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Azt nem tudom, alkotmányellenes-e a létezésük, de azt tudom, hogy a gyilkosság már azelőtt is bűnnek számított, hogy létrejött volna a legelső alkotmány.

Az abortuszt védők azon érve, miszerint a magzat képtelen az önálló életre, ezért nem ember, alapvetően hibás, mert az újszülött, sőt a pár hónapos, egy-két éves gyerek sem képes az önálló életre, mégis még a mostani életellenes, az erkölccsel alig érintkező törvények is gyilkosságnak tekintik a megölésüket.

northern lights 2013.09.09. 20:04:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: többféle álláspont létezik:
Konzervatív: emberi élet fogamzással kezdődik, így abortus gyilkosság
Liberális: magzat emberi jogokra csak születésekor/életképességekor tesz szert, így a helyes abortuszpoltika a megengedő – anya döntése
Mérsékelt: Kettő között, a méhen belüli fejlődés során van egy szakasz , amelyen túljutva a magzat erkölcsi személy lesz, így e szakasz után már az abortusz gyilkosság
Mai álláspontok kritikája
Konzervatív: emberi élet sejtszintű és szervezeti szintű formája között különbség van ( előbbibe tartozik a zigóta is, az utóbbi feltételezi a szervek összehangolt működését – lásd agyhalál ), dilemma: potencialitás argumentum ( agyhalottból már semmi nem lesz, de a zigótát azért kell védeni, mert egy potenciális személy
Liberális: Életképesség nem definiálható , öntudat és racionalitás megléte problémás ( kifejlett kutya e téren jobb, mint egy újszülött), születési kritérium téves (néhány órával a szülés előtti magzat és újszülött között nincs különbség)
Mérsékelt: Érzőképesség ( nem élethez ad jogot, hanem a szenvedés elkerüléséhez),
Agyhalál koncepció ( neocorticális, agytörzsi ), agytörzsi koncepció ( terhesség 8. hete), módosított agytörzsi koncepció (szervek összehangolt működése 11. héttől),
Corticális koncepció ( agykéreg működése 22-24. héttől)

northern lights 2013.09.09. 20:11:42

@northern lights: amúgy e kérdéskörhöz tartozik a fogamzás gátlás és az eutanázia kérdése is tágabb értelemben...
Öngyilkosság? Ezt gondold át.
süti beállítások módosítása